Web Analytics
Jump to content

Innkjøp av billig 7-strengar


Eddy

Recommended Posts

Har fatta ein viss interesse for djent-sjangeren i det siste(type Periphery, Animals as Leaders), og tenkte eg kanskje måtte supplere med ein ekstra streng. Har alltid hatt lyst til å prøve det forøvrig. Det er knapt nokre månadar sidan eg kjøpte gitar sist, så studentbudsjettet er noko sprengt. Kan ikkje tenkje meg å bruke meir enn 3000-4000 pga dette. Har sett på nokre gitarar på finn, og lurte på om dykk med litt meir erfaring enn meg kanskje har noko innsikt å kome med. Legg inn nokre lenkjer som eg vuderer å kjøpe.

http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=56059350- eg har høyrt at litt eldre schecter-gitarar har voldsomt tjukk hals, og då forsvinn jo gjerne poenget med ein gitar til shredding litt... Men, prisen gjer det interessant.

http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=55221257- noko skeptisk til squier-merket, men denne så jo grei ut elles

Nokon som har erfaring med nokre av desse gitarane, evt. betre forslag?

Edited by Eddy
Link to comment
Share on other sites

Jeg har hatt en Squier VII. Halsen på den er ikke tynn sett med 'fortendelerøyne', og båndene mener jeg å huske var relativt små sett i forhold til de som eksempelvis Ibanez klasker på mange av sine gitarer. Kvaliteten var helt kurant. Ikke vidundelig, men ikke ræva heller.

Den Schectern du har linket til tror jeg er blant de billigste modellene de kommer med. Har ikke noe erfaring med Schecter-gitarer, men akkurat den du linket til tror jeg vanskelig kan sammenlignes med noen av de andre mer forseggjorte modellene. Mener å huske at det er ett par av medlemmene her inne som har hatt en 7-strenger fra Schecter, kanskje de kimer inn etter hvert.

Jeg har hatt fire 7-strengere. Første var ett vrak av en Ibanez Universe PWH. Den er på lista over gitarer jeg angrer på at jeg solgte.

Nummer to var en Squier VII. Den var den stusseligste av de fire jeg har hatt, uten at den var spesielt dårlig.

Nummer tre var en Ibanez RG7321. Etter et bra setup tror jeg det er få 7-strengere der ute som kan sammenlignes med en RG7321. Mye gitar for pengene syns jeg.

Den siste jeg hadde er den jeg angrer mest på at jeg solgte av disse fire (mer enn Universen). En splitter ny og hvit RG7420 med DiMarzios. Den var cool.

1250016E-04F4-402D-BB5D-DF42EB9F4883-282

Link to comment
Share on other sites

Jeg har eid en Ibanez S7320 og Schecter Hellraiser C7 tidligere.

Begge to kostet meg ca det samme, 4000kr brukt.

Kan bare si at Schecteren var i en klasse som er milevis over Ibanez. Den låt MYE mer "levende", var lettere å sette opp, kom med gode pickups og spilte utrolig rent og fint både på cleans og med vreng. Ibanez hadde en tynn Wizzard II-7 hals mens Schecteren var betydelig tykkere. Kan desverre ikke si at Ibanez var noe mer lettspilt enn Schecter, ettersom Schecteren føltes som en kvaitetsplanke og spillemessig så var det ingen problem for meg. Mr Jeff Loomis kan bekrefte dette.

Har også eid en del Ibanez og Schecter i 6-strengs-versjoner og Schecter har alltid visst seg å ha bedre kvalitet og lyd. Men når det er sagt så tror jeg at en pent brukt RG7420 er et godt valg hvis du vil ha en gitar med tynn hals. Jeg spiller nå både på Ibanez og Schecter til daglig og selv om jeg foretrekker Schecter, så har Ibanez sine sterke sider også.

Hvis jeg var deg, så ville jeg ventet og sett på hva som dukker opp på bruktmarkedet. Ikke kjøp det første du finner bare fordi du har få alternativer. Til 4k kan du lett finne en Schecter Blackjack, Schecter Hellraiser eller Ibanez RG7420. Du må bare være tålmodig.

Den Schecteren du linket til er overpriset imo og er ikke verdt pengene. Den kommer også med Duncan Designet pickups. Skal du spille på en 7'er, så er du svææært avhengig av gode pickups for å få en god og klar lyd, hvis ikke så blir det bare grums. At Schecter kommer med 26.5" skala hjelper også veldig på den syvende strengen, tight og fint. Med 25.5" bør du ha noe tykkere strenger.

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Takkar så mykje for tips. Eg har ikkje noko nemneverdig hastverk med dette her, så eg kan godt sjå litt på kva som kjem på marknaden. Dette er vel mest for å prøve konseptet litt ut, men litt kvalitet vil ein jo gjerne ha. Skal sjå etter dei modellane dykk har nemnt.

Edited by Eddy
Link to comment
Share on other sites

jeg har hatt flere 7'ere enn jeg liker å innrømme.

tenker du trem eller fast stol?

7321'n som TC nevner har veldig god bang for buck-faktor.

min opplevelse av ibby, som jeg gjentar gang på gang, er at så fort man skifter miccene så er stort sett ibanez en sure bet om man skygger unna visse trem'er.

jeg har en haug av en rg7620 som jeg har skifta miccene på, og det er fortsatt hovedøksa mi :)

Link to comment
Share on other sites

gikk samme runde som deg i fjor, og var skeptisk til Schecter pga halstykkelse. Endte opp med en brukt BlackJack til 4000,-, og synes den gitaren er fantastisk god! Halsen er kanskje litt tykk, men oppleves ikke slik, tror det har mer med "shape" å gjøre (?)

Ble diskutert heftig her i denne tråden:) http://forum.gitarnorge.no/topic/52595-tips-paa-7-strengs-gitar/

Ellers kan jeg jo si at jeg har prøvd Jackson sine rimeligere 7-strengere, og synes det var bra gitarer i forhold til hva du må betale. Mitt tips er allikevel Schecter ;)

Link to comment
Share on other sites

Huff, eigentleg har bør eg ikkje bruke pengar på gitar i det heile, men det kjem til å bli vanskeleg å ikkje kjøpe den der trur eg. Planen min for dette året vår å jobbe ved sia av studia og spare opp pengar til hybel på UiS, men har brukt kvar einaste krone, haha. Ser ikkje ut som det blir noko sparing denne månaden heller.

Edited by Eddy
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
  • Kina-gitarer har jo økt betraktelig på kvaliteten sist årene, og det skyldes nok produksjonsteknologi som er blitt mer presis og produserer høyre kvantum til billig pris. I tillegg til veldig billig arbeidskraft. Men når man nærmer seg 10k, så er det en del "trygge" alternativer der ute fra Martin, Furch, Taylor 110, Cort, Ibanez etc som jeg ville vurdert fremfor Morgan og HB. 
  • Du kommer mer enn langt nok med 15W rørforsterker og et 1x12 kabilett.  Blir det for lite, kan du selge kabinettet og kjøpe et 2x12 istedenfor - du fyller rommet noe bedre da   Jeg har ikke prøvd PRS'en men den får mye gode tilbakemeldinger, og skal være en meget allsidig amp. Må hvertfall ikke la deg lure av styrken på forsterkeren! Har en 15W røramp som lett holder tritt med min Marshall JVM på 50W volummessig, og spesielt i 25 kvm, som ikke er så veldig stort rom. Du blir nok ikke skfufet Ellers har Marshall DSL20 og ENGL Fireball 25 fått mye bra tilbakemeldinger, så du har mye å velge blant hvis du vurderer alternativer. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.