Web Analytics
Jump to content

Fender 68 Custom Vibrolux - høytaler oppgradering?


Griffin

Recommended Posts

Hei,

Har skaffet meg en Fender 68 Custom Vibrolux, men synes kanskje den låter litt vel skarpt...

Den skjærer gjennom lydbildet som ingenting annet, men litt mer fløte i lyden har ikke vært å forakte... Evt. også med litt mindre utgangseffekt da lyden bedrer seg betraktelig fra volum på 5, men da er det skikkelig høylydt...

Det som står i orginalt er Celestion Ten 30... 10" høytalere altså...

Selv har jeg liten erfaring med 10" høytalere... Disse i Vibroluxen er de første, så derfor lurer jeg på om noen har noen tips/anbefalinger som kan passe?

Link to comment
Share on other sites

Takk for det...

Når det gjelder Jensen høytalere, så er vel dette som Fender tradisjonelt har putta i ampene sine... men 68' serien så bruker de celestion.

Men mulig at det blir mer smakfullt og mer som jeg ser etter... skal se om jeg ikke finner meg ett Fender kabinett med Jensen som jeg kan teste på...

Warehouse speakers virket interessant, men er ikke de voldsomt høylydt? Om noe så skulle jeg hatt noe litt mindre effektivt enn de som står i stock.

Dette fordi godlyden kommer på ett volum som blåser reseten av bandet av scenen. Prøvde en attenuator også for å prøve å dempe det litt, men da forsvant hele morroa med ampen... så det likte den ikke.

Når det er sagt, så lurer jeg på om jeg skal spare litt "main-ampen" og heller ta med Vibrolux'en på øving en stund framover også... gutta vil nok ikke digge det, men se hva jeg får til med den og se om det ikke skjer noe magi når høytaleren blir litt mer innkjørt...

Link to comment
Share on other sites

Du tenker nok på Eminence. Det er ofte supereffektive høyttalere (veldig høylydt).

WGS Jensen kopier er ikke spesielt effektive, rundt 98db. Det er i det lavere spekteret hva angår moderne produksjonshøyttalere.

Men de vil nok gi en "brightere" lyd enn Celestionene som står i nå. Jensen er jo "fender lyden" men for folk som ikke er vant til den typen lyd kan det nok være veldig bright og kuttende.

Jeg spilte med en trommis som var allergisk mot Fenders scoopa trebly lyd, han fikk angst bare av å se en fender logo.

Hver sin smak, jeg spiller ikke lengre med den trommisen. Han har sikkert funnet en gitarist som spiller i bassregisteret istedet.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.