Web Analytics
Jump to content

"De nye" American Vintage-gitarene.


Kossoff

Recommended Posts

Har testet AV 56 Straten, men syns den ikke var noe særlig. Kjedelig og spinkel lyd. Det føltes ikke ut som en gitar til den prisen.

Men kan jo hende jeg har vært borti ei sur en og neste gang jeg tester en AV så blåser den hode av meg :P

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Har en 62 AV strat. Impulskjøp på finn. Den ser veldig lekker ut med sin tropical turquoise finish.

Låter kanskje litt spinkelt, som du sier, men jeg koblet tonekontrollen til middle og bridge pu.

Så da får jeg dratt av en god del topp.

Da fungerer den aldeles utmerket, og er i grunn veldig anvendelig, som en strat skal være :-)

Det største hinderet for min del var halsen, som har 7.25" radius, i motsetning til de moderne som har 9.5".

Men etter noen år nå, så er jeg blitt vant til det.

Det skal dog sies at det er et kvalitetsinstrument, så jeg har blitt veldig fornøyd! :-)

Link to comment
Share on other sites

Serien som inkluderte 62/57RI som ble produsert rundt 86-92 (tror jeg) er visstnok veldig gode. Men vær forberedt på å bytte bånd/tuners/pickups før du er 'i mål'. Clapton-strat fra samme periode kan også være godt kjøp. Her kan vel Fender-entusiaster komme med litt utfyllende opplysninger..

Link to comment
Share on other sites

Serien som inkluderte 62/57RI som ble produsert rundt 86-92 (tror jeg) er visstnok veldig gode. Men vær forberedt på å bytte bånd/tuners/pickups før du er 'i mål'. Clapton-strat fra samme periode kan også være godt kjøp. Her kan vel Fender-entusiaster komme med litt utfyllende opplysninger..

Nå er det den nye serien som er opp til diskusjon, men diskusjonen om disse RI'ene fra Fullerton-fabrikken (forløperen til CS) har vel vært diskutert før, og de er vel hypet opp over sitt potensiale. De var vel både off i forhold til historiske detaljer og ikke så vanvittig overlegne sammenlignet med dagens RI mener jeg.

Link to comment
Share on other sites

De var vel tidligere mulig å plukke på bruktmarkedet for en grei pris. Deretter kunne de modifiseres litt for å skape brukbare 'players'.

Nå er det vel også gjort endringer på de fleste eldre strats som er i jevnlig profesjonell bruk.

Såvidt jeg husker er det vel også Fullerplast under nitrolakken på disse instrumenter (som også var tilfelle før 1963 dog under andre merkenavn). Så funderer litt på om det er soniske kvaliteter utover kvalitet på trevirke som skulle gjøre disse instrumenter så mye mer vibrante enn andre Fenders?

Personlig er jeg også tilhenger av låsbare stemmeskruer, flatere radius og medium eller jumbo bånd.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kina-gitarer har jo økt betraktelig på kvaliteten sist årene, og det skyldes nok produksjonsteknologi som er blitt mer presis og produserer høyre kvantum til billig pris. I tillegg til veldig billig arbeidskraft. Men når man nærmer seg 10k, så er det en del "trygge" alternativer der ute fra Martin, Furch, Taylor 110, Cort, Ibanez etc som jeg ville vurdert fremfor Morgan og HB. 
  • Du kommer mer enn langt nok med 15W rørforsterker og et 1x12 kabilett.  Blir det for lite, kan du selge kabinettet og kjøpe et 2x12 istedenfor - du fyller rommet noe bedre da   Jeg har ikke prøvd PRS'en men den får mye gode tilbakemeldinger, og skal være en meget allsidig amp. Må hvertfall ikke la deg lure av styrken på forsterkeren! Har en 15W røramp som lett holder tritt med min Marshall JVM på 50W volummessig, og spesielt i 25 kvm, som ikke er så veldig stort rom. Du blir nok ikke skfufet Ellers har Marshall DSL20 og ENGL Fireball 25 fått mye bra tilbakemeldinger, så du har mye å velge blant hvis du vurderer alternativer. 
  • Dette kan jeg ikke, så ønsker ikke å uttale meg på pris. Men har inntrykk av at mange er villig til å betale "ekstra" for gamle og vellbrukte Gibson-gitarer, så tror nok man bør forvente mer enn hva en nyere i god stand koster. Alltid noen som er interessert i sånt. 
  • Hei.En nyere brukt standard i god stand går for ti-tolv tusen.Så kan man begynne å trekke fra for båndslitasje,reparert halsbrudd,finish, osv.Det er heller ingen fordel at originale deler er byttet ut.Så det spørs  hvordan den er å spille på,(halsprofil,setup,lyd...) dvs. om kjøperen liker den,og er villig til å betale det du forlanger.Og som alltid i en annonse:Bilder,bilder,bilder.. (En brukt Special går for 6-7 tusen og dette er veldig gode gitarer,de er bare ikke så forseggjort som Standard med blank lakk,binding,inlays osv.) Skal kjøperen ha en SG,velger han/hun en gitar i god stand eller en som er modifisert og med reparert halsbrudd?Hmmm.... Tror ikke du får mer enn 5.000,men du kan jo prøve med 7. Lykke til 🙂
  • Hei Noen erfaringer her? Postivt? Negativt? Er kabinettet stort nok for et 25kvm øvingslokale? Spiller stort sett rock, metal og mye forskjellig mellom. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.