Web Analytics
Jump to content

gamle gitarer


arneK
 Share

Recommended Posts

Det finnes det nok ikke noen fasit på.

I den grad min mening er noe verdt, er ikke disse gitarene av en veldig god kvalitet.

Vibratoløsningen, for eksempel, hvis de har det, kan være konstruert slik at det er problemer med den. Det gjelder da også gitarer av langt mer anerkjente merker fra samme tidsepoke.

Det betyr ikke at de er ubrukbare for de som synes at slikt er morsomt å drive med, eller å samle på. Såpass gamle instrumenter bør tas vare på uansett, synes jeg.

Det er jo bare å vente på at en eller annen stjernegitarist bruker en, og så vips, så er det en fantastisk gitar.. :)

Link to comment
Share on other sites

Det er veldig hit and miss med de gitarene. Noen brukte faktisk hagstrøm tremolo (i likhet med noen hofnere) og de er gode.

Tingen med disse gitarene er at hvis du importerer fra USA fra en seriøs sjappe har de ofte vært i eie av gode gitarister før.

Det betyr st en del av de du finner på ebay (ikke de billigste) har vært mye hos gitarmakere og har etterhvert, med små modifikasjoner og årevis med bra setup og bytting av enkelte dårlige deler blitt knallgitarer.

Link to comment
Share on other sites

Er nok veldig stor variasjon i gamle japanere ja. Noen kan være veldig gode, mens mye er av laber kvalitet. Nå ble japanerne veldig gode på gitarbygging etterhvert så en japangitar fra en gang fra midten av syttitallet og utover er det nok en klar kvalitetsstigning. I hvertfall hvis gitarene kommer fra en av de store fabrikkene.

Min Emperador ES-kopi fra 1968 (http://forum.gitarnorge.no/topic/53637-ngd-emperador-gammel-tante-fra-japan/) er veldig god og låter fin-fint selv om alle deler er originale. Tremoloen er utrolig stabil, halsen er kanon og de ultralave båndene er deilig å spille på. Alle som har prøvd gitaren har hatt en positiv opplevelse. Er den gitaren jeg spiller mest på selv.

Link to comment
Share on other sites

Særlig til slide bruk (og spesielt dersom man har en rekke gitarer i ulike stemminger) kan det være gunstig å bruke slike eldre gitarer, heve strengene ved nut og finne brukbare måter å heve mikrofonenens (som oftest) særpregede tilbøyeligheter...

Link to comment
Share on other sites

Som de andre har sagt, varierende kvalitet, men kule gitarer. Ser flere og flere begynner å få øynene opp for dem, noe som sannsynligvis vil presse opp prisene i fremtiden. Så vil tro det lønner seg å slå til nå som de gjerne går for en tusenlapp. Etter at du har testet eksemplaret, forståss.

Link to comment
Share on other sites

Italienske Eko-gitarer har vel noe av samme sjarmen. Særlig respatex modellene der man kan synge inn i de ekstremt mikrofoniske pickups... Ikke noe videre for sweep pick arpeggioer men til skranglepop, slide gitar osv så finnes det muligheter for en billig penge.

Link to comment
Share on other sites

Ja løsningen for flere av disse gitarene er å enten akseptere spillbarheten som den er (og spille skranglepop), bytte bånd/gripebrett/trussrod/stemmeskruer etc (i håp om å fikse stabiliteten), eller rett og slett heve strengene og spille slide. Eldre Vox gitarer har vel noe av samme karakteristika; lyd/utseende trekker opp, spillbarhet er så som så..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.