Web Analytics
Jump to content

NBD (og et lite review)! Sire Marcus Miller V7 femstrenger


Alfi27
 Share

Recommended Posts

God aften! Fikk denne bassen i posten i dag, og forventningene var skyhøye etter alt jeg har lest. Flere som påstår at den er fullt på høyde med deres Fender American Deluxe Jazz Bass... Vel, jeg har aldri prøvd en Fender American Deluxe Jazz, men jeg har prøvd og eid en G&L JB-2. Bassene er sammenlignbare, men de har noen viktige forskjeller. Blant annet har denne en ekstra streng, aktiv elektronikk og en utrolig tre-bånds equalizer som former lyden bedre enn mange forsterkere jeg har prøvd! Denne vil uansett være utgangspunktet og sammenligningsgrunnlaget mitt med tanke på at jeg ikke har prøvd så mange basser...

Ja, jeg er jo som nevnt ingen bassist, men jeg vil påstå at jeg kjenner igjen en god gitar når jeg spiller på den, og dette er jo tross alt «en slags» gitar (noen bassister vil muligens rynke på nesen av dette utsagnet?). Når det kommer til utseende har jeg fint lite å utsette på den, det eneste er bittelitt malingssøl på siden av 8. bånd, antakeligvis når de skulle male dottene på siden av halsen. Spillbarhetsmessig er den minst like god som G&L'en, og jeg merker egentlig ikke så mye til at jeg spiller på en femstrenger med unntak av at det trengtes en liten "bevisstgjøring" inni hodet mitt at A-strengen er faktisk den midterste strengen, og litt slike ting.

Bassen er laget i Indonesia, samme sted som G&L i disse dager produserer sin velkjente Tribute-serie. Forskjellen her er at alle deler og komponenter er laget av Sire «in house», og de har dermed full kontroll på absolutt alt i fra kobbertråden til pickupene til perlemoren (?) i inlaysa. For å ta litt spesifikasjoner, kroppen er laget av nord-amerikansk or (alder), i motsetning til mange andre basser i samme prisklasse som ofte bruker basswood. Halsen er lønn (litt usikker på om den er quartersawn, antakeligvis ikke) og varianten med fem strenger har også karbonforsterkninger i halsen.

Vil jeg anbefale denne bassen til andre? Absolutt! Om du bare er interessert i å prøve deg som bassist, eller vil legge til en flott bass til en større samling vil jeg påstå at denne bassen gjør en like god nytte. Som Marcus Miller og Sire sier selv, dette er "et slags prosjekt" for å tilby kvalitetsbasser til yngre mennesker, for en absolutt levelig penge. Jeg er ingen stor fan av Marcus Miller, hadde knapt hørt om fyren før jeg hørte om denne bassen, men han har et veldig godt poeng i det han sier i promovideoen. Litt usikker på hvordan han formulerte seg, men poenget var hvertfall å holde mulighetene for barn og ungdommer oppe til å drive med sunne hobbyer, og ikke la dem "gå tapt" i videospill og slike ting. Og forresten, selv om den heter «Jazz Bass» egner den seg like godt til tyngre sjangere (blant annet bassisten i Opeth bruker/har brukt en Jazz) om det skulle være noen tvil om det!

Her er også en liten demo av lyden! La til gitar også, men den er veldig tonet ned så du hører mest mulig av bassen!

Nuvel, nok snikksnakk! Her kommer et bilde av herligheten:

PS: det er et Hammond-orgel i bakgrunnen ja ;)

2015721_FullSizeRender-1.jpg

Edited by Alfi27
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Det er kun Thomann i Tyskland og en butikk i Italia som selger de i Europa foreløpig ;)

Dersom noen er i området er det selvfølgelig ikke noe problem å komme innom og prøve forresten :)

Edited by Alfi27
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.