Web Analytics
Jump to content

Kontrabass ... laminat vs heltre ...


juzzizhow
 Share

Recommended Posts

Har skikkelig lyst på kontrabass ... har hatt det siden jag var "røykpausekontrabassist" på Risør bluegrasscamp i fjor sommer.

Lurer litt på dette med laminat vs heltre ... Morgan DB-100 vs DB-200.

Heltre er jo helt klart mer "fjong", men utfra min minimale erfaring med så store instrumenter høres det ut som en "laminatbass" tåler mer vær og vind og juling ?

Eller ?

Link to comment
Share on other sites

Jeg vil tro (uten å ha satt meg grundig inn i dette annet enn å GASe på det selv) at laminat er litt dauere i lyden. Men så tenker jeg at for Rockabilly og annen "plukkerytmebass", så duger det helt fint. Skal du derimot over på bue og produsere lange bassstoner med sustain og treverk i lyden, så tipper jeg treverket spiller mer rolle. Uten at jeg vet, som sagt.

Link to comment
Share on other sites

Hørt han østeuropeeren på kontrabass nede ved Nationaltheatret? Det er ganske fasinerende :) Helt i takt, men ikke én tone riktig :)

He he ! :-) Var på bluegrassjam på Buckleys nu i mandags. Gikk av toget på Nationalth. og der stog det tre Polske Frijazzere og jammet .... Hørte på det i noen minutter og kom frem til at han enten er et geni eller så ... ja ... Perfect timing, random notes ... :)

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

He he ! :-) Gikk av toget på Nationalth. og der stog det tre Polske Frijazzere og jammet .... Hørte på det i noen minutter og kom frem til at han enten er et geni eller så ... ja ... Perfect timing, random notes ... :)

Er det han som bare har 3 strenger på bassen? Virker ikke som noen utstyrsfrikere de gutta der ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.