Web Analytics
Jump to content

Får ikke refusjon hos gitarforretning


OsamaFetLaden
 Share

Recommended Posts

Jeg kjøpte en gitar av ei av Norges ledende musikkforretninger i desember. I begynnelsen av januar benytta jeg meg av angreretten og hevet kjøpet. Det tok litt tid før de fikk gitaren tilbake i hende, siden den ikke ble sendt til adressen de bruker til gods, så de måtte hente den på en post i butikk. Men den 25. januar hentet de den ut og hadde dermed fått den tilbake.

Jeg har ennå ikke fått pengene mine.

Etter ei stund purra jeg, og fikk vite at meldinga ble sendt videre i systemet. Ingen penger kom. Etter ny venterunde purra jeg på nytt, og fikk etterhvert vite at forsinkelsen kom av at det var sjefen som tok seg sånn ting, og han var for tida på ferie i USA.

Da det var gått over en måned siden de fikk gitaren tilbake i hende, forrige fredag, skrev jeg at jeg nå hadde fått nok og kom til å koble inn øvrigheten. Senere på dagen fikk jeg svar av vedkommende jeg hele tida har forholdt meg til at han godt forsto meg og nå kom til å ta affære selv for å ordne opp i det.

Noen som vil gjette hva som skjedde?

Helt riktig: ingenting.

Om det er andre som har erfaringer med dette, vil jeg gjerne ha tips om den mest effektive veien å gå videre. Jeg vil inntil videre ikke skrive navnet på bedriften, her, men sender det gladelig på PM til alle som vil vite det.

Endring: Vil også legge til at jeg har sendt e-post til kontaktpersonen min i dag også. Nå ser det ut til at han ikke lenger svarer på mail.

Edited by OsamaFetLaden
Link to comment
Share on other sites

Ja. Det var en brukt gitar, men solgt i nettbutikken, og med forsikringer om full angrerett, dvs. å kunne heve kjøpet uten spørsmål, for full refusjon av kjøpesummen.

Det hører med til historien at jeg etter tre dager ringte og sa jeg ville returnere gitaren. Men etter litt prat fram og tilbake forsikra selgeren meg om at hvis jeg ikke var 100% sikker på at jeg ikke ville ha den, kunne jeg godt ha den ei stund til.

Så prøvde jeg å like den ei stund til, og brukte uttallige timer på å stille inn best mulig lyd på forsterkeren min. Det var en god gitar, men jeg syntes ikke den var riktig bra nok til å rettferdiggjøre kjøpesummen. Det var bl.a et svare pes å få stilt inn riktig pickuphøyde. Så kom det en dag der jeg fant fram frankenstratten min og plugga den i ampen som jeg hadde fininnstilit til nygitaren i flere uker, og voilà: Mye, mye bedre lyd!

Dagen etter sendte jeg mail om at jeg ikke ville ha den, og selgeren godtok det uten noe mer mikkmakk. Dette var vel den 30. dagen etter jeg hadde fått gitaren i hende, men det var vi begge enige om at var greit fordi det var på oppfordring fra butikken at jeg hadde gått med på en andreaudition for gitaren.

De hadde heller ikke lagt med angrerettskjema i forsendelen, noe som i praksis utvider angrerettida ved postordresalg til 12 måneder, så jeg syntes og synes jeg absolutt har mitt på det tørre.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Har blitt orientert pr. PM om ett annet tilfelle, med samme firma, der akkurat det samme skjedde med en annen forumitt. Ikke oppmuntrende nyheter, men det er ett lite lyspunkt: Kontaktpersonen min i firmaet ringte meg nå i ettermiddag, etter å ha lest min siste mail. Jeg kommer til å avvente over helga, etter forsikring om at det nå skal ordnes opp i.

Link to comment
Share on other sites

Enig med CastorFiber.

Slik jeg forstår faktum, har du ditt på det rene. Som du selv nevner, har du 12 måneders angrerett på fjernsalg når det ikke medfølger standardisert angreskjema, jf. angrerl. § 21 tredje ledd, jf. § 8 første ledd bokstav h. I tillegg foreligger bindende avtale fra selger om å utvide angreretten.

Etter § 24 annet ledd, skal tilbakebetaling skje "uten unødig opphold" og "senest 14 dager fra da den næringsdrivende fikk melding om forbrukerens beslutning om å benytte angreretten etter § 20". Selger kan imidlertid holde tilbake tilbakebetalingen "til varene er mottatt" eller "til forbrukeren har lagt frem dokumentasjon på at varene er sendt tilbake", jf. § 24 tredje ledd.

Dersom du ikke får tilbakebetalt beløpet, er det billigste og enkleste å klage saken inn for Forbrukerrådet, og kreve forsinkelsesrenter av beløpet etter rentel. § 2 første ledd, slik at renter løper fra datoen du senest skulle mottatt beløpet i henhold til ovennevnte regler. Dette er også noe du kan informere selger om.

Edited by Astrum
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.