Web Analytics
Jump to content

Hjelp til installering av pickup


Recommended Posts

Hallo

Originalpickupen (bridge) (original neck funker og er fortsatt i bruk) på min Vintage VS6 (Gibson SG-kopi) har tatt kvelden, så jeg har montert en Seymour Duncan SH-4. Originalen (Wilkinson av noe slag) hadde bare to ledninger, en hvit og en utildekket. SH-4 derimot, har fire - grønn, svart, rød og hvit. Vet ikke hvor jeg skal lodde de. Vil at den skal fungere slik den gjorde med originalen. Noen som kan hjelpe?

Link to comment
Share on other sites

Fikk installert pickupen til slutt. Skulle prøve å spille på den, men så var det nesten ikke vreng og ganske tam lyd, til forskjell fra neck-pup som fungerer som den skal. Vridde litt fram og tilbake på volumknappen, virka som det skurra litt. Men plutselig kom lyden tilbake - altså vreng og det hele. Det tyder vel på at det er noe med potmeteret som egentlig har vært problemet? Kanskje jeg ikke hadde trengt å kjøpe ny pup. Vel, nå er det gjort, så det er greit, men problemet er tydeligvis ikke løst.

Link to comment
Share on other sites

Det er fire måter å fikse potmeterproblemer på. På hvert nivå trenger man ikke å gå til neste punkt, så sant problemet løses.
Man kan gjerne måle litt i tillegg, men det blir litt langt her på kveldstid.

1. "Ratt" fram og tilbake flere ganger, og se om det hjelper

2. Åpne gitaren, og bruk litt trykkluft på potmeteret.

3. Bruk litt elektronikkspray på potmeteret. Det er ikke uvanlig at dette hjelper bare en stund, bruk så lite som mulig. Ligg unna CRC 5-65 og WD-40. Det er potmeterdrepere. Omtrent som å pisse i buksa for å holde varmen.

4. Skift det ut.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.