Web Analytics
Jump to content

hoppbakke-syndromet på gjenglemt akustisk nylonstrenger


Norstorm

Recommended Posts

Fikk inn en nylonstrenger av billig fabrikat gratis.
Gitaren er den første jeg har kommet over med detta "hoppbakke-syndromet" på gripebrettet...
Tenkte smelle den i en kasse ett par uker med en fukter.
Hva ville erfarne folk her ha gjort da??
Tatt av strengene og lagt henne naken i kassa, eller latt strengene stå på??


Norstorm

Link to comment
Share on other sites

Ja, skal lage min egen fukter, og stormfukte den tøsa...
Hoppbakken går fra der halsen er limt, og rakt nedover mot headstocken, før den fint og pyntelig buer seg oppover igjen...
Blir en større operasjon å fikse dette med nye bånd og filing og full pupp, og gitaren er ikke verdt en 1/4 del av operasjonen engang, så.. Her erre bare å prøve fukter i kasse i noen uker å se hva som skjer :P
Ellers går den gratis og franco til første 8-åring som melder seg :P

Link to comment
Share on other sites

Har sett før, og kikket igjen på nettet, og de fleste som retter opp slike halser bruker noe mekanisk påvirkning i tillegg, altså en jig. Jeg har aldri rettet en slik hals med kun fuktighet, men har rettet ut en hals med en enkel jig laget av noen plankebiter, lastestropper og et strykejern. Det fungerte bra.

Link to comment
Share on other sites

Er det bare jeg som vil ha "før"- og "etter"-bilder, for å se hvor mye fuktighet alene kan fikse? ;) Lykke til, i hvert fall!

PS: I forhold til profilbildet ditt, har vel Petrucci bursdag i dag. Gratulerer med dagen til ham.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.