Web Analytics
Jump to content

Beste strømforsyningsløsning til effektpedal-oppsett


OsamaFetLaden
 Share

Recommended Posts

Før noen anbefaler i hytt og pine kan det være greit å vite hva slags pedaler du skal bruke?

Støymessig er de fleste anerkjente merker så godt som støyfrie. Selv en onespot adapter gjør en glimrende jobb, gitt du bruker den korrekt. Men så er det nå så at noen pedaler skal ha 12v, noen med positiv center, noen må ha 500mA, noen er digitale med oscillator som støyer på analoge kretser, og må være isolerte, etc.

Eller er det så at du kun har 9v negativ center analoge pedaler som krever 40mA og mindre?

:)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Carl Martin Pro Power sliter litt med at de spesifiserte 150mA utgangene er knappe 100mA utganger.

De fleste reverb pedaler jeg har vært borti krever 100mA og de 100mA utgangene til CMPP klarer ikke å drive de... men sånn bortsett fra der så er det en knall strømforsyning som nesten når opp til sin like hos VoodooLab, som er PP2+, men den koster igjen en del mer.

Link to comment
Share on other sites

Som tronni sier... Det kan være veldig forskjell på pedalene. Generelt sett kan man kanskje si at hvis man har kun bufrede 9v pedaler ala Boss og Marshall, går det som oftest beldig greit med Fueltank classic (som i utgangspunktet er en daisychain i boksformat). Litt særere pedaler kan kreve isolert utgang, høyere spenning enn 9v osv.

Link to comment
Share on other sites

Carl Martin Pro Power sliter litt med at de spesifiserte 150mA utgangene er knappe 100mA utganger.

Dette! Har Pro Power selv, og har merket at pedaler som bruker rundt 100mA ikke kan brukes på de vanlige utgangene. F.eks min Ibanez ES-2 slår gjør en "reboot" med jevne mellomrom om jeg kjører den på en av "150mA" utgangene.
Link to comment
Share on other sites

Som tronni sier... Det kan være veldig forskjell på pedalene. Generelt sett kan man kanskje si at hvis man har kun bufrede 9v pedaler ala Boss og Marshall, går det som oftest beldig greit med Fueltank classic (som i utgangspunktet er en daisychain i boksformat). Litt særere pedaler kan kreve isolert utgang, høyere spenning enn 9v osv.

men TS ber om hva folk mener er den beste løsningen, så da er det vel innenfor å svare på nettopp dette.

Og i dette tilfellet vil jeg påstå at det kanskje er greit å ikke se ann hvilke pedaler han har på brettet akkurat nå og heller ta høyde for antall og at pedaler skiftes ut... Selv bytter jeg pedaler på brettet oftere enn jeg bytter sko. Om det betyr at jeg må kjøpe meg sko oftere eller pedaler sjeldnere må nesten fruen få ta stilling til (dog jeg vet nok svaret) :)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Voodoo Lab 4x4 kjøres knirkefritt her i gården :)

4 stk utganger med 400mA og 4 stk med 100 mA.

To av 400mA-utgangene kan brukes med enten 9 eller 12 volt.

Denne jeg bruker også. Dekker det meste, så veldig grei å ha om man tenker at den skal kunne drive litt forskjellig.

Link to comment
Share on other sites

Her er det jeg har av pedaler pr. i dag:

Carl Martin HeadRoom fjærklang

Sonuus Wahoo überwah m/ filter og ringmodulator m.m. (som ankommer i morgen yay!)

EHX Superego 'granular synth'-pedaldingsboms

Ibanez TS7 overdrive

Morley Little Alligator volumpedal

Fulltone Catalyst distortion/fuzz

J. Rockett Lemon Aid EQ/boost

Rocktron Purple Haze oktavvariant

Digitech JamMan førstegenerasjons looper

Behringer TO800 overdrive

En kompressor jeg ikke husker navnet på ATM.

Det kommer neppe til å skje at alt dette skal kobles opp samtidig, og jeg kommer nok til å kjøpe flere pedaler med tida.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By Håvard Dyngeland
   Jeg holder på å bygge mitt første ordentlige pedalbrett og har syv pedaler og vil gjerne ha mulighet til å ha fler og bytte ut. Jeg trenger en strømforsyning som ikke støyer og har mange utganger. Jeg er litt bekymret for om mA blir for lite så litt tips der også ville vært bra. Noen gode tips. Jeg er villig til å bruke litt penger for å få ordentlig kvalitet.
   Skriv gjerne tips om ting jeg bør tenke på.
   Har: 
   hall of fame 2, Friedman Be-od, Nova delay ib modifide, Ocd, Jackson audio Prism, Volum pedal, boss superchorus.
  • By FunkySteve
   http://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=69528750&q=voodoo+lab&ref=fas
   Virker dette her greit? Er det stress å fikse kondensatoren på plass eller er det nødvendig? (Trenger en strømforsyning ASAP, med 400mA til Strymon pedaler). Takk på forhånd! :-)
   Mvh Funky Steve
  • By PurplStrat
   Er det noen som har tips og råd til strømforsyning til pedalbrettet mitt? Til nå har jeg en vanlig «strømpe» med ulike adapter koblet til, men dette tar opp mye plass og det er svært rotete.
   Pedalene jeg har på brettet er: (alle 9V DC)
   TC Electronic polytune mini
   Joyo compressor (8mA)
   Joyo classic chorus (14mA)
   Joyo tremolo (7mA)
   Boss DD-20 giga delay (200mA)
   Line 6 Echo park (40-60 mA)
   I tillegg ønsker jeg å ha en Cry Baby Wah Wah matet av samme forsyning. Har sett det finnes egne kabler man kobler fra forsyningen til pedalen som et 9V batteri, men jeg vet ikke om det er et brukbart alternativ?
   Jeg har brukt en Yamaha Magicstomp 2 til reverb og diverse andre effekter, men den behøver hele 1000mA fra et 12V AC-adapter. Den funker helt fint, men jeg kommer nok til å skaffe meg en egen reverb-pedal i fremtiden. Denne er i utgangspunktet ikke med i planen for brettet og strømforsyningen, men den kan jo alltids hende jeg vil bruke den igjen.
   Finnes det en strømforsyning der ute som takler alt dette samtidig? Hva anbefales?
  • By Lundebird
   Er ganske ny på akkurat dette, men jeg trenger en strømforsyning til det nye brettet mitt. Har ikke fra før, siden det forrige hadde dette integrert. Men det jeg lurer på, er hvilken strømboks jeg bør velge. Har litt forskjellige pedaler på brettet, og vil helst ha én boks til alle.
   Pedalene er:
   TC Polytune
   TC Trinity Reverb
   TC Nova Delay iB
   TC Mojomojo
   Ibanez TS9 30th
   PCE Aluminium Falcon II
   Marshall Bluesbreaker Klone
   MXR Dyna Comp
   MXR Carbon Copy
   This1smyne Buffer
   (kanskje også Voodoo Lab MicroVibe)
   Skal til Usa og kjøpe, så jeg kan dessverre ikke velge VoodooLab sin, siden den bare har 120V-tilkobling der borte. De andre har som regel begge.
   Så, hvilken vil dere anbefale til disse pedalene?
  • By togentusiast
   Sitter med en MXR Bass Compressor (M87) og en Polytune mini, samt trådløst Line 6 Relay G30. Tenkte å kjøre alt i samme strømforsyning, men greien er at G30en krever 500 mA, altså mer strøm enn de fleste enkle strømforsyninger (T-rex sin Chameleon, som de fleste anbefaler, har max 300 ut.)
   Noen som har erfaring med en grei strømforsyning med et par utganger, som gir 9V DC, og som kan levere en halv ampere? Isolerte utganger hadde vært optimalt.
   Takker
 • Siste aktive tråder

  • Brum brum. Neida, skaff deg et hygrometer (hundrelapp eller to), så følger du med utover vinteren. Ingen grunn til å fukte lufta så lenge du har inneklima innafor "normalen". Men absolutt lurt å ha forholdsregler: Jeg har en heltre granlokk Ayers stålstrenger som ikke greide seg gjennom den tørreste og kaldeste vinteren i trøndelag på lenge (10-12 år siden?) uten betydelige sprekker i lokket. Den hang på veggen i stua, og jeg hadde ikke begrep om luftfuktighet da. Den låter og spiller nydelig, så det er foreløpig kun kosmetisk, men så kosta den bare omkring 5000,-, så ikke noe stort tap. Ellers, hvorere du borhena? Innland/kyst/fjell? Har litt å si.
  • Takker!  Hvor mye legger dere i luftfuktighet og slikt for kassegitarer? Fikk med en pakke d'addario humipak, men tenkte det er lurest å vente til vinteren med å poppe den? Gitaren kommer til å ligge i kassen når den ikke er i bruk. Er første heltre kassegitar jeg eier, so bear with me
  • Takk, ingen ``blemmer`` så langt. Kroppen er av et treslag kalt silkwood, lett i vekt og lett å arbeide med, fresen  kutter som i smør. Kjøpte det av Roy Bang i RB Guitars . Teak i halsen derimot, chipper lett og her må man være forsiktig, forrige gang slo det ut en feit flis på hjørnet av headstock, da jeg kom for brått inn mot fresestålet. trodde det var kjørt der ,men den lot seg fint lime på plass, og umulig å se nå. Men jeg synes det passer bra i hals. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.