Web Analytics
Jump to content

Kostnad på montering av Floyd Rose


knutfin

Recommended Posts

Har lyst på en Strat med Floyd Rose, men finner aldri helt den gitaren jeg vil ha. Har begynt å tenke på å sette sammen en partsocaster med ønskede specs. Men vet noen hva det vil koste å ettermontere floyd?

Link to comment
Share on other sites

Så det er ikke vanskelig å montere floyd om det er routet for den? Er veldig fersk på det området.

Om du kjøper en kropp ferdig routed for Floyd er det så enkelt som å presse inn bøssingene for skruene, borre to hull på baksiden for "claw'en" som holder fjærene og that's it.

Typisk utfresing for FR:

a11.jpg

Link to comment
Share on other sites

Det er det litt vanskelig å svare på, i og med at vi ikke vet hva du kan. Er du helt blank, er det ikke "helt greit", men det finnes gode (og dårlige) videoer på youtube. En god del fin informasjon finner du også på StevMac, men det er vel mest for mer klassiske typer. I utgangspunktet er det ikke noen forskjell på å sette opp en slik gitar og en mer tradisjonell type, så har du justert halser før, så er du godt i gang.

Drister meg til å legge med denne linken, er jo ikke sikkert du har noe nytte av den, med det er gratis å kikke.
http://forum.gitarnorge.no/topic/51443-flytende-tremolo-for-dummies/?hl=%2Bflytende+%2Btremolo+%2Bfor+%2Bdummies

Link to comment
Share on other sites

Ok, det gir godt svar på spm mitt. Er ikke helt blank, men er heller ingen kløpper. Dette kommer til å bli et typisk prosjekt over tid, så det ender sikkert opp med at jeg prøver selv for så å levere det til noen som kan det til slutt.

Link to comment
Share on other sites

Det er jo bare å prøve. Det er ikke stort som kan gå galt, men vær litt forsiktig når du presser i bøsningene slik at treverket rundt ikke får sprekker. Et godt triks her er å bruke litt hårspray, fungerer som glidemiddel, og holder de fast når det størkner. Videre bør du unngå å justere høyden på floyden når det er normalt strengedrag, da du kan skade kniveggene. Ellers er det vel ikke så mange fallgruver ute og går.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.