Web Analytics
Jump to content

Biasavlesing, rør leser null.


Recommended Posts

Fikk en flott elektronisk biasprobe i Posten i dag, og har testa den på Twin Reverben. De to første rørene er spot on, et reserverør er bittelitt hot, men innafor anbefalte verdier.

Utgangsrøret # 4, altså utgangsrør 2 på normalkanalen får jeg derimot ingen avlesing på. Platevolten er grei, men røret leser 0 mA. Gløder som det skal, og det er ingen volumforskjell mellom kanalene eller ulyder, røret ser fint ut.

Noen som har peiling på om røret faktisk er gåent eller om det er andre grunner til at det ikke kan leses av?

Link to comment
Share on other sites

Fikk en flott elektronisk biasprobe i Posten i dag, og har testa den på Twin Reverben. De to første rørene er spot on, et reserverør er bittelitt hot, men innafor anbefalte verdier.

Utgangsrøret # 4, altså utgangsrør 2 på normalkanalen får jeg derimot ingen avlesing på. Platevolten er grei, men røret leser 0 mA. Gløder som det skal, og det er ingen volumforskjell mellom kanalene eller ulyder, røret ser fint ut.

Noen som har peiling på om røret faktisk er gåent eller om det er andre grunner til at det ikke kan leses av?

Nei ... Og det er alltid skummelt å diagnostisere en amp på internet ... Men noen halvkvalifiserte gjettinger kan jag bidra med !

#1 : Utgangsrørene er felles før begge kanalene ! Ie. det er ikke noe som heter utgangsrør 2 på normalkanalen !

Ie. hvis det er noe feil på røret så påvirker det begge kanaler like mye.

Skjema : http://www.thevintagesound.com/ffg/schem/twin_reverb_ab763_schem.gif

Ett tips man alltid får i tilsv. tilsvarende situasjoner er å bytte plass på to rør før å se om problemet følger røret eller sokkelen/plasseringa av røret !

Ie. du bytter plass mellom ett av rørene som viser OK Bias og det som viser 0.

Hvis det er røret så byrtter du ut det og håper på det beste ! :)

Hvis du fortsatt leser 0 mA på samme posisjon med ett rør som leser OK et ant sted har du et problem ... Løskontakt, dårlig lodding, brudd i kabel e.t.c .....

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Den kommer til å ha mer headroom :)

I twin jobber to og to 6l6 rør parvis, så hvis et rør ryker er det bare ett fungerende par dvs halvert effekt. Det andre viktige er at når bare et av to par virker vil trafoen ha 8 ohm istedet for 4 ohm. Derfor anbefales det å koble fra en av høyttalerne hvis man drar ut et rørpar for å halvere effekten.

For å spare ampen for unødvendig stress burde du dra ut det defekte røret og tilhørende rør, plus en høyttaler til du får nye rør :)

1 - 2 - 2 - 1 -- fjern "2" rørene eller "1" rørene dvs behold de to ytterste eller de to innerste, plugg ut en høyttaler, rebias de to rørene som sitter igjen og rock i vei til nye rør kommer. Veldig mange bruker twin på denne måten for å få den til å bli litt varmere ved håndterlige volum.

Noen enorm forskjell vil du fremdeles ikke merke mellom halv og full effekt. Faktisk mulig at den spiller litt høyere med å gjøre tingene over da impendansen din som nå er feil blir rett

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Takk for råda. :)

Fjerna de to innerste røra og kobla fra høytaler 2. Biasen dro seg opp på 37 mA, men det er jo innafor, så jeg gidder ikke rebiase før nyerøra kommer. Merkbart varmere lyd, og jeg blei kvitt harskheten i toppen som har irritert meg noe jævlig, får se om den kommer tilbake når jeg får full effekt og doble høytalere. Er glad jeg kjøpte den biasproba. asså. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.