Web Analytics
Jump to content

Pull-push pot <<Fjernstyrt>>


Recommended Posts

Detaljer, takk ! :-)

"Ultimate pedal" kan brukes for å fjernstyre et pottmeter på en forsterker eller pedal i rack for eksempel. Volum, klang, gain, boost ...

Gitar kobles direkte til forsterker som jeg ser som fordel sammenlignet med ordinær volumpedal,

En mikroservo er brukt for å gjøre mekanisk jobb mens mikrokontroller i pedalen sørger for at pottmeter står i riktig posisjon.

Disse mikroservo er som regel brukt for styring av RC- fly, helikopter, bil, båt osv... De er billige, pålitelige, ganske kraftige og veier bare 9 g.

Pull/push pott er ikke annet enn et pottmeter og en dpdt bryter mekket sammen mekanisk som betyr ikke at de må kontrollere samme elektrisk signal.

Hvis en ville fjernstyre det, finnes det andre enklere måter å gjøre dette på.

Men jeg har valgt å modifisere selve pottmeteret og implementere en spole i det. Spolen fungerer som elektromagnet /solenoid og virker direkte på aksling i pottmeteret.

Marshall Jubilee har et slikt som har funksjon til å skifte fra clean til crunch lyd. Dette er ikke mulig å styre fra fotbryter som leveres med forsterker.

Dette var bare et eksempel...

Link to comment
Share on other sites

Men jeg har valgt å modifisere selve pottmeteret og implementere en spole i det. Spolen fungerer som elektromagnet /solenoid og virker direkte på aksling i pottmeteret.

Kreativt ! :-)

Du har ikke noen bilde på selve spolen / akslinga ? :)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg har ikke bildet liggende men jeg kan ta ett neste gang jeg demonterer dingsen...

I mellomtiden ta en titt på denne. Det ligner veldig men jeg bruker ikke mikrokontroller for denne funksjon.

Denne video er ikke min

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.