Web Analytics
Jump to content

Sound City?


Recommended Posts

Yo!

Noen her som har noen erfaring med Sound City-amper? Har lest litt rundt og de omtales ofte som en type budsjett-Hiwatt (Dave Reeves som stod bak Hiwatt bygde visst amper for Sound City samtidig som han drev med Hiwatt (før det tok av med hans egne Hiwatt-amper)).

De tre siste årene har jeg egentlig vært mer bassist enn gitarist og jeg har lenge vurdert å skaffe meg en cool bass-topp. Gikk til anskaffelse av en av 'foundation'-pedalene til Catalinbread i fjor høst - WIIO - som vel er en slags 'Hiwatt in a pedal'. Den er fet (aldri prøvd den på gitar, men er helt strålende på bass).

Spørsmålet er vel om en av dere bassister her inne (de få som er her) har prøvd en Sound City-amp på bass? Ligger en Sound City 120r (jepp, en gitaramp med reverb) på Finn.no nå som jeg vurderer å teste ut. Ser at det er mange som snakker varmt om 'vanlig' Sound City 120 på bass, og jeg vil tro at 120r er samme amp som 120, men bare med reverb.

120 rørwatt og visstnok store mengder headroom (mener at disse, som en Hiwatt også, må pushes utrolig mye hardere enn eksempelvis en 100w Marshall før de går over i vreng - vel å merke med gitar og ikke bass) høres lovende ut for bassbruk. Et annet spørsmål er vel om en slik 'gammalamp' vil funke på et 410 Ampeg-kabinett med tweater....

Fullstendig cleanlyd er ikke greia, men definert basstone med 'hår'. Bruker en kjip transistor Ampeg-topp nå og det skal veldig lite til før den peaker/clipper på inngangen. I tillegg låter den ikke spesielt bra.

Edited by Truckstop Chuckie
Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde ikke giddet å dra på noe slikt.

Klasse D, og ev. en Zoom B3 eller lignende veier en brøkdel, er mange ganger så driftssikkert og låter like fint.

Det har ikke like stor "cred" blant en del, men det bryr jeg meg lite om.

Med en god klasse D- forsterker har du et rent og fint og relativt lineært lydbilde som du kan "møkke til" etter eget ønske. Med en gammel rørdunk er lydbildet "ferdig møkket til", og det er ikke sort du får gort med det. Mener jeg.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

De fleste Sound City har de enorme Partridge trafoene som også ble brukt i Hiwatt. Sjekk at disse er tilstede før kjøp. Ellers er Sound City en smule varmere og med litt mindre headroom watt for watt enn Hiwatt. Litt mer rock'n roll. Tror den 120r toppen blir svintøff til bass.

En musicman HD130 eller 150 vil å funke grisefett for deg er jeg overbevist om. De får du ofte til en fornuftig penge og de er bygd som tankser

Link to comment
Share on other sites

Da har vi meninger på hver sine side av skalaen. Fint. :)

Jeg syns det er mest stas med skikkelig røramp og ikke en liten 'Markbass' eller lignende, selv om jeg syns den lille Aguilar-ampen jeg spilte gjennom for noen uker tilbake var drittøff.

Selger skal ha 4000,- for toppen. Har spurt om tilstand på den. Ligger en 120-topp ute også, men da til 6000,-. Mulig selger kan slå av en tusenlapp, har ikke spurt.

Link to comment
Share on other sites

Veldig enig med CastorFiber. Er på min tredje kl D amp nå, og mener mye effekt (watt) er viktigere på bass. Vreng flytter lyden oppover i frekvens, og desto høyere frekvens, desto mindre effekt trenger du. Dyp, uforvrengt bass er det mest effektkrevende i lydverdenen, og for uforvrengt lyd har rør ingen fortrinn på bass. 500 watt kl D er et lerret av ren power som du kan farge med det du vil av effekter.

Link to comment
Share on other sites

Ingen erfaring med bass, men kjenner folk som bruker både SC50 og 120(med frontpanelet endret til 420) til gitar, og det låter fett.

Har du vurdert Traynor? Jeg har en Traynor YBA-1 Bassmaster, som er ca samme krets som JTM-45/tidlig Bassman, men med noen svære transformatorer. Er vel ca 50 watt, så om dere ikke har fullt rockeøs hele tiden så funker det kanskje?

Spiller iallefall bikkjehøyt, og med en god del headroom, på gitar.

Mener Ollis har en slik inne på dritfete-sidene.

Link to comment
Share on other sites

Det går fint med 50w rør på Bass. Traynor, VoxAC50 og Fender Bassmann 50, er gode eksempler på det.

En Sound City 120 har 6 EL34 utgangsrør og spiller veldig høyt og cleant.

Tidlig Sound City er identiske med Hiwatt amper. Desto senere de er lager desto lenger fra Hiwatt er de.

Har spilt med bassister som har brukt alle ampene jeg nevner over.

Sørg bare for at høytalerne er basshøytalere.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
  • Hei!  Er det noen der ute som har en formening om hva en Gibson SG Standard fra 1971 kan være verdt? Den har et reparert halsbrudd, originale bånd, stemmeskruer, vibrolaen er erstattet med en stop tailpiece, PAF mikker, og er godt brukt.  Mvh Mats
  • Er det noen som har erfaringer med Yamaha Stagepas 1K MkII som PA-system for duo 1 gitar med pedalbrett (mest akustisk med innebygd pickup) og 1-2 vokalister innenfor sjanger folk/vise/pop. Lydkvalitet? Brukervennlig? Spiller sjelden i lokaler med plass til over 300 personer. Etter det jeg kan se mangler systemet mulighet for 48V phantom power til f.eks. aktiv DI-boks. Setter pris på tilbakemeldinger.
  • Hei, er ikke så inne på dette, men vet at disse 80-talls gitarene fra Kramer skal være verdt litt, har dere noen innblikk i hva jeg kan få for denne? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.