Web Analytics
Jump to content

DIY Fuzz troubleshooting?


Recommended Posts

Kjøpte meg et diy fuzz face klone sett på Das Musikding. Ferdig lodda, men ingen lyd når den er på. Lyd når den er bypasset og lys på led av/på. Første pedalbygget mitt dette. Hva burde jeg gå gjennom for å finne hvor feilen ligger?

Edited by Affen
Link to comment
Share on other sites

Er det Germanium-versjonen eller silicone-versjonen?

Diode: Prøv å snu transistoren.

Germanium: Husk at den har motsatt polaritet, så den ikke funker på vanlig Boss-adapter. Ellers samme her: Prøv å snu transistoren. Jeg surra med det på min Fuzz factory-klone.

Link to comment
Share on other sites

hvis du har noen gamle pc høyttalere eller annet "ikke så veldig redd for" forsterker+høyttaler kan du lodde en kondensator på signallederen på enden av en ledning (med minijack eller plugg som matcher input på forsterkeren) screen/jord kopler du til kretsen med en klemme, så kan du probe rundt på kretskortet med det ene beinet av kondensatoren og høre ut hvor du har signal /hvor det stopper.

Link to comment
Share on other sites

Last opp bilder av bygget. Detaljerte utgaver av oversiden og undersiden av printet, og noen som viser wiringen av selve pedalen, med jack og brytere og det hele.

Har du multimeter? Kan du måle spenninger på transistorbeina? Altså VDC målt fra jord til hver fot på Q1 og Q2.

Feilen er sannsynligvis triviell, for eksempel at en transistor står feil vei, inn/ut er bytta om, en kaldlodding/loddebro/lignende.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.