Web Analytics
Jump to content

Kjøpe akustisk gitar med innebygd mik


Montasje
 Share

Recommended Posts

Hei! Har spilt elektrisk gitar i mange år nå, og vil nå lære meg litt akustisk.

Har ikke så veldig peilig på akustiske gitarer og dro innom min lokale forhandler og prøvde meg frem. Skulle i utgangspunktet ikke ha med innebygd mik, men falt helt for denne Ibanezen: http://m.gitarhuset.no/WebPages/Mobile/Produkt/ProduktInfoMobile.aspx?plid=10089&WebSiteMapNodeID=2000544

Utseende, spillbarheten og lyden likte jeg veldig godt. men jeg skulle jo i utgangspunktet ikke ha med mik, har ikke bruk for det.

Så til millionkronersspørsmålet: har dette noe annet å si for gitaren enn at det blir "unødvendig" for meg, eller er gitaren best plugged og kommer til kort unplugged?

Bruksområdet er da typ stue spilling/ øving og allsang gitar. Kommer nok ikke til å bruke den med amp med det første.

Takker for gode råd, og beklager dårlig skrevet innlegg er ikke en racer til å skrive på telefon :)

Edited by Montasje
Link to comment
Share on other sites

...Utseende, spillbarheten og lyden likte jeg veldig godt....

Sier vel det meste det da ? :)

Løp å kjøp !

Plutselig en dag skal du spille på en litt større fest eller noe, og da er det jo fint å kunne plugge rett i PA ! ;)

Link to comment
Share on other sites

Sier vel det meste det da ? :)

Løp å kjøp !

Plutselig en dag skal du spille på en litt større fest eller noe, og da er det jo fint å kunne plugge rett i PA ! ;)

Jo sant det du sier, men dårlig akustikk i rommet og mange kunder rundt så fikk ikke slått meg helt løs :)

Blir nok en god stund til jeg skal holde større konserter med den, men da har jeg jo muligheten som du sier!

Link to comment
Share on other sites

En mikrofon er et fordyrende element, og man vil i teorien kunne si at kostnadene produsenten har knyttet til mikrofonen, kunne ha vært brukt på å øke kvaliteten på andre komponenter i stedet. Isolert sett gjør nok det at man installerer en mikrofon minimalt med den akustiske lyden i gitaren. Du betaler jo da litt for en funksjon du ikke har bruk for, men hvis du likte gitaren godt, så hvorfor ikke.

Link to comment
Share on other sites

I "gamle dager" var elektronikken et dyrt element i gitarene. Nå til dags koster mikrofonsystemet omtrent ingen ting, og fordyrer ikke gitaren stort. For noen få år siden kostet disse mikrofonsystemene tusenvis av kroner, og de låt dårligere enn dagens "noen hundrelapper"- versjoner.

En annen stor fordel er at du får innebygget tuner med på kjøpet i veldig mange. Det er utrolig praktisk, og verdt pristillegget alene.

Forbausende bra låter de også, så det er ikke kun "leketøy".

Derfor- det å finne en uten mikrofon er nesten bortkastet arbeid, synes jeg. Ibanez lager gode gitarer for pengene, og importøren har reservedelslager. Det er plutselig veldig smart.

Dette gjelder gitarer i den prisklassen du viser til her. Hva man skal velge hvis man har en kassegitar til titusenvis av kroner blir en litt annen diskusjon.

Link to comment
Share on other sites

Har sverget til Ibanez i mange år og har hatt mange gode Ibanez gitarer opp igjennom, men da kun el gitarer. ønsker heller ikke å gå noe særlig opp i pris fordi jeg spiller mest på universen :) liten størrelse på gitaren er fint n0r jeg skal ha den med meg rundt om, tynn hals er fin overgang fra elgitar og som du sier så er det innebygd tuner ja :) men for å få en konklusjon så er det fortsatt en fin gitar å spille på uten amp? Tenker da lydmessig selvfølgelig

Link to comment
Share on other sites

Jeg tviler sterkt på at det er noen her inne som kan formidle bedre informasjon om lyden (dette er attpåtil til en viss grad subjektivt), enn den informasjonen du har fått ved spille gitaren selv. Du sier jo selv at det var dårlig akustikk i rommet, og mange kunder, men at du likte lyden. Jeg antar at du prøvde den unplugged?

Edit: Problemer med posting fra Tapatalk?

Edited by Astrum
Link to comment
Share on other sites

Kjøp en gitar som låter bra "unplugged". De aller fleste gitarer med pickupsystem i dag, har et system som låter helt fint til livebruk, så det viktigste blir at den klinger fint akkustisk. Hvis, mot formodning, gitaren ikke har pickupsystem, koster det ikke veldig mye å ettermontere.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Har ikke oppgradert elektronikken, her er alt originalt. Husker det er fullsize pots inni der, men ikke så rent lite rotete satt sammen. Mer som et kråkereir i forhold til Gibson`en du deler bilde av. Kan ta et bilde senere og poste, så har du fasiten. Burde sikkert gjort noe, for det er et eller annet funky med måten volum/tonekontroller fungerer sammen. Bare ikke kommet så langt, de siste par dagene har den gamle DBZ`en fått tafsefingrene på seg. Kjøpt i i 2010 hos Powerguitar i Kristiansund. Kinaversjon, men mye å like. Grover tunere, ekte rosewood, en anstendig lønnetopp, perfekt kuttet oversaden (men sikkert plast?), jumbobånd, fullsize pots, coilsplit osv. Pickuper som er til å leve med. Tyngre enn den nevnte HB`en som har masse weight relief. Lav action uten buzzing, noe som er utrolig siden jeg finner fler bånd som er uenige med de andre....blir vel å tape den ned og planslipe i morgen Ville ikke vært redd for å kjøpe HB som et eksperiment, for halsene er som regel veldig bra men trenger ofte båndjobb for å bli skikkelig gode. Geniale moddeplattformer, men for min del er det mest for å få litt "feel" med ulike gitartyper uten å bruke 10-20K for hver en. Og ikke minst øve meg på diverse ting som involverer verktøy.  Har siktet meg inn på 1-2 litt mer "premium" gitarer som skal i samlingen etterhvert  
  • Interessant lesning.Jeg er nysjerrig på Harley Benton og kvaliteten på disse.Ikke at jeg har tenkt å kjøpe en selv,hehe,jeg har vel de gitarene jeg skal ha og er fornøyd med det.Men jeg har skrudd på en del billiggitarer oppigjennom tidene,og har vel dannet meg et bilde av hvordan det ser ut under den skinnende overflaten.Vet ikke om du tok noe bilde av elektronikken før du oppgraderte,men det hadde vært interressant å se hvordan det ser ut. Her er forøvrig et bilde av elektronikken på en Gibson:
  • Ser ut som det er kun i USA du kan få tak i dette.
  • Var redd den SC550-II ` en måtte kasseres etter å ha konstantert at halsen hadde en svak s-form når den ble forsøkt justert rett, men til min store overraskelse ble den veldig bra. Oversadelen var bare slengt nedi hakket uten å renske opp først, deretter hadde de kutta slottene. Tok den av, rensket og satte den i på ny. Da ble den marginalt lavere og et hakk under det jeg ville turt å file selv, men det fungerer helt perfekt. Og da kan det ikke bli bedre Båndene var så ujevne at gitaren ikke var spillbar uten ekstremt mye relief og kjempehøy action. Et bånd var mye høyere enn de andre til tross for at det tilsynelatende var forsøkt slipt allerede. Halsen ble ikke helt rett, som nevnt, ved å justere trussroden, så jeg satset på å kompensere med sliping av båndene. Her var det heldigvis masse å a av, og de er til og med rustfri. Holdt pusten etter at strengene var på, og kunne konstantere at den hadde fått ørlite relief av lasten strengene påførte. Action var svært lav, men - tadaa- ingen choking, unormal buzzing eller noe som helst. Det var ikke nødvendig å justere trussroden tilbake, halsen kom rett i stilling når strengene var spent opp. Justerte broa slik at action ved 1. streng havnet et sted mellom 1,25 og 1,5 og ca 1,75+ ved 6. Fungerte med lavere og, så jeg er veldig fornøyd med denne båndjobben - spesielt med et litt skremmende utgangspunkt. Tittet under pickup`ene og her hadde de på typisk Harley Benton-vis bomma med en skru slik at den stod nede i selve utsparingen. Får vel lime på en beta og bore et skikkelig hull. Ellers så pickupene forseggjorte ut med skikkelig strekkavlastning på kabel og 4 ledere til hver. Så her kan man sette opp coilsplitting om ønskelig. Alle hulrom er skjermet, og pot`ene er fullsize. Lønnetoppen ser ut til å være fullsize, men det er nok en veneer på toppen der igjen selv om den merkelig nok har en slående 3d-effekt. Gitaren låter bra akustisk og jeg høres sikkert dust ut når jeg påstår at disse Tesla-pickup`ene låter grisebra. Utrolig at denne gjengen klarer å selge en sånn haug med det som egentlig er kremdeler til den prisen - men det er dessverre ikke en ferdig gitar uten mye jobb når det er satt sammen på en sånn måte. Spesielt med tanke på at dette var erstatningen for et totalt vrak som ikke kunne reddes og gikk i retur. Vi vet jo at de får det til rett som det er - T-stylen jeg nevner over var nær perfekt i så måte (gitt bort til en ung musikkstudent som måtte flykte fra hjemlandet for et par måneder siden) og en TE40 Redblast (Filtertronsak)  hadde strøken hals og alle bånd sånn de skulle være. Nå må jeg bare få skaffet med en original Strat til samlingen. Og noe kult med floyd som den Solar`en nevnt over. Og få solgt den Big Muff Pi`en. Vi skjønner alle hvor dette bærer, ikke sant?          
  • Må innrømme at det har blitt noen flere Harley Benton siden åpningsinnlegget i denne tråden. Geniale gitarer å lære seg båndsliping og oppsett på, ikke så veldig stor risiko om noe skulle gå galt. Og man kan faktisk ha flaks å ende opp med et knallbra instrument etter litt jobb -  de fleste er ikke klare for bruk ut av esken. Paradoksalt nok er de dyreste jeg har kjøpt også de som kom mest uferdige. En Fusion II var ikke mulig å justere opp pga flere veldig ujevne bånd. Fikk tilbake en femhundrelapp og la ned litt arbeid på hals/bånd, og nå har den  veldig lav action uten noen problemer. Holder på med en SC550 II nå og her var første stopp å ta ut oversadelen, renske opp og montere den skikkelig. Noen fryktelig høye bånd, og har prøvd å justere halsen rett for å planslipe båndene men den er rett og slett litt s-formet når den rettes ut. Får bare slipe i vei og se hvor det bærer, kan vel kompensere mye med høyden på båndene tenker jeg. Målet er lav action og bittelitt relief, og jeg tror S-formen forsvinner da. Den låter ihvertfall overraskende bra, disse Tesla-pickup`ene er ikke til å kimse av. Med 5 HB-gitarer og en bass i samlingen tenker jeg det holder med det merket. Nå tør jeg ta for meg dyrere instrumenter om det skulle bli nødvendig   Sikler  på Solar, spesielt  A1.6FRC. Har ikke noe med floyd og aktiv elektronikk i samlingen, så det må bli neste. Kommer til å prøve å unngå å kjøpe gitarer uten rustfri bånd i fremtiden og Solar kommer med det. Alternativt må jeg lære meg å skifte bånd. Har jo noen HB med nikkelbånd jeg kan øve meg på  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.