Web Analytics
Jump to content

Hvor får jeg en god 12 strengs strathals billig?


Rottenikken

Recommended Posts

Hva med linken over? De skaffer flere. Jeg tenkte å ta en viss utdanne til gitarmaker på elgitarer men hasler kan være kjekt å få halvferdig. Før jeg har tatt mer uttannelse innen lodding blir å kjøpe det ferdigkoblet Tele-elektronikk fra GTF. Men angående kroppen skal jeg begynne med en 4-kantet planke. Jeg har designet en kropp som enkelt kan sages ut med sirkelsag siden den ikke har noen runde kanter og kan minne om et kantete avlangt 8-tall (ganske stilig forresten) og for å få halsen rett må jeg ha en håndoverfres. (sa gitarmaker Harald i Moss) Jeg har flere spørsmål angående Pickups men det tar jeg senere. Så for å oppsumere. Halsen fra Amazon, går den an?

Og en ting til. Denne er billig og gøy: Denne er billigere. Hva med denne: http://www.bax-shop.nl/elektrische-gitaar/boston-kit-st-1012-gitaarbouwpakket-st-stijl-12-snarige-gitaar

Dessverre har de ikke telecaster.

Forslag til 2 gode Humbuckere til 12 strenger mottas med glede.

Jeg vil ha litt vintage rocka med vanvittig 12strengs diskant.

PS: det er en som skal kjøpe mine to 500watt høytalere og da skal jeg kjøpe Fender mustang 2 når jeg får pengene. Overrasket?

Edited by Rottenikken
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Dette blir det nye gitarprosjektet. Se tegning. Jeg har målt nøyaktig og stolen er tegnet av akkurat der den skal være. (12 like langt opp som ned) og halsfestet er helt nøyaktig. Ellers er tegningen en kladd og det skal tegnes nøyaktig tegning og gitaren skal prøvebygges en kropp i gran av to sammenlimte 2"/4" planker. Jeg vil ikke gjøre feil på det dyre treemnet som jeg skal kjøpe til den "ekte" modellen. Den skal bli blå matt trasperent i finishen. Som finish skal jeg bruke narvsverte, noe som trenger veldig dypt inn i treverket og pusses og farges flere ganger. Det blir en finish som man i motsetning til andre finisher ikke kan skalle av ved et hardt dunk. Det er en mye sikrere finish enn det fabrikker og gitarmakere bruker. Det er nesten umulig å få skjønnhetsskader, og selv om man skulle få riper så er det så og si usynlig. Og til slutt oljes kroppen flere ganger med Danish oil. Som elektronikk kjøper jeg ferdig koblet system med ekte CTS og Fender Custom Shop vender. Det koster 69 dollar ferdig koblet. Men jeg skal ta loddekurs. Og jeg bør vel også ta med at det blir en 12-strenger. En ekte HJM-gitar. (HJM = Helge Johan Myhre) Logo skal brennes inn på toppen av halsen. Jeg skal ha gotoh stol og kluson vintage stemmeskruer. Når det gjelder pickups så vet jeg bare foreløpig at det blir to Humbuckere. Men jeg vurderer vintage humbuckere fra Seamour Duncan. De har noen på warmoth som jeg har tenkt på som gir mer den type lyd jeg er ute etter. (Jeg har skaffet meg mer kunnskap siden sist om pickups) Jeg skal se om jeg kan utdanne meg profesjonelt til gitarmaker på elgitarer med mine egne modeller og HJM som merkenavn. Denne gitaren skal få navnet HJM Starmaster. Jeg tenker jeg starter om en måned for nå står jeg midt i en flytting. Jeg har kjøpt hus et annet sted i Nederland , nemlig.

post-13591-0-66464000-1428159513_thumb.j

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

Det er veldig bra at du koser deg med byggingen, Helge! Helt på ordentlig tror jeg alle her på forumet misunner ditt pågangsmot og driven din.

Men om jeg skal være litt "streng" ville jeg anbefalt deg og sette deg godt inn i ting før du bare hopper på. Det å sitte på veldig mye info, er ofte bra - men jeg tror du må bli flinkere på å sortere ut den infoen du finner. Info er best når den ikke spriker i alle retninger.

Link to comment
Share on other sites

Det er veldig bra at du koser deg med byggingen, Helge! Helt på ordentlig tror jeg alle her på forumet misunner ditt pågangsmot og driven din.

Men om jeg skal være litt "streng" ville jeg anbefalt deg og sette deg godt inn i ting før du bare hopper på. Det å sitte på veldig mye info, er ofte bra - men jeg tror du må bli flinkere på å sortere ut den infoen du finner. Info er best når den ikke spriker i alle retninger.

Skjønner. Her har jeg forressten en eksakt på millimeter-fasong tegning. Tonecontrollere og vender er ikke tegner inn enda. Heller ikke hullene broa. Men det kommer. Den endelige fasongen blir slik og alt er målt bein rikrtig.

Om en måned skal jeg lage denne kroppen i gran for å prøve. ( ikke tro at det er den endelige kroppen. Den blir av et proft maple emne.

post-13591-0-12047200-1428165095_thumb.j

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
  • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.