Web Analytics
Jump to content

Gibson vs Epiphone


mjlove99

Recommended Posts

Skal ha ny gitar snart men vet ikke om jeg skal ha Gibson Hummingbird Pro Vintage Sunburst, Gibson J-45 Standard Vintage Sunburst eller Epiphone Hummingbird Pro Faded Cherry Burst. noen som har peiling på hvilken det lønner seg kjøpe? vurderer egentlig bare Epiphone siden den er billig men hvis en av gibson gitarene er bedre satser jeg heller på det å isåfall hvilken av gibson gitarene??

Link to comment
Share on other sites

Vil du ha en grei Fiat eller en fet Porche? Begge gjør jobben...

Epi-gitarene er greie nok de altså, men J-45 er nok den beste all-rounderen av de du nevner... så om du vurderer Gibson vs. Epiphone, så betyr det at du kan faktisk kjøpe en Gibson og da bør du bare gjøre det... tror også det lønner seg på sikt. Det er riktignok mye rimeligere med en Epiphone, men så vil du ha noe bedre etterhvert, så da må du investere og ta tapet med bruktsalg i tillegg...

Skulle jeg fokusert på fingerspill, så ville jeg gått for Hummingbird... jeg synes det er mye finere lyd i de når jeg plukker med fingrene.

Men J-45 var den som fungerte best til alt for meg, så det har jeg :)

Link to comment
Share on other sites

Gibson er mye bedre gitarer enn Epiphone, det er det vel ingen tvil om, så om du har den økonomiske kapasiteten til å kjøpe Gibson, og det er det du har lyst på, så fyr løs!

Jeg vet at det ikke er dette du spør om, og du er helt sikkert klar over det, men det er jo verdt å nevne at om du ønsker en god gitar, men ikke har lyst å punge ut for Gibson, så får man mye bra gitarer i prisklassene mellom Epi og Gibson :)

Link to comment
Share on other sites

Her er en typisk Epiphone drittkassegitar som ikke er i nærheten av Gibson!!!!!!!

Saken er vel heller at Epiphone lager gitarer i alle prisklasser.

Fra billige Gibsonkopier til dyre custom modeller basert på originale Epiphone modeller.

Nå for tiden gjør vel ofte Gibson akkurat det samme, og produserer også egne gitarer også i det billige segmentet.

http://www.ebay.com/itm/Epiphone-Texan-Paul-McCartney-model-/131434849727?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item1e9a20a5bf

Edited by GunnarpåMo
Link to comment
Share on other sites

Epiphones Masterbilt (sic)-serie skal være bra saker. Det er dog ikke gitarer man snubler over i den gjengse gitarbutikk. Av modellene nevnt i starten av tråden, holder jeg fortsatt en knapp på Gibson, men finn for all del en brukt!

Link to comment
Share on other sites

Guest splitsound

Vil du ha en grei Fiat eller en fet Porche? Begge gjør jobben...

Det finnes Fiat'er som er mer enn "grei." En gammel Dino med Ferrari 246 motor? Eller en mer moderne Fiat Coupé. Velg da en med femsylindret toliters turboladet (tverrstilt forhjulstrekk) Lancia motor på 225 hk. originalt. (De dukker av og til opp på FINN) Den tar deg til 250 km/t. Så kan du jo lettvint trimme motoren til ca. 300 hk. Forbannet irriterende for de med millionbiler å bli frakjørt av slikt. (Den sitter nemlig godt på veien også)

Så om det finnes en Epi ekvivalent til en fet Fiat, så take it into consideration ;)

Link to comment
Share on other sites

Ok... noen såre tær her, men nå er (som Andreas nevnte) ikke Masterbuilt Epiphones akkurat det du springer deg på i en kjedebutikk akkurat. Tror faktisk ikke VintageGitar eller lignende renner over av de heller. TS var relativt spesifikk i sin forespørsel så det kan vel være greit å ha notert ta med seg... og det er lov å ha en rimelig Epiphone og være fornøyd med den... og jeg kjøper også heller en Epiphone til 8000 spenn (nypris) enn en Gibson Studio til samme pris (ny)... :)

Når det gjelder bil sammenligningene... mulig Lancia er gode biler, kjenner ikke til de, men kan ikke si at hverken Lancia eller de gamle Dino'ene er representativt for merkevaren Fiat... så jeg holder fortsatt en knapp på at ordene 'Fet' og 'Fiat' ikke er særlig kompatibel. Kjøp gjerne en sprek Skoda også... gode biler, men har ikke akkurat ry på seg for å være spennende eller noen VW, selv om de har mange likhetstrekk og Skoda Motorsport sine biler nok kan kjøre fra de fleste... så min sammenligning står seg fortsatt godt. ;)

Link to comment
Share on other sites

Her er det ingen såre tær, det er bare det at i mange av innleggene forlater man modellene trådstarter nevner,

og begynner å snakke generelt om Epi og Gibson.

Og da blir det som det pleier lite nøyaktig, siden begge merker lager gitarer i alle kvaliteter og prisklasser.

Epi er eid av Gibson, og produserer billigvarianter av Gibsonmodeller i Østen i varierende kvaliteter og pris.

I tillegg produserer de sine egne modeller som originalt ble produsert i USA (av Gibson fra '57) fram til ca 1970.

F.eks. er en Epiphone Texan identisk med en Gibson J-45, bortsett fra skalalengde, og de var av samme kvalitet under hele 60-tallet.

Og i dag blir Texan modellen laget med akkurat samme kvalitets- og prisforskjeller som Gibson modellene.(inkl. de som Epi lager)

Det samme gjelder flere av de klassiske Epiphone modellene.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er heller ikke i tvil og at dagens Gibson akk er bedre enn dagens Epi akk, men hvor mye bedre er de? Har ikke sammenlignet de akustiske men noen elektriske, og er i tvil om forskjellen er like stor som prisen.

Ser at dagens Epi Hummingbird f.eks. koster 1/5 av en Gibso. Er Gibson-gitaren fem ganger bedre?

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.