Web Analytics
Jump to content

Effektpedal for stoner \ Sludge, fuzz?


Berg

Recommended Posts

Hei.

Er på utkikk etter en effektpedal for stoner \ sludgemetal, og har kommet inn på tanken at en fuzz pedal kan gjøre jobben godt der.
Nylig begynt å spille igjen, så er ikke så veldig oppdatert på effektpedal generelt, spiller idag på en Line 6 ubermetal, som ikke gir meg helt den lyden jeg vil ha. Nå er jo ikke det en fuzz pedal heller da.

Spiller til nå også på transistor forsterker, (typ Marshall top 100w, kabinett med 4x10"), husker ikke navnet da den står på øvningslokalet.

Av gitarer spiller jeg på en Epiphone explorer, med Emg 81 / 60 pickups, og en Ibanez Destroyer med orginale passive pickups.

Noen forslag til pedaler som kan passe til det oppsettet?

Og vil en Noisesupressor ødelegge mye av den grumsete lyden en fuzz pedal vil gi meg? Da lokalet vårt er ganske lite, og jeg sliter en del med feedback, hadde jeg egentlig også tenkt å kjøpe inn det.

Link to comment
Share on other sites

Du vil garantert få de beste svarene om du stiller det samme spørsmålet her: www.ilovefuzz.com Det er folk som lever og ånder for alt innenfor fuzz.

Når det gjelder noise suppressor kan du se på "gated fuzz" type pedaler fremfor å ha en egen pedal som "temmer" de andre beistene. Smallsound Bigsound TAFM (Team Awesome Fuzz Machine) kan være et alternativ. Infanem 141G fuzz er også krem av samme grunn. TAFM'en har gaten på en egen forbryter, som gjør det litt lettere "on the fly", men 141G fuzzen er både billigere (kun $99 for tiden direkte fra byggeren!) og tar mindre plass. I tillegg kan den lage de nydeligste oscillasjoner. Spiller støymusikk i et lite lokale selv, så er kjent med feedback. Personlig liker jeg det, men skjønner at det ikke passer helt til sjangeren du spiller. :P

Edited by UglyCasanova
Link to comment
Share on other sites

Big muff i ymse varianter er tøffe doom-saker, Fuzz face likeså. En del spiller også på modda Tonebenders. D*A*M-pedaler generelt er også poppis.

Sånn prismessig vil jeg rett og slett anbefale å begynne med (dette kan bli dyrt i lengden, ikke spør meg hvordan...) en EHX Bass Big Muff. Låter steintøft.

Link to comment
Share on other sites

Black Arts Toneworks - Pharaoh Fuzz, funker like bra til gitar som til bass, ellers vil jeg også anbefale Blackout Effectors Musket Fuzz

Men det viktigste er å bytte ut pickupsene fra EMG, skaff deg noe standard Gibson humbuckers, eller gjerne Lace.

Rør-amp og 2x12 eller 4x12 er heller ikke en dum oppgradering - Du får garantert en bedre sound av en 30-50w røramp kontra en 100w transistor, samt at 4x10 kan gjerne låte litt midrangete- fremfor den gode bunnen man får med 12" elementer

Selv når jeg spilte i stoner/sludge band for noen år tilbake kjørte jeg en Orange Thunderverb 100 i et Sunn 2x15 bass-kabinett, og en Orange Rockerverb 50 i 2stk Orange 2x12.

Maingitar var Yamaha SG fra 70 tallet og en Electrical Guitar Company - Blackout Effectors Musket Fuzz var en stayer på pedalbrettet, sammen med ymse varianter av andre fuzz-pedaler, delay, phaser etc etc

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Hei og god kveld!

Tusen takk for alle svar, titta litt over de forskjellige, litt på diverse forum og ymse reveiws og tester på youtube. Og endte til slutt opp på en Black Arts Toneworks - Pharaoh Fuzz. Virka til å ha skikkelig fet lyd!
Jeg tok faktisk like så godt i samme slengen å kjøpte meg ny amp, typ rør. Så der gikk resten av feriepengene. :P Som igrunn var på tide uansett, og endte opp på en
Orange Rockerverb 50 2x12 MK1, så den er jo brukt og noen år gammel. Men virker til nå ut som det er skikkelig god lyd i den, da jeg henta og har testa den i hele dag. :) Så venter spent på pedalen skal komme ifra USA, for å teste ut den komboen!
Igjen, noen som har noen tanke om Noise supressor til oppsettet? Nå har jeg jo ikke testa med ny amp og den pedalen, men mistenker fortsatt at det kan bli en del feedback, men det gjenstår vel bare å se.

Igjen, takk for alle svar! :)

Link to comment
Share on other sites

Fuck Noise Supressor!

Lær deg å kontrollere feedbacken heller! Mye mer nyttig og morsommere. :)

Bra valg av fuzz(og amp) forresten. Stor fan av Pharaoh selv. Den stacker også utrolig bra med hva enn du sikkert kommer til å kjøpe hvis ender på pedalkjøret. ;)

Edited by Ataxia
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Takk for enda flere svar folkens, dette var morro med både ny amp, og masse pedal snakk. :) Ikke så fryktelig mange ukene siden jeg kjøpte Ibanez'n heller, så blir ikke all verden sommerferie i år ser jeg. :P
Satt med en kompis igår å prøvde oss litt frem, nå har jeg ikke fått pharaoh'n enda da, men var vel en tanke å kanskje få inn en overdrive \ boost inn i bildet her også ja.

Tenkte muligens også en delay \ reverb pedal for solo \ mellompartier, for å få litt mer fylde. Fungerer noe sånt som det her greit til det?

http://www.4sound.no/gitar/effekter/pedaler/behringer-dr400-digital-reverbdelay-pedal

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.