Web Analytics
Jump to content

En slags NGD: Hamer Sunburst 1978 modell.


Hanspanzer

Recommended Posts

Har vært på jakt etter en slik en stund og i høst dukket det opp en på bruktmarkedet her til lands.

Litt måtte gjøres, det stod feil mikker på den og elektronikk måtte bygges opp på ny. Ellers var den

i topp stand, den hadde til og med original kasse.... helt til posten gjorde sitt......

Fra seller:

oHlb8kQ.jpg

Postens herjinger:

5kPzVdb.jpg?1

Posten nektet, kassen var hel, selger virket keen på å ordne opp men etter jeg fikk den hjem fra

Espen Østgård, hørte jeg ikke noe mer.

Espen gjorde forøvrig en strålende jobb:

HeicqDb.jpg

For noen uker siden gjorde vi en jobb i Oslo. Espen (som den gentleman han er) fikk levert gitaren fra seg på hotellet før vi ankom.

Nye pickups og elektronikk var handlet inn, jeg hadde med meg egnet verktøy og jeg så for meg et kjapt pickupbytte på hotellet.

Dengang ei... Det viser seg at pickuproutinga var for short legs, jeg hadde handla long legs pickups:

P25fspr.jpg?1

Hjem igjen, fant en custombygger fra England som ingen har hørt om men som venner av meg over der skrøt av, Oil City Pickups.

La inn en bestilling, fyren leverer og de låter grisebra. Endelig, gitaren er komplett, dritbra og snacksy.

qI8WlrG.jpg?1

jv4t5WC.jpg?2

Edited by germaniumkid
 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Meget pent! Ikke ofte man ser sånne på bruktmarkedet. Tenker alltid Andy Summers når jeg ser en sunburst-Sunburst, selv om det absolutt ikke er de gitarene han er mest kjent for.

Og der ble jeg også minnet på om at jeg må bytte pots i Hameren min :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har ikke tall på hvor mange gitarer jeg har sendt og mottatt med/av posten, det er sikkert opp mot hundre, og dette er første

gangen jeg har opplevd noe slikt. Argumentet til Posten var at så lenge det ikke var skade på kassen, kan det umulig ha skjedd

mens gitaren var i deres varetekt. Shit au, det ble en god gitar dog noe dyrere enn hva jeg hadde tenkt :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei.En nyere brukt standard i god stand går for ti-tolv tusen.Så kan man begynne å trekke fra for båndslitasje,reparert halsbrudd,finish, osv.Det er heller ingen fordel at originale deler er byttet ut.Så det spørs  hvordan den er å spille på,(halsprofil,setup,lyd...) dvs. om kjøperen liker den,og er villig til å betale det du forlanger.Og som alltid i en annonse:Bilder,bilder,bilder.. (En brukt Special går for 6-7 tusen og dette er veldig gode gitarer,de er bare ikke så forseggjort som Standard med blank lakk,binding,inlays osv.) Skal kjøperen ha en SG,velger han/hun en gitar i god stand eller en som er modifisert og med reparert halsbrudd?Hmmm.... Tror ikke du får mer enn 5.000,men du kan jo prøve med 7. Lykke til 🙂
  • Hei Noen erfaringer her? Postivt? Negativt? Er kabinettet stort nok for et 25kvm øvingslokale? Spiller stort sett rock, metal og mye forskjellig mellom. 
  • Her kan dere høre lyden i gitaren. Jeg spiller uten plekter på en Fender Mustang 2 forsterker    
  • Det @CastorFiber sa. Forskjellene mellom merker som produseres på tilsynelatende samme fabrikker eller i samme land er som oftest to ting: Kvaliteten på delene som brukes, og hvor nøyaktig kvalitetskontrollen er. Generelt er det null poeng i å basere en avgjørelse på hvilken fabrikk et instrument produseres i.   Når det gjelder Morgan generelt så er det vanskelig å si noe objektivt om hva et instrument er verdt, men jeg har testet en del Morgan gjennom årene, og eid minst én Morgan-gitar, og kvaliteten er slett ikke verst, spesielt i nyere tid. Jeg vil ikke personlig sammenligne dem med Harley Benton i alle fall. Så hvis det ikke absolutt må stå Fender eller Gibson på headstock tror jeg de er vel verdt en kikk. Det beste er selvsagt å teste før du kjøper, men de fleste nettbutikker har gode returordninger (som oftest 30 dager fri retur), så risikoen er liten uansett.
  • Hey, Jeg har ikke all verdens erfaring med Morgan gitarer.. men kjøpte nylig en Morgan på Finn av typen "Morgan W420SE". En Parlor-størrelse gitar. Jeg har aldri eid en Morgan-gitar før men har alltid hatt litt fordommer mot de (billig Kina-gitarer  ) Men denne gitaren viste seg å være en fantastisk gitar. Prøver fortsatt å finne ut litt mer om den, men det ser ut til at den er heltre både topp, sider og bunn hvorav sider og bunn er av Mahogny og toppen virker å være gran. Lyden jeg får av denne gitaren er også helt fantastisk både tilkoblet og ikke. Klarer ikke finne tilsvarende den jeg har noe som helst sted så den kan virke å være spesiallaget på noe vis, hvilket ville forklare den høye kvaliteten den virker å ha. Men dersom noen er ute etter en god Morgan vil jeg anbefale denne: https://gitarsenteret.no/morgan-w-420-se.html  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.