Web Analytics
Jump to content

Fender 68 Custom Vibrolux - høytaler oppgradering?


Griffin
 Share

Recommended Posts

Hei,

Har skaffet meg en Fender 68 Custom Vibrolux, men synes kanskje den låter litt vel skarpt...

Den skjærer gjennom lydbildet som ingenting annet, men litt mer fløte i lyden har ikke vært å forakte... Evt. også med litt mindre utgangseffekt da lyden bedrer seg betraktelig fra volum på 5, men da er det skikkelig høylydt...

Det som står i orginalt er Celestion Ten 30... 10" høytalere altså...

Selv har jeg liten erfaring med 10" høytalere... Disse i Vibroluxen er de første, så derfor lurer jeg på om noen har noen tips/anbefalinger som kan passe?

Link to comment
Share on other sites

Takk for det...

Når det gjelder Jensen høytalere, så er vel dette som Fender tradisjonelt har putta i ampene sine... men 68' serien så bruker de celestion.

Men mulig at det blir mer smakfullt og mer som jeg ser etter... skal se om jeg ikke finner meg ett Fender kabinett med Jensen som jeg kan teste på...

Warehouse speakers virket interessant, men er ikke de voldsomt høylydt? Om noe så skulle jeg hatt noe litt mindre effektivt enn de som står i stock.

Dette fordi godlyden kommer på ett volum som blåser reseten av bandet av scenen. Prøvde en attenuator også for å prøve å dempe det litt, men da forsvant hele morroa med ampen... så det likte den ikke.

Når det er sagt, så lurer jeg på om jeg skal spare litt "main-ampen" og heller ta med Vibrolux'en på øving en stund framover også... gutta vil nok ikke digge det, men se hva jeg får til med den og se om det ikke skjer noe magi når høytaleren blir litt mer innkjørt...

Link to comment
Share on other sites

Du tenker nok på Eminence. Det er ofte supereffektive høyttalere (veldig høylydt).

WGS Jensen kopier er ikke spesielt effektive, rundt 98db. Det er i det lavere spekteret hva angår moderne produksjonshøyttalere.

Men de vil nok gi en "brightere" lyd enn Celestionene som står i nå. Jensen er jo "fender lyden" men for folk som ikke er vant til den typen lyd kan det nok være veldig bright og kuttende.

Jeg spilte med en trommis som var allergisk mot Fenders scoopa trebly lyd, han fikk angst bare av å se en fender logo.

Hver sin smak, jeg spiller ikke lengre med den trommisen. Han har sikkert funnet en gitarist som spiller i bassregisteret istedet.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
  • Lurt å oppgi hvor i landet du befinner deg 😊 og eventuelt tiltenkt sjanger. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.