Web Analytics
Jump to content

Fallgroper med eldre gitarer


Skavikeng

Recommended Posts

Hei folkens !
Jeg er ny på forumet så dette blir min første post :)
For noen år tilbake la jeg musikken på hylla og solgte utstyret mitt.
Nå føler jeg suget og har lyst å starte opp igjen. Tenker på å kjøpe meg en brukt gitar
men siden jeg bor 5 timer unna nærmeste musikk forettning så utgår det litt.
Da blir det å handle usett på finn eller andre plasser.

En modell som har fanget interessen min er en Takamine PT-05 fra 91.
Selger er en musikk forettning så forhåpentligvis får jeg levere den tilbake dersom jeg ikke liker den eller dersom det viser seg at det er noe galt med den.
Dette sjekker jeg såklart opp før jeg inngår noen avtale.
Det jeg lurer på er, hva burde jeg se etter på en over 20 år gammel gitar ? tenker rent teknisk. Har jo ikke lyst å kjøpe et rep.objekt heller.
Selger sier at gitaren er litt slitt kosmetisk (grå i lakken) men at den ellers er bra.
Finner lite info om modellen annet en at det har vært en populær trubadur gitar.
Noen tanker til eventuelle alternativer ? Har sett litt på en Takamine GY-93 men det er en privat selger så får neppe returnert den dersom den ikke faller i smak.
Håper på å holde meg under 5000.

Link to comment
Share on other sites

PT-05 vel en kjent og god "live-gitar" som har blitt brukt av en rekke artister opp igjennom årene..

Hva skal de ha for den? Sikkert et fint valg om du skal spile litt ute. Skal du bare spille hjemme tror jeg at jeg ville valgt noe annet.

Litt tynn lyd (unplugged) den jeg testet for noen år siden.

Til 5k bør det være mulig å finne noe bra. F,eks Furch, Larrivee 03-serien, Taylor, Kanskje en av Martins rimeligere modeller osv..

Link to comment
Share on other sites

Enig med guitarman. Godin (/Seagull) brukt kan også være noe å tenke på. Gode gitarer i "billigsegmentet". Noe av det viktigste etter min mening, er kanskje halsen, og mulighetene til å justere for bedre spillbarhet. Dette er dessverre vanskelig å vurdere over nett. Uansett lurt å prøve gitaren mtp. lyd.

Kan ellers legge til at du som forbruker alltid kan gå fra kjøpet (angrefrist på minst 14 dager). Viser det seg at varen har en mangel, har du krav på retting/omlevering/heving, avhengig av en rekke faktorer. Tillater meg å linke til denne (jeg er shameless) hvis du vil vite mer om dine rettigheter: http://forum.gitarnorge.no/topic/54838-kort-innfoering-i-kjoepsrettslige-rettigheter-og-plikter/

Link to comment
Share on other sites

Kan ellers legge til at du som forbruker alltid kan gå fra kjøpet (angrefrist på minst 14 dager). Viser det seg at varen har en mangel, har du krav på retting/omlevering/heving, avhengig av en rekke faktorer. Tillater meg å linke til denne (jeg er shameless) hvis du vil vite mer om dine rettigheter: http://forum.gitarnorge.no/topic/54838-kort-innfoering-i-kjoepsrettslige-rettigheter-og-plikter/

Så lenge det er netthandel ja...

Link to comment
Share on other sites

Kan ellers legge til at du som forbruker alltid kan gå fra kjøpet (angrefrist på minst 14 dager). Viser det seg at varen har en mangel, har du krav på retting/omlevering/heving, avhengig av en rekke faktorer. Tillater meg å linke til denne (jeg er shameless) hvis du vil vite mer om dine rettigheter: http://forum.gitarnorge.no/topic/54838-kort-innfoering-i-kjoepsrettslige-rettigheter-og-plikter/Så lenge det er netthandel ja...

Nei, så lenge det er fjernsalg. Men denne sondringen spiller neppe noen rolle her: Trådstarter, som er den jeg svarer, skriver:

" Tenker på å kjøpe meg en brukt gitar men siden jeg bor 5 timer unna nærmeste musikk forettning så utgår det litt. Da blir det å handle usett på finn eller andre plasser."

For øvrig omhandler hele problemstillingen det tilfellet trådstarter ikke skulle være fornøyd med gitaren etter å ha prøvespilt den. Dette får man gjøre i en fysisk butikk.

Edit: Skriveleif.

Edited by Astrum
Link to comment
Share on other sites

Det er verdt å sjekke om lokket buler. Jeg har har et par gitarer hvor spantene har løsnet og lokket buler opp ved sadelen. Det resulterer i stor strengehøyde. Har fikset dette ved hjelp av JDL bridge doctor, lim og sliping av sadel. Best å unngå!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
  • Hei!  Er det noen der ute som har en formening om hva en Gibson SG Standard fra 1971 kan være verdt? Den har et reparert halsbrudd, originale bånd, stemmeskruer, vibrolaen er erstattet med en stop tailpiece, PAF mikker, og er godt brukt.  Mvh Mats
  • Er det noen som har erfaringer med Yamaha Stagepas 1K MkII som PA-system for duo 1 gitar med pedalbrett (mest akustisk med innebygd pickup) og 1-2 vokalister innenfor sjanger folk/vise/pop. Lydkvalitet? Brukervennlig? Spiller sjelden i lokaler med plass til over 300 personer. Etter det jeg kan se mangler systemet mulighet for 48V phantom power til f.eks. aktiv DI-boks. Setter pris på tilbakemeldinger.
  • Hei, er ikke så inne på dette, men vet at disse 80-talls gitarene fra Kramer skal være verdt litt, har dere noen innblikk i hva jeg kan få for denne? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.