Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Kontrabass ... laminat vs heltre ...


Anbefalte innlegg

Har skikkelig lyst på kontrabass ... har hatt det siden jag var "røykpausekontrabassist" på Risør bluegrasscamp i fjor sommer.

Lurer litt på dette med laminat vs heltre ... Morgan DB-100 vs DB-200.

Heltre er jo helt klart mer "fjong", men utfra min minimale erfaring med så store instrumenter høres det ut som en "laminatbass" tåler mer vær og vind og juling ?

Eller ?

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg vil tro (uten å ha satt meg grundig inn i dette annet enn å GASe på det selv) at laminat er litt dauere i lyden. Men så tenker jeg at for Rockabilly og annen "plukkerytmebass", så duger det helt fint. Skal du derimot over på bue og produsere lange bassstoner med sustain og treverk i lyden, så tipper jeg treverket spiller mer rolle. Uten at jeg vet, som sagt.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hørt han østeuropeeren på kontrabass nede ved Nationaltheatret? Det er ganske fasinerende :) Helt i takt, men ikke én tone riktig :)

He he ! :-) Var på bluegrassjam på Buckleys nu i mandags. Gikk av toget på Nationalth. og der stog det tre Polske Frijazzere og jammet .... Hørte på det i noen minutter og kom frem til at han enten er et geni eller så ... ja ... Perfect timing, random notes ... :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 1 month later...

He he ! :-) Gikk av toget på Nationalth. og der stog det tre Polske Frijazzere og jammet .... Hørte på det i noen minutter og kom frem til at han enten er et geni eller så ... ja ... Perfect timing, random notes ... :)

Er det han som bare har 3 strenger på bassen? Virker ikke som noen utstyrsfrikere de gutta der ;)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Helt enig. Som de sier i bilverden; «there’s an ass for every seat»👍.  Jeg er jo temmelig main stream i gitarsmaken, men syntes alltid det er morsomt å prøve å konvertere meningsmotstandere. Til og med captainpervo måtte innrømme at han likte ene LPen min, og han er jo skap-shredder.
  • Herlig lesing! Første ordentlige gitaren min var en Fender Stratocaster (dog med HH-oppsett), ellers har jeg oftest spilt på superstrater og V/RR-gitarer. Jeg blir fort lei av de klassiske gitarene, spesielt Stratocaster, Telecaster og Les Paul. Stratocaster er alltid spiselig, men jeg kunne aldri i verden ha tenkt meg en Tele eller en LP. Ja til mer mangfold. Også ja til at folk skal få spille på hva de vil, da, men det gjør ikke gitarforum noe mer spennende.  
  • Ja takk til begge deler. Har både Les Paul, telecaster - kunne tenkt meg en Dean ML ved siden av. Har egentlig fokusert mer på spillbarhet og det jeg liker å spille på, fremfor utseende og pris. Det er ikke alltid de fineste og dyreste gitarene får så mye spilletid, men av og til er det slik likevel. 
  • Jah, jeg har vært opphengt i LP, tele og SG (egentlig Gibson generelt) siden ung alder. Men etter fire LP’er, tre teler og fem SGer uten å bli 100% fornøyd, falt brikkene på plass da jeg kjøpte det jeg frem til da, syntes var den stusseligste gitarmodellen; en strat.    Nå har jeg slått meg til ro med fire-fem stratter. Det er dét som funker best for meg.     
  • Jaggu ble det både lyd og lys i boksen! Da må det handles inn nye tupper til loddebolten, for den jeg har nå er helt oppspist. Noen tips der for å bevare den? Neste for tur er klon klonen. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.