Web Analytics
Jump to content

WTF? Stor lydforskjell på patchkabler.


Recommended Posts

Tok tidligere og laga meg noen veldig korte patchkabler med pannekakeplugger til pedalbrettet da jeg syntes jeg hadde for mye signaltap med standard butikkabler. Brukte en først en Mogami 2333 ubalansert 4 mm mikkabel som fulgte med en LR Baggs akkertpickup jeg kjøpte, og ting ble mye bedre. Omtrent null hørbart signaltap i første del av pedalkjeda som går til clean i forhold til gitarkabelen rett i forsterkeren. Nå satte jeg meg nettopp ned med pannekakeplugger og Mogami 2319, som er regna som noe av det bedre man kan bruke til patchkabler. Men du verden for et signaltap på 2319- kabelen, jeg laga to stykker så gadd jeg ikke mer. Svært hørbart lavere volum, mye mindre attakk og diskanten var svært avslepen. Har faktisk myyyye mindre signaltap gjennom alle åtte pedalene med 2333- kabel enn to pedaler med 2319.

Bruker Mogami 2524 til innspilling av gitar rett i lydkortet, og det er den mest transparente gitarkabelen jeg har prøvd.

Trodde ikke at det var så mye forskjell mellom disse to kablene. Noen som kan forklare hvorfor?

Edited by Ichi
Link to comment
Share on other sites

En klassisk feil når man lodder Mogami kabel er den svarte plasten som ligger rundt +, den er strømførende og må strippes skikkelig.

2319 har mer kapasitans enn 2524, men det skal ikke gjøre slike drastiske utslag.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ho-ho, *klask i panne!* se der ja. :D

Men 2333 kabelen har ørlite grann mer volum og slipper framleis gjennom mer diskant og mer attakk, noe som er merkelig siden den er tynnere og billigere. Høres rett og slett mer hifi ut i mine ører. :D

Link to comment
Share on other sites

2333 har litt mindre kapasitans enn 2319 og 2524 (47 vs 35 pF per fot) men det skal uansett ikke gjøre noen drastisk forskjell, spesielt ikke hvis du har pedaler med buffer på brettet.

2524 er teknisk sett ikke spesielt transparent siden den har relativt høy kapasitans, men den er en klassiker som bare låter riktig synes jeg :)

Link to comment
Share on other sites

Har A-B testa fram og tilbake mellom en kabel 2319 og en kabel 2333, et par andre kabler og to pedaler med buffer nå, og allerede der er forskjellen hørbar i mine ører. 2333 slipper gjennom mest mellomfrevenser og diskant. Trodde ikke det skulle være så stor forskjell, men det er det. 2319 slipper nok gjennom litt mer av de høyeste mellomtonene, har en anelse mer trøkk der, men er mer avslepen i toppen. Men nå er jo 2319 en instrumentkabel, og 2333 en ubalansert mikkabel, 2319 har ståledere og 2333 har kobber.

2524 slipper gjennom de rette frekvensene. :)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nå får man priser inkludert MVA til Norge i nettbutikken. Ingen fortollingsgebyr lenger, kun frakt opp til et visst beløp. Ved retur etc slipper man hassle med å søke returnert mva osv da de har en norsk adresse som betjener dette.
  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.