Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Fallgroper med eldre gitarer


Anbefalte innlegg

Hei folkens !
Jeg er ny på forumet så dette blir min første post :)
For noen år tilbake la jeg musikken på hylla og solgte utstyret mitt.
Nå føler jeg suget og har lyst å starte opp igjen. Tenker på å kjøpe meg en brukt gitar
men siden jeg bor 5 timer unna nærmeste musikk forettning så utgår det litt.
Da blir det å handle usett på finn eller andre plasser.

En modell som har fanget interessen min er en Takamine PT-05 fra 91.
Selger er en musikk forettning så forhåpentligvis får jeg levere den tilbake dersom jeg ikke liker den eller dersom det viser seg at det er noe galt med den.
Dette sjekker jeg såklart opp før jeg inngår noen avtale.
Det jeg lurer på er, hva burde jeg se etter på en over 20 år gammel gitar ? tenker rent teknisk. Har jo ikke lyst å kjøpe et rep.objekt heller.
Selger sier at gitaren er litt slitt kosmetisk (grå i lakken) men at den ellers er bra.
Finner lite info om modellen annet en at det har vært en populær trubadur gitar.
Noen tanker til eventuelle alternativer ? Har sett litt på en Takamine GY-93 men det er en privat selger så får neppe returnert den dersom den ikke faller i smak.
Håper på å holde meg under 5000.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

PT-05 vel en kjent og god "live-gitar" som har blitt brukt av en rekke artister opp igjennom årene..

Hva skal de ha for den? Sikkert et fint valg om du skal spile litt ute. Skal du bare spille hjemme tror jeg at jeg ville valgt noe annet.

Litt tynn lyd (unplugged) den jeg testet for noen år siden.

Til 5k bør det være mulig å finne noe bra. F,eks Furch, Larrivee 03-serien, Taylor, Kanskje en av Martins rimeligere modeller osv..

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Enig med guitarman. Godin (/Seagull) brukt kan også være noe å tenke på. Gode gitarer i "billigsegmentet". Noe av det viktigste etter min mening, er kanskje halsen, og mulighetene til å justere for bedre spillbarhet. Dette er dessverre vanskelig å vurdere over nett. Uansett lurt å prøve gitaren mtp. lyd.

Kan ellers legge til at du som forbruker alltid kan gå fra kjøpet (angrefrist på minst 14 dager). Viser det seg at varen har en mangel, har du krav på retting/omlevering/heving, avhengig av en rekke faktorer. Tillater meg å linke til denne (jeg er shameless) hvis du vil vite mer om dine rettigheter: http://forum.gitarnorge.no/topic/54838-kort-innfoering-i-kjoepsrettslige-rettigheter-og-plikter/

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kan ellers legge til at du som forbruker alltid kan gå fra kjøpet (angrefrist på minst 14 dager). Viser det seg at varen har en mangel, har du krav på retting/omlevering/heving, avhengig av en rekke faktorer. Tillater meg å linke til denne (jeg er shameless) hvis du vil vite mer om dine rettigheter: http://forum.gitarnorge.no/topic/54838-kort-innfoering-i-kjoepsrettslige-rettigheter-og-plikter/

Så lenge det er netthandel ja...

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Kan ellers legge til at du som forbruker alltid kan gå fra kjøpet (angrefrist på minst 14 dager). Viser det seg at varen har en mangel, har du krav på retting/omlevering/heving, avhengig av en rekke faktorer. Tillater meg å linke til denne (jeg er shameless) hvis du vil vite mer om dine rettigheter: http://forum.gitarnorge.no/topic/54838-kort-innfoering-i-kjoepsrettslige-rettigheter-og-plikter/Så lenge det er netthandel ja...

Nei, så lenge det er fjernsalg. Men denne sondringen spiller neppe noen rolle her: Trådstarter, som er den jeg svarer, skriver:

" Tenker på å kjøpe meg en brukt gitar men siden jeg bor 5 timer unna nærmeste musikk forettning så utgår det litt. Da blir det å handle usett på finn eller andre plasser."

For øvrig omhandler hele problemstillingen det tilfellet trådstarter ikke skulle være fornøyd med gitaren etter å ha prøvespilt den. Dette får man gjøre i en fysisk butikk.

Edit: Skriveleif.

Endret av Astrum
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er verdt å sjekke om lokket buler. Jeg har har et par gitarer hvor spantene har løsnet og lokket buler opp ved sadelen. Det resulterer i stor strengehøyde. Har fikset dette ved hjelp av JDL bridge doctor, lim og sliping av sadel. Best å unngå!

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • det hadde vært nyttig om du hadde tatt et skikkelig bilde ned i kassen, med hjelp av et godt lys. baksiden av gitaren kan også ha betydning, da det finnes typer av treverk som er mer verdifullt enn andre. det ser umiddelbart ut som om toppen er av gran, og broen ser ut som en slik "tysk bro" (burde vel egentlig hete "trønderbro", med henvisning til barten) som noen snakker om på gamle parlor-gitarer. tipper den er gammel, men uten en nærmere titt på mekanikken er det ikke enkelt å si. rosetten er veldig enkel, og med mindre den er laget av elfenben fra elefant, vil det nok tilsi at det var en økonomimodell da den ble laget. du burde ta av strengene og rengjøre (ikke med zalo) halsen, så man kan se den bedre også.
  • HEIC er et tullete fotoformat som enkelte telefoner tilbyr. Anbefales ikke å bruke det. Her er bildene; jeg konverterte dem for deg. Når det gjelder verdi så har jeg ikke den fjerneste anelse. Gitaren ser ganske herpet ut, så med mindre det er en eller annen form for samlerobjekt eller sjelden vintage-gitar så tviler jeg på den er verdt stort.
  • Ingen info samt bilder med et filformat som ikke lar seg åpne uten videre for de fleste, er faktorer som gjør det vanskelig å få gode og fornuftige svar på det du spør om.
  • Fant tilsvarende markering her: https://forum.pedalpcb.com/threads/led-polarity.5/  Ble da positiv lang pol til firkantet hull.  Dreit meg litt ut ift. doiden. Hullet i boksen til dioden var drillet opp akkurat over plasseringen på PCB'en, så hadde ikke behøvd å lodde på ledninger fra PCB'en. Jaja.  Ble lyd! Trodde riktig nok at pedalen døde etter ca. 30 sek med test, men tror det bare var ledningen til strømmen jeg klarte å dra ut av strømforsyningen. 
  • Tror bare du må prøve og fortelle hva som fungerte da.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.