Web Analytics
Jump to content

NBD (og et lite review)! Sire Marcus Miller V7 femstrenger


Alfi27

Recommended Posts

God aften! Fikk denne bassen i posten i dag, og forventningene var skyhøye etter alt jeg har lest. Flere som påstår at den er fullt på høyde med deres Fender American Deluxe Jazz Bass... Vel, jeg har aldri prøvd en Fender American Deluxe Jazz, men jeg har prøvd og eid en G&L JB-2. Bassene er sammenlignbare, men de har noen viktige forskjeller. Blant annet har denne en ekstra streng, aktiv elektronikk og en utrolig tre-bånds equalizer som former lyden bedre enn mange forsterkere jeg har prøvd! Denne vil uansett være utgangspunktet og sammenligningsgrunnlaget mitt med tanke på at jeg ikke har prøvd så mange basser...

Ja, jeg er jo som nevnt ingen bassist, men jeg vil påstå at jeg kjenner igjen en god gitar når jeg spiller på den, og dette er jo tross alt «en slags» gitar (noen bassister vil muligens rynke på nesen av dette utsagnet?). Når det kommer til utseende har jeg fint lite å utsette på den, det eneste er bittelitt malingssøl på siden av 8. bånd, antakeligvis når de skulle male dottene på siden av halsen. Spillbarhetsmessig er den minst like god som G&L'en, og jeg merker egentlig ikke så mye til at jeg spiller på en femstrenger med unntak av at det trengtes en liten "bevisstgjøring" inni hodet mitt at A-strengen er faktisk den midterste strengen, og litt slike ting.

Bassen er laget i Indonesia, samme sted som G&L i disse dager produserer sin velkjente Tribute-serie. Forskjellen her er at alle deler og komponenter er laget av Sire «in house», og de har dermed full kontroll på absolutt alt i fra kobbertråden til pickupene til perlemoren (?) i inlaysa. For å ta litt spesifikasjoner, kroppen er laget av nord-amerikansk or (alder), i motsetning til mange andre basser i samme prisklasse som ofte bruker basswood. Halsen er lønn (litt usikker på om den er quartersawn, antakeligvis ikke) og varianten med fem strenger har også karbonforsterkninger i halsen.

Vil jeg anbefale denne bassen til andre? Absolutt! Om du bare er interessert i å prøve deg som bassist, eller vil legge til en flott bass til en større samling vil jeg påstå at denne bassen gjør en like god nytte. Som Marcus Miller og Sire sier selv, dette er "et slags prosjekt" for å tilby kvalitetsbasser til yngre mennesker, for en absolutt levelig penge. Jeg er ingen stor fan av Marcus Miller, hadde knapt hørt om fyren før jeg hørte om denne bassen, men han har et veldig godt poeng i det han sier i promovideoen. Litt usikker på hvordan han formulerte seg, men poenget var hvertfall å holde mulighetene for barn og ungdommer oppe til å drive med sunne hobbyer, og ikke la dem "gå tapt" i videospill og slike ting. Og forresten, selv om den heter «Jazz Bass» egner den seg like godt til tyngre sjangere (blant annet bassisten i Opeth bruker/har brukt en Jazz) om det skulle være noen tvil om det!

Her er også en liten demo av lyden! La til gitar også, men den er veldig tonet ned så du hører mest mulig av bassen!

Nuvel, nok snikksnakk! Her kommer et bilde av herligheten:

PS: det er et Hammond-orgel i bakgrunnen ja ;)

2015721_FullSizeRender-1.jpg

Edited by Alfi27
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Det er kun Thomann i Tyskland og en butikk i Italia som selger de i Europa foreløpig ;)

Dersom noen er i området er det selvfølgelig ikke noe problem å komme innom og prøve forresten :)

Edited by Alfi27
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.