Web Analytics
Jump to content

Kjøpe akustisk gitar med innebygd mik


Montasje

Recommended Posts

Hei! Har spilt elektrisk gitar i mange år nå, og vil nå lære meg litt akustisk.

Har ikke så veldig peilig på akustiske gitarer og dro innom min lokale forhandler og prøvde meg frem. Skulle i utgangspunktet ikke ha med innebygd mik, men falt helt for denne Ibanezen: http://m.gitarhuset.no/WebPages/Mobile/Produkt/ProduktInfoMobile.aspx?plid=10089&WebSiteMapNodeID=2000544

Utseende, spillbarheten og lyden likte jeg veldig godt. men jeg skulle jo i utgangspunktet ikke ha med mik, har ikke bruk for det.

Så til millionkronersspørsmålet: har dette noe annet å si for gitaren enn at det blir "unødvendig" for meg, eller er gitaren best plugged og kommer til kort unplugged?

Bruksområdet er da typ stue spilling/ øving og allsang gitar. Kommer nok ikke til å bruke den med amp med det første.

Takker for gode råd, og beklager dårlig skrevet innlegg er ikke en racer til å skrive på telefon :)

Edited by Montasje
Link to comment
Share on other sites

...Utseende, spillbarheten og lyden likte jeg veldig godt....

Sier vel det meste det da ? :)

Løp å kjøp !

Plutselig en dag skal du spille på en litt større fest eller noe, og da er det jo fint å kunne plugge rett i PA ! ;)

Link to comment
Share on other sites

Sier vel det meste det da ? :)

Løp å kjøp !

Plutselig en dag skal du spille på en litt større fest eller noe, og da er det jo fint å kunne plugge rett i PA ! ;)

Jo sant det du sier, men dårlig akustikk i rommet og mange kunder rundt så fikk ikke slått meg helt løs :)

Blir nok en god stund til jeg skal holde større konserter med den, men da har jeg jo muligheten som du sier!

Link to comment
Share on other sites

En mikrofon er et fordyrende element, og man vil i teorien kunne si at kostnadene produsenten har knyttet til mikrofonen, kunne ha vært brukt på å øke kvaliteten på andre komponenter i stedet. Isolert sett gjør nok det at man installerer en mikrofon minimalt med den akustiske lyden i gitaren. Du betaler jo da litt for en funksjon du ikke har bruk for, men hvis du likte gitaren godt, så hvorfor ikke.

Link to comment
Share on other sites

I "gamle dager" var elektronikken et dyrt element i gitarene. Nå til dags koster mikrofonsystemet omtrent ingen ting, og fordyrer ikke gitaren stort. For noen få år siden kostet disse mikrofonsystemene tusenvis av kroner, og de låt dårligere enn dagens "noen hundrelapper"- versjoner.

En annen stor fordel er at du får innebygget tuner med på kjøpet i veldig mange. Det er utrolig praktisk, og verdt pristillegget alene.

Forbausende bra låter de også, så det er ikke kun "leketøy".

Derfor- det å finne en uten mikrofon er nesten bortkastet arbeid, synes jeg. Ibanez lager gode gitarer for pengene, og importøren har reservedelslager. Det er plutselig veldig smart.

Dette gjelder gitarer i den prisklassen du viser til her. Hva man skal velge hvis man har en kassegitar til titusenvis av kroner blir en litt annen diskusjon.

Link to comment
Share on other sites

Har sverget til Ibanez i mange år og har hatt mange gode Ibanez gitarer opp igjennom, men da kun el gitarer. ønsker heller ikke å gå noe særlig opp i pris fordi jeg spiller mest på universen :) liten størrelse på gitaren er fint n0r jeg skal ha den med meg rundt om, tynn hals er fin overgang fra elgitar og som du sier så er det innebygd tuner ja :) men for å få en konklusjon så er det fortsatt en fin gitar å spille på uten amp? Tenker da lydmessig selvfølgelig

Link to comment
Share on other sites

Jeg tviler sterkt på at det er noen her inne som kan formidle bedre informasjon om lyden (dette er attpåtil til en viss grad subjektivt), enn den informasjonen du har fått ved spille gitaren selv. Du sier jo selv at det var dårlig akustikk i rommet, og mange kunder, men at du likte lyden. Jeg antar at du prøvde den unplugged?

Edit: Problemer med posting fra Tapatalk?

Edited by Astrum
Link to comment
Share on other sites

Kjøp en gitar som låter bra "unplugged". De aller fleste gitarer med pickupsystem i dag, har et system som låter helt fint til livebruk, så det viktigste blir at den klinger fint akkustisk. Hvis, mot formodning, gitaren ikke har pickupsystem, koster det ikke veldig mye å ettermontere.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei.En nyere brukt standard i god stand går for ti-tolv tusen.Så kan man begynne å trekke fra for båndslitasje,reparert halsbrudd,finish, osv.Det er heller ingen fordel at originale deler er byttet ut.Så det spørs  hvordan den er å spille på,(halsprofil,setup,lyd...) dvs. om kjøperen liker den,og er villig til å betale det du forlanger.Og som alltid i en annonse:Bilder,bilder,bilder.. (En brukt Special går for 6-7 tusen og dette er veldig gode gitarer,de er bare ikke så forseggjort som Standard med blank lakk,binding,inlays osv.) Skal kjøperen ha en SG,velger han/hun en gitar i god stand eller en som er modifisert og med reparert halsbrudd?Hmmm.... Tror ikke du får mer enn 5.000,men du kan jo prøve med 7. Lykke til 🙂
  • Hei Noen erfaringer her? Postivt? Negativt? Er kabinettet stort nok for et 25kvm øvingslokale? Spiller stort sett rock, metal og mye forskjellig mellom. 
  • Her kan dere høre lyden i gitaren. Jeg spiller uten plekter på en Fender Mustang 2 forsterker    
  • Det @CastorFiber sa. Forskjellene mellom merker som produseres på tilsynelatende samme fabrikker eller i samme land er som oftest to ting: Kvaliteten på delene som brukes, og hvor nøyaktig kvalitetskontrollen er. Generelt er det null poeng i å basere en avgjørelse på hvilken fabrikk et instrument produseres i.   Når det gjelder Morgan generelt så er det vanskelig å si noe objektivt om hva et instrument er verdt, men jeg har testet en del Morgan gjennom årene, og eid minst én Morgan-gitar, og kvaliteten er slett ikke verst, spesielt i nyere tid. Jeg vil ikke personlig sammenligne dem med Harley Benton i alle fall. Så hvis det ikke absolutt må stå Fender eller Gibson på headstock tror jeg de er vel verdt en kikk. Det beste er selvsagt å teste før du kjøper, men de fleste nettbutikker har gode returordninger (som oftest 30 dager fri retur), så risikoen er liten uansett.
  • Hey, Jeg har ikke all verdens erfaring med Morgan gitarer.. men kjøpte nylig en Morgan på Finn av typen "Morgan W420SE". En Parlor-størrelse gitar. Jeg har aldri eid en Morgan-gitar før men har alltid hatt litt fordommer mot de (billig Kina-gitarer  ) Men denne gitaren viste seg å være en fantastisk gitar. Prøver fortsatt å finne ut litt mer om den, men det ser ut til at den er heltre både topp, sider og bunn hvorav sider og bunn er av Mahogny og toppen virker å være gran. Lyden jeg får av denne gitaren er også helt fantastisk både tilkoblet og ikke. Klarer ikke finne tilsvarende den jeg har noe som helst sted så den kan virke å være spesiallaget på noe vis, hvilket ville forklare den høye kvaliteten den virker å ha. Men dersom noen er ute etter en god Morgan vil jeg anbefale denne: https://gitarsenteret.no/morgan-w-420-se.html  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.