Web Analytics
Jump to content

Hvordan gjenskape The Shadows sound?


jenss
 Share

Recommended Posts

Det er kanskje ikke noen gjenlevende her på forumet som en gang husker hvem The Sadows var en gang, men jeg prøver allikevel, da vel dette er det forumet her i Norge med mest ekspertise og kompetanse på området etter det jeg vet.

Spørsmålet er kort og greit, er det mulig å gjenskape The Shadows sin unike sound med dagens digitale hjelpemidler og hvordan kan man gjøre det?

Det jeg har i dag av «hjelpemidler» er;

Fender Stratocaster American Standard med fat 50’s single coil.

Roland Cube 100 gitarforstrerker, (fra 1980)

Fender Princeton 65 Rewerb

Roland GT-10.

Jeg ser på YouTube og en del internasjonale fora at man bruker en del av de originale bånd-ekkomaskinene, men de er for det første nesten umulig å få tak på til en overkommelig pris, i tillegg til at det er omtrent like vanskelig å få tak på bånd. Og disse maskinene spiser bånd etter hva jeg husker.

Takknemlig for tips og råd. :)

Link to comment
Share on other sites

Hank selv har i en årrekke brukt digitale delayer, hovedsakelig fra Alesis, modifisert av et firma som heter echoes from the past eller noe i den duren. Av amper har han også brukt div. Matchless, Pinnacle og andre vox-inspirerte ting. Jeg tror det er JMI som er greia nå for tiden. Hank er nok en av disse gitaristene som låter Hank uansett, bare gi han en god echo, El84 amp og en single coil gitar.

Link to comment
Share on other sites

Catalinbread Belle Epoch, Strymon El Capistan og tapedelayen til Empress går vel for å være de beste båndekkosimulasjonene, så vidt jeg har fått med meg. Alle sammen koster litt, da. Vil tro både Boss og tc electronic har noen gode versjoner også. Kan for all del hende at du finner noe i GT-10'en også, har ikke noe erfaring med den.

Shadows er fett, tror ikke de vil bli glemt på en god stund enda.

Link to comment
Share on other sites

Er en Shadowsgærning på Fractalforumet som lager veldig bra presets til Apache, Wonderful land osv.

AC 30'n i Axe 2 låter helt fantastisk, AB testa mot en vintage velholdt original en bekjent eier og vi hørte egentlig ingen forskjell.

Du må vel kjøpe de av han (presetene)ettersom jeg har skjønt, jeg fikk et par av de for en stund siden.

Selve amplyden til Shadows er ikke så vanskelig, men delayene kan være litt jobb.

Bruk bridge singlecoil på stratten din, studer annslaget til Marvin; mye ligger der, han picker mye ganske løst for å få en rund clean tone uten for mye "pick attack"

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hank selv har i en årrekke brukt digitale delayer, hovedsakelig fra Alesis, modifisert av et firma som heter echoes from the past eller noe i den duren. Av amper har han også brukt div. Matchless, Pinnacle og andre vox-inspirerte ting. Jeg tror det er JMI som er greia nå for tiden. Hank er nok en av disse gitaristene som låter Hank uansett, bare gi han en god echo, El84 amp og en single coil gitar.

Jepp, Quadraverb, dukker av og til opp brukt med mod'n.

Amtech Age one funker bra også,,prøvd de endel siden en bekjent av meg hadde importen på de.

Link to comment
Share on other sites

Hei igjen og takk for gode tips. Denne Empress Tape Delay virker spennende. Finner den ikke her i landet, men ser at ProGuitarShop selger den for 250 daler.Noen som har prøvd den? Eller noen som har prøvd Digitech GSP 1101 og kan det være noe å finne her? Ellers har jeg, som andre har nevnt også, erfart at man må picke ganske så løst for å få fram den varme tonen som er ett av Hank Marvin's varemerker.

Link to comment
Share on other sites

Her ser det ut til at det er britisk gubbe som har klart det:

Han har brukt Korg Toneworksd AX 3000 Modelling Signal Processor. Noen som har erfaring med denne, eller enda bedre, til salgs. Edited by jenss
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.