Web Analytics
Jump to content

Spotify offentlig, ulovlig?


Soundmannen
 Share

Recommended Posts

Hei! :)

Jobber litt som lydteknikker på fritiden, men får noen fåresplørsler angående å spille litt musikk i en liten pub. 100-200 personer maks.

Det dem gjør idag (og ønsker jeg skal gjøre) er å bruke spotify, slik at folk også kan komme med ønsker osv. Dette er ulovlig, siden lisensen gjelder en person for privat bruk.

Hvordan skal mann gjøre en slik jobb lovlig? Og hvilken bot kan mann forvente vis mann blir straffet?

Edited by AlexFossum
Link to comment
Share on other sites

Du kan nok strengt tatt ikke gjøre det du nevner lovlig. I utgangspunktet kan man betale TONO en avgift for offentlig fremføring. Dette hjelper likevel ikke på Spotifys brukeravtale: Etter avtalens pkt. 4 (undertegnedes uthevinger): "(...) and we grant you a limited, non-exclusive, revocable licence to make personal, non-commercial use of the Spotify Service and to receive the media content made available through the Spotify Service in your Local Country (...)".

Jeg vet eksempelvis at WiMP har en lovlig løsning (som også krever at avgiften til TONO betales): http://pro.wimpmusic.com/

Dermed avhenger resten av svaret ditt på om avgiften til TONO er betalt:

"Straffen" for å bryte Spotifys brukeravtale kan i verste fall være sivilrettslig søksmål. Eksisterer meg bekjent ikke rettspraksis på dette i dag, slik at det er umulig å svare på hva som kommer til å skje da.

Å ikke betale avgift til TONO, vil i tillegg utgjøre brudd på åndsverkloven § 2 tredje ledd bokstav c, og vil kunne straffes med "bøter eller fengsel inntil tre måneder", jf. § 54 første ledd bokstav a. Det økonomiske tapet, samt skade av "ikke-økonomisk art" vil videre kunne kreves erstattet etter alminnelige erstatningsrettslige regler, jf. § 55.

Før noen smarte folk kommer med innvendinger utover det rent deskriptive: Jeg sier ingenting om at sannsynligheten er høy for å bli tatt (i hvert fall ikke om man betaler TONO-avgift, og bruker en Spotify-versjon uten reklame), eller om at Spotify vil kunne nå frem med et søksmål i ovennevnte tilfelle etter norske erstatningsrettslige regler.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

WiMP har vel dette på stell.

http://pro.wimpmusic.com/.

Et annet moment er at det er ikke uvanlig (det er vel heller regelen) at internasjonale selskaper bryter norsk lov i slike brukeravtaler/EULA.

WiMP har jeg allerede nevnt i min post. Hva angår resten: Mener du å si at Spotifys brukeravtale er en av disse brukeravtalene som bryter norsk lov? Kan du i så fall redegjøre for dette?

Link to comment
Share on other sites

WiMP har jeg allerede nevnt i min post. Hva angår resten: Mener du å si at Spotifys brukeravtale er en av disse brukeravtalene som bryter norsk lov? Kan du i så fall redegjøre for dette?

Nei, det var bare en generisk kommentar, og burde spesifisert den slik at den ikke kunne misforstås.

Ser nå at WiMP var nevnt og det er bra. Trodde også Spotify hadde dette, men leser nå at det er foreløpig kun i Sverige at det tilbys business og enterprise versjon.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

TONO avgifter er i orden der jeg spiller musikk. Så det jeg må passe meg for da, er at jeg må gå åver til Wimp "business" eller lignende som godtar offentlig bruk?

Ja, dersom du ikke vil bryte Spotifys brukeravtale.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.