Web Analytics
Jump to content

Pickup til akustisk stålstrenger


Tom Dooley
 Share

Recommended Posts

Heihei godtfolk.

Har en billigakkert fra Washburn som jeg tenkte å oppgradere litt.

Den er helt streit å spille på, og akustisk så låter den ok. Men mikrofonsystemet i den er ikke særlig bra.

Så hva tror dere om å installere et nytt mikrofonsystem i den? Verdt bryet? Eller må jeg brette opp ermene, selge ei nyre og kjøpe en svindyr gitar?

Samtidig som jeg er interessert i at det skal låte bra er jeg minst like opptatt av at det tåler mye gain før feedback.

Vi er vel alle lei av akkerter som sier "voooooooooom". :)

Noen gode tips?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

I min akustiske var det piezo og preamp. Det fungerte ok, men jeg synes det er mye enklere å bruke pick-up i lydhullet. Oppsettet mitt på den akustisk gitaren er ganske likt måten jeg gjør det på med elektrisk gitar. forskjellen er at jeg har en DI-boks på pedalbrettet som går rett i mikseren. Jeg har et lite pedalbrett med delay, chorus, EQ (brukes som boost), tuner, DI-boks og trådløs. Veldig kjekt med trådløst da kassegitaren går litt på rundgang i bandet i løpet av en konsert.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en Washburn Woodstock fra siste halvdel av 80-tallet med innebygd piezo og preamp. Lydmessig er den på høyde med mange nyere gitarer. Likevel bruker jeg den ikke fordi brua må flyttes. Intonasjonen stinker.

Er du sikker på at ikke det eksisterende piezo-elementet er skadd? Jeg har sett mange av den typen som ligger i sporet under sadelen som har kommet ut av posisjon og blitt vridd og/eller brettet sammen.

Mht feedback bør du skaffe en plugg til lydhullet. Jeg spiller aldri uten på scener med høyt volum.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.