Web Analytics
Jump to content

NGD: Gibson Les Paul Halcyon


Slashaxl

Recommended Posts

Da ble det en ny Les Paul i hus, signaturen til Bill Kelliher. Bestilte egentlig denne da den kom, men fornuften i meg lot meg finne grunner til at jeg ikke skulle kjøpe den :P Men har i ettertid vært å testa den et par ganger, og angret egentlig litt. Men da den dukket opp på tilbud pga en en bitteliten ripe på kanten, måtte jeg bare slå til. 3k av for en liten skrape som ikke vises er jo greit :)
Kommer med signatur humbuckerne til Bill fra Lace Pickups, og de låter fantastisk bra. Mye punch og en herlig klarhet.
Ellers solide Grover tulip tuners.

Byggekvalitet virker upåklagelig, mye bedre enn jeg regnet med. Solid, og ingen åpenbare feil og mangler.
Er også en 2014 modell, selv om de kom i 15, så ikke noe av nytt Gibsontull. Så her er det nibs og "normal" fretboardbredde, og selvsagt ingen tuningmaskin på baksiden.

Mye gull på denne. Får se om jeg prøver å bytte all hardware til krom en vakker dag, men liker den som den er også. En av LP'ene som kler gullhardware. Trussrod cover blir nok byttet ut til et normalt et. Får veldig 70's feeling av denne med plekterbrett på. Har dog tatt av brettet, da jeg liker LP's best uten, og at jeg føler det er litt i veien, da jeg er vandt med å ha de uten. Jeg synes goldburst er en fantastisk finish, det var nok det som i utgangspunktet gjorde at jeg forelska meg litt i denne også.

Så noen bilder selvsagt, tatt med mobil dog :)

image_zpsngdypsep.jpg

image_zps4sukwrsg.jpg

Ganske så mørkt rosewood gripebrett:
image_zpspiyzfgqf.jpg

image_zpslw6mdknz.jpg

image_zpskp74fmyj.jpg

image_zpsdkw75zc8.jpg

Referanse med plekterbrett:
image_zps6fuxa4d0.jpg

SUNBURST :P

image_zpsjgj6v39s.jpg


Edited by Slashaxl
 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Denne er så superkul, gratulerer med ny gitar!

Kan du prøve å beskrive pickupene?

Takker x2 :)

Vel, det var pickupene som tok meg mest første gang jeg testa gitaren. Tighte og med en klarhet jeg likte godt. Du får klare toner fra alle strenger selv med mye gain.

Jeg kan komme med litt mer ang. pickupene når jeg har fått litt mer alenetid hjemme med gitaren. Har blitt lite plugging i amp i helga, så ikke fått testa skikkelig ut her hjemme enda :)

Ligger dog litt om det på youtube, selv om mye er mye higain og Mastodon inspirert.

Denne f.eks:

Edited by Slashaxl
Link to comment
Share on other sites

Takker folks :D

Etter nok en dag med for få timer til gitar har den overbevisst tiden den har fått!

Bytter nok ikke til krom for godt uansett, men hadde vært interessant å se hvordan det ser ut. Har også sett den med sort plast, å det ser knall ut, men tror jeg foretrekker krem :)

Edited by Slashaxl
Link to comment
Share on other sites

Siklet på denne da jeg så den nedsatte prisen.. Men har noen andre kjøp rundt hjørnet så sto over for denne gang!

Absolutt noe av det feteste jeg har sett i finish på en Gibson, selvom jeg skulle ønske bursten var mer "dråpe" som de gode gamle silverburstene..

Grattis!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
  • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.