Web Analytics
Jump to content

Ang. blåsing/luft på kondensatormikk


Recommended Posts

Hei!

Jeg har skaffet meg en Studio Projects B1 kondensator mikroforn. Det står tydelig i bruksanvisningen at det ikke må blåses på mikrofonen, og at den absolutt ikke må bruke utendørs da det ikke skal mye vind til før den kan bli skadet.

Jeg lurer på hvordan det er med snakking og synging? Noen puster mer enn andre ved snakking/synging, og jeg lurte på om det var veldig viktig å skaffe ett pop-filter eller lignende før jeg begynner å sette mik'en til bruk? Er den såpass skjør?

Gratulerer forresten med en flott forside! Jeg har ikke vært innom Gitarnorge på en god stund, og ble skikkelig overrasket nå! :mrgreen:

Mvh,

JOachim

Link to comment
Share on other sites

Vel.. kondensatormikken vi har på skolen tåler hvertfall at vi synger ganske høyt og krafrig i. Vet ikke om dette kun gjelder den mikrofonen eller om det gjelder alle kondensatormikkene.. Men de skal jo tåle litt, da.. Hvis det er en instrumentalmikk har det sikkert også litt å si.

Men mikkene burde ikke være så skjøre at de ikke tåler noenting lissom! kan godt skjønne det med sterk vind, men vanlig sang burde den som sagt tåle.

Men nå er jo jeg heller ikke så dreven på dette området, du burde nok vente med å synge i den før du eventuelt får svar fra muth|n eller perottol..;)

Link to comment
Share on other sites

Syng i vei du!

Dette med luft kommer av at kondesatormikken har en membran med ganske stort areal, og sterk vind kan skape ganske stor kraft på den følsomme mikken. Men uansett volum du synger i så klarer du ikke å skade mikken.

Men pop-filter bør du uansett ha. Den hindrer p-er og b-er i å høre ut som ei basstromme. En bøyle med en nylonstrømpe rundt er ypprlig (og billig). Også slipper du å fylle mikrofonen med spytt.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • 4 weeks later...

Kjøp deg pop filter. det gjør en kjempeforskjell og man kan skrike så fuckings høyt man vil uten en eneste sibilance feil, mitt pop filter kosta ca 320 kr. ha det min. 7 cm fra micen (hvis det er stor membran kondensator) og utenom det prøv deg frem... Du kan selvsagt ha den nærmere en 7 cm, men da kan man høre litt trykk innimellom men det gir litt følelse at vokalisten er nærme da. hehe

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.