Web Analytics
Jump to content

Baritone gjennom både gitar-amp og bass-amp


pwdrfngr
 Share

Recommended Posts

Hei,

Jeg gikk for noen måneder siden til innkjøp av en Danelectro baritone. Selv har jeg bare spilt gitar i mine levedager, og aldri vært noe til bass-spiller. Jeg prøver nå baritone for å få litt mer trøkk i power-duo-sammenheng.

Jeg har derfor kommet frem til at det hadde vært spennende å prøve å bruke to forsterkere samtidig - en bass-amp og en gitar-amp. Planen er nå å kjøpe en høvelig stor bass-amp med masse headroom og en switch (Little Lehle Dual), slik at bass-ampen ringer ut de klare bassfrekvensene, mens gitar-ampen tar seg av de høyere frekvensene med vreng og effekter. Har Marshall combo gitar-amp 40 W.

Jeg har ikke veldig mye peiling på amper, og spesielt ikke bass-amper. Jeg ber derfor om noen innspill til hva som kan være lurt å tenke på. Noen av tingene jeg grubler litt på er:

- Hvor stor bass-amp er det nødvendig å ha?
- Spiller det noen rolle at gitar-ampen er 40 W og bass-ampen er mange hundre watt mer?
- Har noen av dere erfaringer med en lignende rigg?

- Med et budsjett på, lat oss i første omgang si, 3000-4000,-, hvilke bass-amper kan jeg se etter da (gjerne brukt)? Har blitt anbefalt en ny modell av Orange 500 W, men usikker på modellnavnet - hørte ikke godt nok etter i butikken... :(

Håper noen av dere har noen tips og erfaringer og komme med, både når det gjelder punktene jeg har listet opp og ting jeg ikke har tenkt på.

God pinse!

Link to comment
Share on other sites

Jeg spiller mest bass, men lefler også litt med gitarer.

Prøv gjerne, men jeg tror dette er å gjøre ting litt vanskeligere enn det de er. Gitarister som har sju strenger på gitaren er ikke helt uvanlig lenger, og jeg ser ikke at de bruker bassforsterkere i tillegg til vanlig.

En helt vanlig gitarforsterker gjør jobben helt greit, særlig hvis det er litt størrelse på elementene.

Watt er en målemetode med uhyre stor romslighet i hva man får av lyd. Det er oppunder umulig å sammenligne "Bassforsterkertransistorwatt" sammenlignet med en rørdreven gitarforsterker, er umulig å sammenligne, delvis fordi er er så mange måter å måle watt på. Måler man en forsterker som drives av en sinustone på en kHz ved 10% forvregning ved 4 Ohm, får man et tall som ligger milevis unna det tallet man får hvis man måler med ved 20- 20kHz med 0.1% forvregning i 8 Ohm. Begge delene er egentlig helt greit, men vi tallet man presenterer er veldig langt unna hverandre.

Jeg er ikke helt sikker på hva du er ute etter av lydforbedring, men jeg tror det finnes enklere veier til lydnirvana enn det å bruke to forsterkere.

Link to comment
Share on other sites

Det hender jeg kjører en Gretsch Baritone Jet stemt A-A samtidig på både en Twin Reverb og en Ampeg BA115 II, og synes det låter stort og fint. Ampegen har muteswitch for å koble ut tweeteren når jeg bruker den med Twin Reverben, og bright switch om jeg kjører den alene. Blir stor lyd med begge to sammen, og de spiller såpass reint at det ikke blir så mye frekvensproblemer med en vanlig gitar oppå. :) Ampegen koster ca 3500 ny, mye lyd for penga, og funker aldeles utmerket med baritonen alene.

Edited by Ichi
Link to comment
Share on other sites

Skal du ha klar bass med god headroom til en rimelig penge, så ville jeg gått for noe kl D-basert, gjerne brukt. Skal du bruke rørvreng på gitar forsterkeren så trenger du all den headroomen (i.e. uforvrengt effekt) du kan få. Minst 250W er blitt min tommelfingerregel.

Når det er sagt så tror jeg all lyd vil sendes til begge kampene med den Lehle-boksen du nevner. Personlig tror jeg du trenger noe som faktisk splitter på frekvens for å oppnå det du vil.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • 2 weeks later...

Jeg spiller masse baritonegitar, både i power-duo sammenheng og med fullt band.
I duo-formatet så liker jeg å kombinere bassamp og gitaramp, med fullt band så funker det best å bare bruke en vanlig gitaramp(iallefall så lenge det er en bassist inne i bildet).

Det er jo alltid gøy å spille gjennom en fet gammel Ampeg med tilhørende kabinett, men absolutt ikke nødvendig.
Orange Terror Bass 500 låter kult med baritone, men det gjør også f.eks Gallien-Krueger MB200.
Den er liten og lett, låter kult og tar pedaler bra. Ikke så alt for dyr heller.
Prøv å finn et brukt 410 eller 115-kabinett uten horn.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.