Web Analytics
Jump to content

Stage Piano - Tips etterlyses


Griffin
 Share

Recommended Posts

Ok... jeg er litt lei av å skru på halvdårlige plugins og spille på kjipt midi-keyboard... Har derfor tenkt å investere i ett greit stage piano...

Litt kriterier:

1. Bra piano lyder

2. Bra Rhodes og Wurlitzer lyder

3. 88 tangenter

4. Enkelt i bruk

Vær oppmerksom på at det at en som meg kjøper ett stage piano til 10k eller mer er som om jeg skulle kjøpt meg ett fly med modellflysertifikat...

Greit at det er litt motstand i tangentene, men jeg har dog forstått at god pianovekting er ikke så bra på el-piano (Rhodes o.l.) og Hammond og visa versa... så litt kompromiss der er jeg fullt inneforstått med.

Jeg har sett på Korg SV-1 som etter sigende skal gjøre veldig bra Rhodes og Wurlitzer og greit piano... så det er en åpenbar kandidat. Virker oversiktlig og enkel i bruk også.

Men er det noen andre stage piano i opptil og ca. denne prisklassen som definitivt bør vurderes sterkt og er det noen som har erfaring med og kan si litt hva de synes om Korg SV-1?

Har tenkt å kjøpe brukt...

Link to comment
Share on other sites

Synd disse Nord sakene er så jævlig dyre, jeg hadde samme problem som deg for et års tid siden og gikk for en midi løsning.

Jeg var såååå nære å kaste bort store penger på et nord stage men jævlig glad jeg ikke gjorde det da jeg endte opp med å droppe wurl/rhodes/hammond - gitar vekslingen live som jeg opprinnelig planla. Er alt for shaky på tangenter til å jobbe det inn i er live sett

Link to comment
Share on other sites

Stage piano for meg er vel mer ett spørsmål om format... går fint under pulten. Det er ment å stå i ett hjemmestudio og kun det. Er selv for shaky til å touche tangenter live :)

Har fra før ett greit midi keyboard, men er ikke helt tilfreds med å styre med plugins i DAW. Jeg får det til altså, ikke noe med det... men jeg liker bedre å kjøre opptak rett inn.

For ikke å snakke om dersom jeg vil øve litt, så er det bare å slå på lydkortet. Trenger ikke slå på mac'en...

Link to comment
Share on other sites

Nord er jo temmelig kjent for å være tha-shit... men som nevnt dyre.

En annen bekymring (som kanskje er grunnløs) er at det ofte er svært mye en kan skru på med ett Nord brett.

Jeg ser det f.eks. ligger ett Nord Stage EX 88 på finn... men det får litt pepper for dårlige simuleringer igjen, som jo Nord Stage 2 EX angivelig har fått orden på. Synes også muligens 15000 for ett utdatertprodukt blir litt for dyrt. Hadde vært en grei pris for det noe nyere Stage 2 EX 88. Det er jo lov å prute, men igjen, jeg synes alle de knappene virker litt rotete oppsatt og det kanskje blir lett å skru seg bort?

Midi keyboard skal bort... Keep it simple.

Link to comment
Share on other sites

Gitarist/keyboardist/pianisten i bandet vårt har gått gjennom en viss oppgradering av utstyret nylig. Han forsøkte først Nord, og det låt strålende, men han syntes det var tungvindt å lagre og huske presets for lyder og slikt. Nå har han kjøpt Korg Kronos istedet, som er mye mer brukervennlig. Pianovektede tangenter, og så kjører han et rimeligere keyboard med "kjappere" tangenter inn via midi.

Nå vet jeg at dette er "litt" over prisklassen her, men poenget mitt var altså at Nord opplevdes som tungvindt å lære seg og bruke.

Min "take" på dette er at man godt kan se litt videre enn det som kalles "stage piano". Det finnes etterhvert noen svært gode keyboard/music workstations som har veldig gode pianosimuleringer.

Jeg tenkte umiddelbart Korg Krome 88 / Yamaha MOXF 8 / Roland FA-08 , men innser at det kun er aktuelt dersom du får en god bruktdeal. Korg Kross 88 virker jo også som en god mulighet.

Men til syvende og sist er sikkert Korg SV-1 fornuftig om du får en god deal. Det virker som SV-1 har samme kvalitet på pianolydene som Kronos, så dersom du ikke har bruk for alt det en workstation tilbyr i tillegg, så burde det være et godt valg. Korg SV-1 ser jo dessuten mye bedre ut. ;)

Edit: Gjorde et lite søk på "alternatives to Korg SV-1", og kom over anbefaling av Kurzweil SP4-8, og jeg ser også at Kurzweil SP5-8 (som har enda flere lyder å velge mellom) muligens er innenfor ditt prisområde. Men igjen: Korg SV-1 er en litt egen greie, både i look og funksjoner. Er det den du har lyst på, så er det selvsagt den du skal ha.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Fint om du forteller om hva du ender opp med. Jeg tror at dersom behovet ditt virkelig er slik du beskriver, så er Korg SV-1 et ypperlig valg. Dark horse i sammenhengen er for meg Kurzweil SP5-8. Det er mindre informasjon om dette enn forløperen SP4-8 ute på internettet, men SP5-8 virker som et veldig spennende produkt, blant annet med sliders som fungerer som drawbars i Hammond-simuleringen. Enklere å bruke enn Nord, men likevel ikke så intuitivt som de enkleste. Tangentene ser jeg enkelte beskriver som lette, nesten som semi-vektede. Prisen på Thomann er vel akkurat innenfor ditt prisområde, tror jeg.

Kortfattet review av Kurzweil SP5-8:

http://www.piano-keyboard-reviews.com/kurzweil-keyboards/kurzweil-sp5-8-review.html

Lydeksempler:

http://kurzweil.com/product/sp5-8/audio/

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Har diskutert litt med han som spiller tangenter i band med meg også. Har foreløpig falt på Korg SV1... men kan være både 88 og 73 tangenter versjonen...

Litt nysgjerrig på Kawai ES7 også, men det er vel relativt nytt så lite tilgjengelig på bruktmarkedet tror jeg. Kanskje teste hvis jeg kommer over det, men har i utgangspunktet besluttet å kjøpe SV1.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.