Web Analytics
Jump to content

Får ikke refusjon hos gitarforretning


OsamaFetLaden

Recommended Posts

Jeg kjøpte en gitar av ei av Norges ledende musikkforretninger i desember. I begynnelsen av januar benytta jeg meg av angreretten og hevet kjøpet. Det tok litt tid før de fikk gitaren tilbake i hende, siden den ikke ble sendt til adressen de bruker til gods, så de måtte hente den på en post i butikk. Men den 25. januar hentet de den ut og hadde dermed fått den tilbake.

Jeg har ennå ikke fått pengene mine.

Etter ei stund purra jeg, og fikk vite at meldinga ble sendt videre i systemet. Ingen penger kom. Etter ny venterunde purra jeg på nytt, og fikk etterhvert vite at forsinkelsen kom av at det var sjefen som tok seg sånn ting, og han var for tida på ferie i USA.

Da det var gått over en måned siden de fikk gitaren tilbake i hende, forrige fredag, skrev jeg at jeg nå hadde fått nok og kom til å koble inn øvrigheten. Senere på dagen fikk jeg svar av vedkommende jeg hele tida har forholdt meg til at han godt forsto meg og nå kom til å ta affære selv for å ordne opp i det.

Noen som vil gjette hva som skjedde?

Helt riktig: ingenting.

Om det er andre som har erfaringer med dette, vil jeg gjerne ha tips om den mest effektive veien å gå videre. Jeg vil inntil videre ikke skrive navnet på bedriften, her, men sender det gladelig på PM til alle som vil vite det.

Endring: Vil også legge til at jeg har sendt e-post til kontaktpersonen min i dag også. Nå ser det ut til at han ikke lenger svarer på mail.

Edited by OsamaFetLaden
Link to comment
Share on other sites

Ja. Det var en brukt gitar, men solgt i nettbutikken, og med forsikringer om full angrerett, dvs. å kunne heve kjøpet uten spørsmål, for full refusjon av kjøpesummen.

Det hører med til historien at jeg etter tre dager ringte og sa jeg ville returnere gitaren. Men etter litt prat fram og tilbake forsikra selgeren meg om at hvis jeg ikke var 100% sikker på at jeg ikke ville ha den, kunne jeg godt ha den ei stund til.

Så prøvde jeg å like den ei stund til, og brukte uttallige timer på å stille inn best mulig lyd på forsterkeren min. Det var en god gitar, men jeg syntes ikke den var riktig bra nok til å rettferdiggjøre kjøpesummen. Det var bl.a et svare pes å få stilt inn riktig pickuphøyde. Så kom det en dag der jeg fant fram frankenstratten min og plugga den i ampen som jeg hadde fininnstilit til nygitaren i flere uker, og voilà: Mye, mye bedre lyd!

Dagen etter sendte jeg mail om at jeg ikke ville ha den, og selgeren godtok det uten noe mer mikkmakk. Dette var vel den 30. dagen etter jeg hadde fått gitaren i hende, men det var vi begge enige om at var greit fordi det var på oppfordring fra butikken at jeg hadde gått med på en andreaudition for gitaren.

De hadde heller ikke lagt med angrerettskjema i forsendelen, noe som i praksis utvider angrerettida ved postordresalg til 12 måneder, så jeg syntes og synes jeg absolutt har mitt på det tørre.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Har blitt orientert pr. PM om ett annet tilfelle, med samme firma, der akkurat det samme skjedde med en annen forumitt. Ikke oppmuntrende nyheter, men det er ett lite lyspunkt: Kontaktpersonen min i firmaet ringte meg nå i ettermiddag, etter å ha lest min siste mail. Jeg kommer til å avvente over helga, etter forsikring om at det nå skal ordnes opp i.

Link to comment
Share on other sites

Enig med CastorFiber.

Slik jeg forstår faktum, har du ditt på det rene. Som du selv nevner, har du 12 måneders angrerett på fjernsalg når det ikke medfølger standardisert angreskjema, jf. angrerl. § 21 tredje ledd, jf. § 8 første ledd bokstav h. I tillegg foreligger bindende avtale fra selger om å utvide angreretten.

Etter § 24 annet ledd, skal tilbakebetaling skje "uten unødig opphold" og "senest 14 dager fra da den næringsdrivende fikk melding om forbrukerens beslutning om å benytte angreretten etter § 20". Selger kan imidlertid holde tilbake tilbakebetalingen "til varene er mottatt" eller "til forbrukeren har lagt frem dokumentasjon på at varene er sendt tilbake", jf. § 24 tredje ledd.

Dersom du ikke får tilbakebetalt beløpet, er det billigste og enkleste å klage saken inn for Forbrukerrådet, og kreve forsinkelsesrenter av beløpet etter rentel. § 2 første ledd, slik at renter løper fra datoen du senest skulle mottatt beløpet i henhold til ovennevnte regler. Dette er også noe du kan informere selger om.

Edited by Astrum
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
  • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.