Web Analytics
Jump to content

Ikke ALT fra Kina er dårlig


Rottenikken

Recommended Posts

Jeg kjøpte en stratkropp i Kina en gang til en stratocaster som jeg fullførte og bruker en del, men kvaliteten på kinakroppen var super uten skjevheter etc... Den er litt tung, det er det eneste hvis det skulle være noe men... Det er vel tungt treverk da, men jeg har en veldig god og dyr skinnreim og jeg sitter aldri å spiller.

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

Hvis den er tung kan det være et tegn på at treverket ikke er blitt gitt nok tid til å tørke. Det er forskjell på tungt treverk og vannholdig treverk, da med tanke på ressonans/klang. Du kan jo prøve å banke på en fuktig furustubbe og et skikkelig stykke tørket mahogany så vil du forstå hva jeg mener. :)

Link to comment
Share on other sites

Må vel innrømme at jeg har en billig Kina-kopi i hus.... Faktisk bra å spille på, etter litt justering. Elektronikken derimot var helt ræva! Løse ledninger og feilkoblinger, ingenting virket som det skulle! Men når jeg fikk ordnet det så ble det faktisk helt ok lyd i den, og pickupene er helt ok. Bruker bare denne gitaren i et skranglerock band, helt perfekt.

Nå høres jo ikke dette så galt ut kanskje, men det måtte altså gjøres endel jobb på den før den ble brukbar!

Link to comment
Share on other sites

Kinagitarer er etter min erfaring ofte sinnsykt bra bygget men med mindre bra elektronikk og annen hardware. Har en kinabygget jazzbox av Ibanez, helt nydelig gitar med upåklagelig kvalitet og finish, men pickups er so-so.

Hadde en Ibanez Artcore AGB-140 bass ... som jag byttet bort ... :-(

Husker den var d**tgo å spille på, og byggekvaliteten var tip top !

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Tror det er enkelt å generalisere både den ene og den andre veien når det gjelder gitarer fra et bestemt land.

Tenk på hvor mange gitarfabrikker det finnes i Kina. Så skal man sitte her hjemme og mene noe om kvaliteten på alle instrumentene fra alle disse fabrikkene, og putte de i en sekk.
Det sier seg selv at det ikke er mulig. Derfor blir det bare tull. Blir omtrent like meningsløst som å hevde at alle gitarer bygget i USA er veldig gode. Det er jo heller ikke sant, selv om amerikanske gitarbyggere gjerne vil at du tror på den sannheten.

Jeg vil tro at kinesiske gitarer varierer i kvalitet fra der de bare har sett et bilde av en gitar og lager noe som ligner veldig til veldig gode instrumenter, der det er folk inne i planleggingen og byggeprosessen som vet hvilke detaljer man skal legge vekt på for å få til en god gitar.

Altså- generaliseringen er så voldsom at den ikke har noen mening.

Link to comment
Share on other sites

Foreløpig er arbeidskraften i Kina billig. Det betyr at en kinesisk gitarbygger koster mindre enn en amerikansk eller japansk. Det gjør at gitarer bygd i Kina kan være noe billigere. Når de så skal gjøre noe billig - billig, betyr det at de bruker deler de har laget selv av billig materiale, og da kan vi begynne å snakke om kvalitet som kanskje ikke holder helt mål.

I utgangspunktet ville sikkert ikke en kinesisk gitarbygger lage en dårligere gitar enn en japansk gitarbygger hvis han fikk jobbe med de samme delene selv om kineserens lønn er lavere.

Link to comment
Share on other sites

Du har jo et godt poeng der. Det lille jeg har lært om gitarer fra østen er at de har et helt annet forhold til kvalitet, og hva man skal levere fra seg. Det virker litt som om "Så lenge det virker sånn greit når man gir det fra seg, så er det fint".
Det er mange eksempler på at de får kunnskap om litt andre verdier der de som bestemmer vet hva andre forlanger.

Minner om at det meste av mobiltelefoner, elektronikkprodukter og så videre lages i Kina, som for eksempel iProdukter. De virker jo stort sett greit, etter det jeg kan se. Setter noen kvalitetskravene ut fra en annen standard, så lager de det.
Det er etter det jeg har fått fortalt ingen moralske skrupler rundt det å "stjele" eller kopiere varemerker. Det skjønner rett og slett ikke problemet.

Som et eksempel, jeg har i det siste hatt hånden på et par Chibson Les Pauls. Kropp laget av ett trestykke, helt greit tre, hals laget at kun ett trestykke, akkurat slik som ekte vare, (uten at det er så lurt i mitt hode, men det blir en helt annen diskusjon), Helt greit, men ikke perfekt filte bånd med jevn høyde, og så videre.

Vurdert av meg som en aldeles fin gitar, men med "fake". Spilte aldeles flott, låt fint, og likevel juks fra ende til annen. Om et par år til tror jeg man skal slite med å skille kopi fra original. Disse kopiene blir bedre og bedre fra en del leverandører. Den beste kopien måtte jeg rett og slett skru fra hverandre for å se at det var juks. Nypris for en "Gibson" med uhyre mange detaljer på plass, og som nevnt mye godt gitarbyggearbeid? Et par lapper.

Jeg sto over å kjøpe en, men håper jeg kan få låne en en gang til, og da skal jeg ta bilder og vise hva jeg mener. Forandrer de på kabling og hiver inn poter som ligner, vil en sånn mellomgod gitarfikler som meg slite veldig med å se forskjell.

Link to comment
Share on other sites

Det betyr mye hva man mener med at ting kommer fra Kina. Billige kinesiske etterligninger av merkevarer er sjelden som annet enn søppel å regne. I motsatt ende av skalaen kommer anerkjente varer som er produsert i Kina eller andre lavkostland. Er det en seriøs aktør med skikkelig kvalitetskontroll som står bak vil disse varene ha samme kvalitet uansett hvor produksjonen foregår. Det er vel heller ikke noe som tilsier at kinesere ikke er like dyktige som andre mennesker så seriøse aktører i Kina har gode forutsetninger for å lage kvalitetsvarer på egen hånd.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

De Chibson LP'ene som Castor Fiber snakker om var mine.

Bestillte de i ren nysgjerrighet fra en fabrikk som hadde et godt rykte og man kunne spec'e de selv.

Husker en Chibson LP jeg prøvde for 6-7 år siden, den var så rævva at det var morsomt.

Det har tydeligvis skjedd noe for dette var noe helt annet.

Tok med en av de til en gitarmaker jeg kjenner og han ble ganske så sjokkert over kvaliteten.

Vi testet den mot en CS Les Paul han hadde inne til service og det var en ganske morsom opplevelse!

Chibson LP'n låt fetere, men den hadde også fått nye Rio grande pickuper montert av Castor Fiber som doblet verdien på gitaren :)(gitaren kostet ca 1400,- inkl frakt!)

Men som nevt er de jo fake og juks så det holder, serienr, Made in USA og hele pakka hehe

Det eneste som var krise på de var at nuta på alle tre gitarene var helt på bærtur!

Den ene ble filt til og da kunne man faktisk ha strengene meget lavt uten båndklirr så båndarbeidet var slettes ikke så ille.

Tror fortsatt jeg bytter den i en TUSQ nut da det var ei ganske kjip plastnut som satt på den.

Pickupene var ikke mikrofoniske , noe de har vært på tidligere Chibsons jeg har vært borti.

Detaljer blir bedre og bedre og jeg tviler ikke på at det flyter endel Chibsons rundt som er solgt som the real thing.

Ganske skremmende at de kan lage noe såpass bra så utrolig billig egentlig.

Er meget happy med den nye Huawei mobilen min og så det er ingen tvil om at Kineserne kan når de vil!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
  • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.