Web Analytics
Jump to content

Hjelp med kjøp av gitar


siggnegger
 Share

Recommended Posts

Hei, ser etter gitar og fant denne her. Er ikke den en altfor god deal? Er det muligens fake eller tjuvgods? Har generelt lite erfaring med el-gitarer, men ser etter min første og fant denne her. Kan dere hjelpe meg og se om det er en god deal?

http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=57199682&searchclickthrough=true&searchQuery=les%20paul&authrecall=showContactForm&opt_out_feedback=false

Link to comment
Share on other sites

Hallo. Dette er ikke en fake. Custom Classic modellen er en rimligere utgave av Custom modellen, men syns kanskje du skal gå for noe rimligere. Hvis dette er din første gitar så kan det hende du går fort lei eller du finner ut at dette ikke er noe for deg. Det finnes rimligere utgaver av nesten samme gitaren. Epiphone har en les paul custom modell som du får til rundt 3-4000,-

Men har du bestemt deg at det er den eneste gitaren for deg, så er det bare å kjøpe den. Knall gitar :)

Link to comment
Share on other sites

Ikke enig med captainsexy: mange velger billiggitarer fordi de er usikre på om de vil spille og synest 4000,- er dyrt nok for å prøve seg på en hobby. Men har du allerede satt vekk den barriæren, er det ikke å benekte at et dyrerer - og ikke minst bedre - instrument; vil gi deg større spillerglede og bedre sjans for å like - og dermed fortsette med - gitar.

En kan jo si det så at jo; tapet er større om en har dyr gitar og gir opp ett år senere for så å selge.

Men motsatt er tapet større om en kjøper en billiggitar, og liker å spille, for så å selge den igjen for å kjøpe en dyrere i etterkant.

Ha troen (og tålmodighet) så går det bra :)

Link to comment
Share on other sites

Dette er Classic Custom, ikke Custom. Var ikke nyprisen på disse rundt 13-14 000,-?

Så nei, dette er ikke noe sykt bra deal.

Disse gikk for ca 13500,- ny jo. Jeg hadde ikke gitt mer enn 9 for den, men tviler på at noen selger sin for det. Til trådstarter: Fender har mye gode gitarer i et lavere prissjikte, både ny og brukt. Gibson: not so much. Siden de fleste har lyst på en gitar av et kjent navn var dette det beste tipset jeg kom på i farten. :)

Link to comment
Share on other sites

Er du sikker på at du vil spille gitar; kjøp deg først som sist en ordentlig en ;)

Sjekk gjerne ut "gitarguiden" på forsiden (gitarnorge.no).

Jeg ville sett mer i "fendergaten". Opplever av en eller annen grunn at nybegynnere er mer fornøyd med dem.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg opplever at en rimelig Fender-type gitar er mer for pengene enn en Gibson-type gitar. Unntaket er eldre japanske Gibson-kopier, men det er i overkant tidlig å begynne og nerde rundt etter slikt før man i det hele tatt har begynt å spille.

Ellers er jeg enige i at om en ikke har noen økonomiske begrensninger er det like greit å kjøpe en litt dyrere gitar med en gang. Helst brukt. En brukt, rimelig, gitar er langt verre å selge enn en brukt, litt dyrere, gitar.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.