Web Analytics
Jump to content

4x12 Vintage Marshall kabinett spørsmål


Guest

Recommended Posts

Har en ARD (Wizard) Vintage Classic (plexi-type) som jeg ser etter "nytt" kabinett til.

Kunne tenke meg et eldre 4x12 Marhall kabinett, og lurer på om noen kan si noe om hva som er å foretrekke og litt om type høytelere som ble levert? Hørt at pre-rola elementer skal være så atraktive, men kan noen fortelle meg hvorfor?

Link to comment
Share on other sites

Pre-Rola er ettertraktet fordi de har Pulsonic koner, som er regnet for å være de konene som låter best i Celestion høytaler.

Begrepet er ikke presist, fordi også Rola Celestion hadde Pulsonic koner helt fram til 73/74 da fabrikken som laget dem brant ned.

Celestion modellene som er mest ettertraktet er T1221, T1511 og T1281.

Den første har leadkone og konen er merket "102 003" på de eldste, men med færre nummer etterhvert.

De nyeste jeg hadde var fra '74, og var merket med bare "3"

De to andre modellene har basskoner og er merket med "102 014" på de tidligeste og til slutt bare "4".

T1221 sitter i 1960 "Lead" kasser, T1511 sitter i 1935 "Bass" kasser, og T1281 sitter i 1982 "Lead/Bass" kasser.

T1221 og T1511 er de klassiske G12M (M for medium magnet) Greenbacks med 97dB sensivitet og myk overgang til breakup i mellomtoneregisteret.

De første T1221 høytalerne kom sent '65 og erstattet Celestion AlNiCo høytalerne som tidligere ble brukt i Marshall kabinett.

T1281 er den klassiske G12H (H for heavy magnet) Greenback med 100dB sensivitet og de bryter opp senere enn G12M og har både mer topp og bunn.

T1281 ble introdusert i 1982 kabinettet til Marshall i 1967 i kasser med "100" logo i hjørnet.

Husk at 3dB forskjell som det er på disse høytalerne utgjør det samme som en fordobling av wattstyrke i forsterkeren.

Edited by GunnarpåMo
Link to comment
Share on other sites

Hvis du bytter ut 1980 med 1982, så er innlegget perfekt. ;-)

Eneste jeg kan tilføye er at de gamle kassene også har sitt å si. Treverket og konstruksjonen låter tightere og varmere enn nye kasser. Det er litt som med vintage gitarer...det lages gode nye gitarer/høyttalerkasser, men ingenting matcher en god original/vintage.

Når det gjelder A vs B (vinklet vs rett) kasse, så liker jeg begge deler på hver sin måte. De vinklede låter "tightere", føles litt kjappere i responsen. Liker dem best med amper med mye bass (f.eks. tidlige Plexi-modeller som JTM45 eller Bass-modeller). Rette kasser låter litt større, rundere og kanskje et ørlite hakk "cleanere". Liker dem best med amper med mer headroom, og desidert best sammen med Strat og med fuzz.

Edited by shakti
Link to comment
Share on other sites

Takk, takk. Her var det mye kjekk informasjon!

Hvordan er det videre etter 74, er det noen store skiller i material og elementer her? Gikk de vekk fra finer på et tidspunkt?

Ser det er noen til salgs fra tid til annen fra slutten 1970.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.