Web Analytics
Jump to content

Plutselig låter ampen bra...


doph

Recommended Posts

Jeg har flere amper til forskjellig bruk.

Til typiske allround og eventjobber bruker jeg stort sett en mesa f-50.

Dette har vært en trofast følgesvenn i mange år nå, aldri sviktet meg.

Problemet er at den har gjort "alle" sjangere helt greit, men ingenting BRA.

Har lenge lurt på å selge den, men den er liksom så grei.

Selv om cleanlyden låter, for meg, steril og kjedelig, vrengen i ampen og pedalvreng låter ikke særlig bra.

Men plutselig idag, da jeg satt og øvde, våknet den liksom til liv... Enten har ørene mine tatt kveld, eller så har ett eller annet skjedd. Nå låter den utrolig fint, en nydelig fet crunch, og en flott chimy syngende clean!

Hva kan dette skyldes? Er jeg rar? Har noen opplevd noe liknende?

Link to comment
Share on other sites

Har en Fender Twin Reverb og en Blues Jr. Enkelte dager er ørene mine slitne og det er bare bajs som renner ut av høytalerne. Merker dette spesielt etter konserter, eller når jeg har spilt høy musikk. Er rett og slett ørene som er for sensitive. Da er det bare å skru av og vente til godlyden er tilbake. Men etter flere år høres rart ut, må være hørselen din som har forandra seg. Hvilt ørene i påska? :D

Link to comment
Share on other sites

Ja, sånn er det med alle andre amper... Noen dager låter de søppel, og andre dager noe bedre :-)

Men synes det er veldig rart at etter så mange år, skal den begynne å låte bra :-)

Men jeg klager for all del ikke ;-)

Link to comment
Share on other sites

Jeg er enig med de som snakker om slitne ører.

Jeg har faktisk solgt amper og angret pga dette. Plutselig funnet ut at ampen høres søppel ut når jeg to dager tidligere digget den.

Men dette har å veldig mye med romplassering og sånne ting å gjøre.

Jeg har for eksempel en deluxe reverb som med jazzmaster høres fantastisk ut når den får stå på gulvet (fyldig, feit, balansert gromlyd).

Hvis jeg setter den opp på en stol med samme gitar blir den tynn, kjip og forferdelig.

Med en mørk humbucker gitar kan jeg sette den på en stol uten at lyden blir kjip.

Jeg hat etterhvert skaffet et stativ som har meg tilte ampen istedet for å løfte den opp sånn at jeg beholder bra lyd med singlecoils og samtidig får den rettet mot hodet.

Men som andre sier, noen dager høres alt bare dritt ut.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Veldig enig! Enkelte dager er det like greit å spille unplugged.

Rommet har mye å si. Furtebua mi er ett elendig sted å ha en gitaramp, mellomtone fra helvete. Stua er veldig mye bedre, men det er ikke kona enig i.

Spent på hvordan furtebua i det nye huset er. Nå har jeg uansett slått fra meg tanken om å spille på amper hjemme. Foreløpig.

Link to comment
Share on other sites

Veldig enig! Enkelte dager er det like greit å spille unplugged.

Rommet har mye å si. Furtebua mi er ett elendig sted å ha en gitaramp, mellomtone fra helvete. Stua er veldig mye bedre, men det er ikke kona enig i.

Spent på hvordan furtebua i det nye huset er. Nå har jeg uansett slått fra meg tanken om å spille på amper hjemme. Foreløpig.

Furtebua fikk jeg god lyd i med å fylle den med myke ting. Masse puter, puffer, tykke gulvtepper.

Så vel etterhvert ut som et arabisk harem men behagelig lyd ble det.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
  • Kina-gitarer har jo økt betraktelig på kvaliteten sist årene, og det skyldes nok produksjonsteknologi som er blitt mer presis og produserer høyre kvantum til billig pris. I tillegg til veldig billig arbeidskraft. Men når man nærmer seg 10k, så er det en del "trygge" alternativer der ute fra Martin, Furch, Taylor 110, Cort, Ibanez etc som jeg ville vurdert fremfor Morgan og HB. 
  • Du kommer mer enn langt nok med 15W rørforsterker og et 1x12 kabilett.  Blir det for lite, kan du selge kabinettet og kjøpe et 2x12 istedenfor - du fyller rommet noe bedre da   Jeg har ikke prøvd PRS'en men den får mye gode tilbakemeldinger, og skal være en meget allsidig amp. Må hvertfall ikke la deg lure av styrken på forsterkeren! Har en 15W røramp som lett holder tritt med min Marshall JVM på 50W volummessig, og spesielt i 25 kvm, som ikke er så veldig stort rom. Du blir nok ikke skfufet Ellers har Marshall DSL20 og ENGL Fireball 25 fått mye bra tilbakemeldinger, så du har mye å velge blant hvis du vurderer alternativer. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.