Web Analytics
Jump to content

Hjemmelaget Ibanez Jem swirl.


Recommended Posts

i påvente av at de ekte varene dukker opp lagde jeg en Jem fake med swirl lakk. Donor gitar 1995 270 RG.

Samboeren min er møbel snekker og freste ut monkey grip og lion claw (spor bak tremolo)

Jack inntak ble flyttet slik det er på originale Jem.

Fylte en 200 liter plastbalje med vann og dryppet 4 farger lakk på vannflaten. Lakk fra:

http://www.greatart.co.uk/Textiles-Hobbycrafts/Textiles/Batik-and-marbling/Hobby-Line-Magic-Marble-Marbling-Colours.html

Eksempel fra Youtube:

Dessverre reagerte swirl lakken med klarlakk som jeg brukte til slutt. Har ikke fått noe fornuftig svar fra leverandøren hva slags

klarlakk som kan brukes sammen med swirl lakken.

Kjøpte noen billige tunere og tremolo i sort. Og et gjennomsiktig plekterbrett for å slippe PUP ringer.

Resultatet ble ikke så ille. Men dersom jeg skal gjøre noe lignende igjen med dyrere gitar og komponenter er jeg

nødt til å løse problemet at swirl lakken krakilerer nå det påføres klarlakk. Ev kjøre vannbasert primer/lakk/clearcoat.

post-7278-0-09072000-1425729374_thumb.jp

post-7278-0-84794000-1425729394_thumb.jp

post-7278-0-78755000-1425729572_thumb.jp

post-7278-0-95121400-1425729584_thumb.jp

Edited by stensen
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Resultatet ble ikke så ille. Men dersom jeg skal gjøre noe lignende igjen med dyrere gitar og komponenter er jeg

nødt til å løse problemet at swirl lakken krakilerer nå det påføres klarlakk. Ev kjøre vannbasert primer/lakk/clearcoat.

Vannbasert lakk i vannbøtte? Edited by tronni
Link to comment
Share on other sites

Dette er moro. :) Swirl-teknikken er utrolig morsom, og det hadde vært interessant å finne ut mer om hvilke produkter som finnes her på berget som passer til denne teknikken. Jeg tenker dette kunne være et morsomt alternativ for pedaler også, og da klarer man seg jo med mindre balje... ;)

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Hva hadde du i vannet før malingen?

Ingenting. Det er det som er fordelen med lakken fra Magic Marble. Men jeg ser at proffene bruker tykkere lakk og at de blander inn noe tynner og Borax som jeg tror er en form for vaskemiddel. Blir en stund til neste gang så jeg har ikke forsket så mye i detalj ennå.

Edited by stensen
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.