Web Analytics
Jump to content

Høres dette bra ut? ( nesten dumt spørsmål men...)


Rottenikken

Recommended Posts

Jeg har som sagt Texas Specials allerede og tenkte å bygge ny elektronikk selv. Dette tenkte jeg å bruke: 3 Fender CTS på 250k og en RS kondensator på .022mF og volumemodifikasjon for å hindre diskanttap og gi jevnere justering når jeg demper volument og Fender 5 veisvender og det siste er de beste kablene fra gitarist.no som man bare finner på de dyreste vintage gitarene til Fender og Gibson og til slutt et gullbelagt Jackchassie. Jeg vet at alt her er supert, men det jeg er usikker på er om den RS kondensatoren fra RS Guitarworks er en lur oppgradering.

Og til slutt ender det i en Fender Mustang II

Årsaken til denne tråden, for alt her er gode deler, er at jeg aldri har prøvd en RS kondensator før.

Når det gjelder lodding og ferdigheter så er det vel nok å si at jeg har drevet med modelljernbane i mange år og det sier vel sitt...

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

Eksperter og gullører hevder noen ganger noe annet, men veldig mange hører ikke forskjell på kondensatorer.

Hvis du tar sammenligningen, så går ikke en bil fortere hvis man klistrer på fartsstriper heller, men mange gjør det likevel, og det er helt greit for meg.

Hvorvidt kondensatoren farger lyden, avhenger jo også av hvor mye diskant du fjerner, altså hvor mye den er aktiv. Står alt på 10, er det minimal forskjell uansett.

Hvis du koser deg med å vite at det sitter slike deler i gitaren, så kjør på. Dette er det bare du som kan bestemme.

Link to comment
Share on other sites

Jeg aner virkelig ikke hvor mye du personlig vil høre forskjell med den kondensatoren og den forsterkeren du har nå. Men det er jo en oppgradering som folk gjerne gjør=)

Forsterkeren jeg har NÅ, ja... Men jeg skal kjøpe en Mustang

Jeg tenkte på volume modifikasjon også, å lodde på et kit der på volume potmeteret.

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

Jeg tror kondensatorer av forskjellig kvalitet ofte er mer en følelse enn en faktisk forbedring en legger merke til. Er prisen slik at det ikke er noe stress, så hvorforfor ikke.

Jeg har RS-Kit i en av mine gitarer, men lydmessig? Tja... MYE på den gitaren må gåes over før jeg får utbytte av det vil jeg tro.

(Jeg spiller på en Bogner-forsterker til 23.000,- (+ høyttalerkabinett) sånn til sammenligning).

En vanlig "orange cap" er nok mer enn god nok, og ser litt mer fancy ut enn de små brune putene.

Utover det liker jeg de modifikasjonene som gjør at en ikke mister diskant ved justering av volum.

På denne siden står det mange gode triks og modifikasjoner: http://www.guitar-bass.net/features/25-strat-tips/

Hadde egentlig tenkt å bruke "11: The Memphis Wiring Trick" på en strat, men solgte den før jeg kom så langt.

Link to comment
Share on other sites

"The proof of the pudding is in the eating", som de sier.


Med bakgrunn i hifi-verdenen kan jeg ihvertfall si at det er mange som legger stor vekt på små forskjeller. Når det gjelder bytte av passive, elektroniske komponenter (motstander, spoler og kondensatorer), så er dette enkle komponenter. De har en hovedegenskap, som for selv de rimeligste er svært dominerende. Sideegneskapene (sånn som at en spole også har en motstand osv) er litt som bivirkninger i medisiner. I enkelte kretser har de ingenting å si, og i andre kretser kan de få hørbare effekter. Personlig har jeg gjennomført både AB-tester og blindtester av ulike kondensatorverdier i høyttalere, og det som er uhyre spennende er det som skjer når man går fra å vite hva man lytter til til å lytte blindt. Plutselig blir forskjellene bittesmå når man ikke vet. I den blinde varianten (husk at dette er ved bytte av kondensatorverdi, altså hovedverdien i et delefilter), hadde jeg problemer med å høre at det var en forskjell, noe som er ganske interessant så lenge jeg i AB-lyttingen beskrev forskjellene skråsikkert.


Du bør spørre deg selv: Hvor dårlige er de komponentene jeg bytter fra? Har de virkelig så annerledes sideegenskaper enn de dyrere komponentene?


Til syvende og sist er det spillingen og lyttingen som kan fortelle deg om det er en forskjell. Siden du neppe kommer til å sette opp en bindtest, så regner jeg med at du vil finne tydelige forskjeller. Om uannvidde vil høre de samme forskjellene er en annen sak.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Mine kit er gode. Jeg lodder ferdig loddet elektronikksett med utelukkende >Fender CTS>Fender Vender>Fender Jack>RS-kondensator>tilsvarende ledninger som Fender customshop bruker for 650kr. Der er MYE for pengene. Det er på finn.no.

Link to comment
Share on other sites

Gode i følge hvem?

Flere. Det er utelukkende kvalitetsdeler fra amerikanske Fender og RS kondensator fra Guitarworks. Så delemessig har jeg Fender og Guitarworks . Så delene er gode. Egentlig USA SSS oppsett med RS oppgradering.

Ledninger er høykvalitets ledninger med vevd stoff tilsvarende sånn som Fender Shop bruker

Resten sier jeg for egen del. Jeg er meget flink til å lodde og lese skjemaer, noe jeg har gjort i mange år innen modelljernbane.

Jeg lager bare god elektronikk. For å si det enkelt: hvis jeg har mange års bakgrunn i profesjonell modelljernbane så er det et knakende godt skussmål ferdigheter andgår.

Ja, får jeg gode deler og riktig oppsett så lager jeg bra.

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

Hjelper ikke å ha kvalitetsdeler når treverket er dødt. Som regel er de billig gitarkroppene og halsene helt dødt i treverket.

Jeg selger de på finn. Kanskje andre som vil bestille av meg har en Fender. Jeg bruker feks bedre ledninger en Japan og Mexico Fender og RS kondensator på .022uF. Så en med Fender Mexico kan oppgradere med mitt sett.

Død planke? Jeg skal kjøpe fra guitarfetish.

Grunnen til at jeg lager de settene er at det koster 300kr mindre bare i deler i Nederland enn Norge og tenkte at i norge er man villig til å betale 450kr for ferdigloddet. Jeg tjener ikke på det. Bare jeg ikke går med tap. Jeg selger for nederlandsk delepris ferdig koblet, men hvorfor? - svaret er at jeg er loddegal. Det er en hobby å lodde.

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

Unnskyld to poster fra meg på rad nå. Jeg har aldri brukt noen annen caps enn den som er i Fender CTS før. Jeg har montert RS 0.022uf. Men har ikke montert på gitaren enda. Er det riktig at jeg skal ha uF eller er det mF? Litt usikker men så ikke at det stod uF før den var loddet på. Mener det er 0.022mF til generell single coil.

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
  • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.