Web Analytics
Jump to content

Forslag til kabinett til Marshall JVM410H


kenneho
 Share

Recommended Posts

Hei.

Jeg vurderer å kjøpe meg en Marshall JVM410H. Bruksområdet er først og fremst til hjemmebruk, men må trenger en såpass kraftig forsterker for å være sikkert på at jeg har nok å gå på i live-sammenheng. Spesielt gjelder den en årlig spillejobb med et storband, hvor jeg typisk blir sittende ved siden av blåsere som totalt overdøver meg hvis jeg ikke har kraftig nok utstyr.

Har vært innom tanken på Fender, og sist Carvin X100B (som fremdeles er en aktuell kandidat), men kom over JVM410H. Utfra det jeg hører på nettet har den en skikkelig bra clean lyd, som tilsynelatende vil kunne takle selv sjangre som pop, blues, country (og kanskje litt jazz). Spiller sjelden med veldig mye gain, men elsker Marshall-lyden og kunne gjerne tenke meg å nærme meg den syngende lyden Jeff Beck ofte bruker. F.eks. er

gode eksempler på hva slags lyd jeg gjerne kunne tenke meg.

Så dersom jeg lander på JVM410H trenger jeg en kabinett som matcher mine behov, altså ikke behov beregnet på metall eller tung rock. I videoen jeg linket til høres Celestion Greenback (i et 2x12 Traynor-kabinett) veldig bra ut. Er det noen som har konkrete anbefalinger for type 2x12-kabinetter (naturligvis da minst 100 watt) som vil gi meg en bra Marshall sound som er mer i retning blues-lyd enn metall-lyd?

Kenneth

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar.

Hvor har merke på et kabinett å si for lyden egentlig? Spiller det noen rolle om man kjører det ene eller andre merke, så lenge de kjører f.eks. v30 eller Greenbacks?

Noen som kunne linket til lyd/video som viser forskjell på v30 kontra greenbacks i Marshall-sammeheng?

Link to comment
Share on other sites

Alle produsentene har stort sett forskjellige dimensjoner, materialvalg og varianter av åpen/stengt bak som påvirker lyden i større eller mindre grad. Hva som låter best er subjektivt.

Elementene har nok mest å si i utgangspunktet.

Link to comment
Share on other sites

Er ikke så stor forskjell i de forskjellige kabinettkonstruksjonene som det er med forskjellige elementer. Anbefaler deg nesten å prøve forskjellige for å se, men tror mange er fornøyd med V30 elementer :)

Link to comment
Share on other sites

Var ingen praktisk måte å få til å teste ulike kabinetter på, men fant noen videoer i går med v30 elementer, og det virker som om disse passer meg kanskje bedre enn greenbacks. Gamblet på det, og har nå bestilt en JVM410H sammen med en Marshall 1936V.

Link to comment
Share on other sites

Jeg brukte et Framus 212 V30 kabinett sammen med min JVM250H. Det hadde ikke like mye "Punch" som mitt gamle 4x12 kabb fra H&K, men det låt absolutt knall og var mye mer anvendelig/praktisk.

Har ikke prøvd 1936, men tror du gjør et bra kjøp. De er litt overdimensjonert - noe som gir bedre bassrespons :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg fikk god punch i mitt framus 2x12" forrige gang jeg hadde JVM. Faktisk så var det JVM med det kabinettet som gav meg "fantastisk" følelsen som gjorde at jeg kjøpte JVM igjen :) Ganske sikker på at 1936V kabinettet som er bestilt gjør jobben helt supert!

Link to comment
Share on other sites

Lang historie kort endte jeg med å gå for 1936 i stedet for 1936V. Har hørt mye bra av både greenbacks og v30, i og tråden her overvekt av v30-tilhengere, men satser på at det blir bra lyd med greenbacks også (ble i alle fall det på klippet i første innlegget mitt her). Dette blir uansett min første ordentlige Marshall, og faktisk også første rørforsterker, så har veldig høye forhåpninger til at lyden blir bedre enn før enten jeg kjører på greenback eller v30. :)

Link to comment
Share on other sites

G12T-75 er det i 1936, er det det samme som Greenbacks?

Har et slikt til min Marshall 6100, og jeg så et sted at en kalte den for bestefar til dagens JVM410. Og det låter iallfall bra! Liker Marshallen bedre med det kabinettet enn med Rectifier kabinettet, det har V30.

Er sikker på at du har gjort et godt valg her! Gleder meg til å høre dommen når du har fått prøvd det litt.

Link to comment
Share on other sites

Lang historie kort endte jeg med å gå for 1936 i stedet for 1936V. Har hørt mye bra av både greenbacks og v30, i og tråden her overvekt av v30-tilhengere, men satser på at det blir bra lyd med greenbacks også (ble i alle fall det på klippet i første innlegget mitt her). Dette blir uansett min første ordentlige Marshall, og faktisk også første rørforsterker, så har veldig høye forhåpninger til at lyden blir bedre enn før enten jeg kjører på greenback eller v30. :)

Godt valg, personlig foretrekker jeg absolutt Greenbacks over V30.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.