Web Analytics
Jump to content

Norges Live Scener - Tråden om...


Griffin

Recommended Posts

usikker på om denne tråden har noe for seg, men kanskje???

Jeg og gutta i bandet mitt holder på å etablere oss litt... vi har allerede hatt en konsert som gikk veldig bra og vi mener vi har ett knall konsept.

Så nå søker vi litt plasser å spille rundt om. Vi spiller Blues/Rock, men vi kan kanskje nevne litt flere...

Det jeg ønsker med denne tråden er at de som har kjennskap til noen plasser kan nevne disse, samt kanskje litt enkel informasjon rundt de... spesielt om det er noen sjangre som passer stedet spesielt bra eller sjangre som passer spesielt dårlig.

Skriv navnet og kommunen/byen i "bold" bokstaver...

Jeg har ikke så voldsom med forslag selv, men siden jeg bor i Kristiansund så kan jeg jo starte med:

Kristiansund / Fasting Kjelleren

Dette er en pub med en liten livescene. Vi har vært 6 stykker og hammond-orgel der så litt plass er det om en organiserer seg godt.

Koselig plass å spille og de fleste sjangre fra visesang, til voksen pop, via blues til hard rock har blitt vel mottatt der.

Link to comment
Share on other sites

Tror det er en sånn tråd fra før her, om du leter litt. Har ingenting imot at det blir startet en ny, da det er lenge siden den tråden er oppdatert, men du kunne jo ratt ha kopiert inn spillesteder fra den tråden om du finner den igjen. Skal legge til noen utesteder her i efta om jeg ikke gjorde det i den andre tråden!

Link to comment
Share on other sites

Tromsø:

Bastard Bar - Konserter i alle fall en gang i uken og tirsdagsjam. Har backline. Rock/punk/garage/alt-country. Har flere konseptkvelder. Liten scene, trangt og svett på konserter, god stemning.

Blårock - En institusjon i Tromsø. Er nok ikke ulik Last Train. Mye legendariske band har spilt her og de fleste ansatte er musikere. Har merkelig nok ikke backline eller lydmann.

Studenthuset Driv - Studentsamskibnadens utested/scene. Finnes og flere øvingsrom i samme bygg. Har en stor og en mindre scene, de har backline og lydfolk. Som regel stoppestedet for turnerende band som trekker en del folk. De fleste store norske f.eks spiller her.

Roadhouse Diner - Sporadiske konserter uten noe spesielt konsept. Bygget har over årene huset diverse klubber men har vel en slags rockeprofil nå for tiden. Grei scene, grei backline. Virker dog som om de sliter litt med å trekke folk på konsertene.

Cafe Flyt - "Ekstremsport" sted og stamplass for alle som er en del av et ekstremsport miljø (minus skatere og snowboardere som strengt tatt er litt for hippe) spiller harry ballerock og indie for folk som synes snow patrol og Coldplay er rock'n roll.

Er du Foo Fighters cover band får du lett spillejobb her.

Verdensteateret - Bar som holder til i vernet, eldgammel kino. Drives vel delvis av filmklubben. Bra plass med bra, variert musikk, har ofte kapable DJ's. Man kan leie den gamle kinosalen for å arrangere konserter og da tas setene ut om ønskelig. Bra lyd og unikt lokale.

Er mange flere steder for trubadurer og coverband men jeg orker ikke å skrive mer. Har fokusert på steder for band som skal ut på turne eller vil spille eget materiale.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kina-gitarer har jo økt betraktelig på kvaliteten sist årene, og det skyldes nok produksjonsteknologi som er blitt mer presis og produserer høyre kvantum til billig pris. I tillegg til veldig billig arbeidskraft. Men når man nærmer seg 10k, så er det en del "trygge" alternativer der ute fra Martin, Furch, Taylor 110, Cort, Ibanez etc som jeg ville vurdert fremfor Morgan og HB. 
  • Du kommer mer enn langt nok med 15W rørforsterker og et 1x12 kabilett.  Blir det for lite, kan du selge kabinettet og kjøpe et 2x12 istedenfor - du fyller rommet noe bedre da   Jeg har ikke prøvd PRS'en men den får mye gode tilbakemeldinger, og skal være en meget allsidig amp. Må hvertfall ikke la deg lure av styrken på forsterkeren! Har en 15W røramp som lett holder tritt med min Marshall JVM på 50W volummessig, og spesielt i 25 kvm, som ikke er så veldig stort rom. Du blir nok ikke skfufet Ellers har Marshall DSL20 og ENGL Fireball 25 fått mye bra tilbakemeldinger, så du har mye å velge blant hvis du vurderer alternativer. 
  • Dette kan jeg ikke, så ønsker ikke å uttale meg på pris. Men har inntrykk av at mange er villig til å betale "ekstra" for gamle og vellbrukte Gibson-gitarer, så tror nok man bør forvente mer enn hva en nyere i god stand koster. Alltid noen som er interessert i sånt. 
  • Hei.En nyere brukt standard i god stand går for ti-tolv tusen.Så kan man begynne å trekke fra for båndslitasje,reparert halsbrudd,finish, osv.Det er heller ingen fordel at originale deler er byttet ut.Så det spørs  hvordan den er å spille på,(halsprofil,setup,lyd...) dvs. om kjøperen liker den,og er villig til å betale det du forlanger.Og som alltid i en annonse:Bilder,bilder,bilder.. (En brukt Special går for 6-7 tusen og dette er veldig gode gitarer,de er bare ikke så forseggjort som Standard med blank lakk,binding,inlays osv.) Skal kjøperen ha en SG,velger han/hun en gitar i god stand eller en som er modifisert og med reparert halsbrudd?Hmmm.... Tror ikke du får mer enn 5.000,men du kan jo prøve med 7. Lykke til 🙂
  • Hei Noen erfaringer her? Postivt? Negativt? Er kabinettet stort nok for et 25kvm øvingslokale? Spiller stort sett rock, metal og mye forskjellig mellom. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.