Web Analytics
Jump to content

Aktive små monitorer til hjemmestudio - anbefalinger


gtrman

Recommended Posts

Heisan

Driver og skal sette sammen et lite hjemmestudio. Har fått satt sammen en laptop med Cubase og en haug med software.

Ser nå etter noen små men bra studio monitorer og ser at det er en jungel å velge i .. og ikke så lett å få testa så mange.

Tenker i prisklasse 5-8000 men kan strekke meg til 10 hvis det trengs.

Har tenkt å bruke AxeFx som lydkort og ser for meg at høyttalerne skal brukes til AxeFx når jeg sitter hjemme og øver mm

Noen anbefalinger ?

Link to comment
Share on other sites

Altså. Jeg er feinschmekker på dette dritet her, men har fått slengt i trynet at man ikke alltid trenger å være det. Spørs hvor nøye det er for deg og ikke minst om du har tenkt å mikse/mastre seriøst i dette studioet. Da er lyddemping og akustikk like viktig som selve monitorene. De jeg hadde før var Yamaha HS8 og de var skamfete. Farger ikke lyden et halvt hakk og gir deg utrolig nøytral tilbakemelding. Det jeg har nå er noen ursmå KrK Rokit 5 som jeg fikk for skarve 800,-. Disse duger fett som fy til mitt bruk akkurat nå, selv om jeg mikser og mastrer med dem. Skal jeg komme med en anbefaling, utover at billig ikke alltid betyr drit, må det bli Focal CMS serien. De er nærmere 8000,- og leverer som fy.

Link to comment
Share on other sites

Kjøpte disse rett før jul: Mackie CR4 Du kan få dem ned i 1395,- Foreløpig er jeg veldig godt fornøyd med dem. Har i tillegg hektet på en aktiv 8" sub, og da har man også dypbass nok til å kunne høre hvordan miksen vil låte på et større anlegg. Mackiene spiller rimelig rent og ufarget, og i tillegg relativt høyt hvis man ønsker det. Alternativt har du også CR3 som er enda rimeligere.

Link to comment
Share on other sites

Ambisjonene mht miks/mastering er nok mer til hobby bruk - så det er ikke så superviktig at det skal låte 100% korrekt.

Jeg vil nok si at det at de låter bra til AxeFx teller nesten like mye.
Jeg har Atomic CLR men vil ha noe mindre til AxeFx til hjemme-bruk så vil ha noe jeg kan bruke til hjemmestudio og øving hjemme.

De 2 jeg vurderer så langt er Genelec 8030 og Presonus Sceptre S6 selvom begge forsåvidt går litt over budsjett.

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker Dynaudio BM 6A MKII sammen med Axe-FX, låter fantastisk!

Hadde KRK Rokit med subben deres før det. ikke bra, men billige ( Jeg liker V serien til KRK kjempegodt da)

Dynaudioene så bra ut men de var litt for store.

Link to comment
Share on other sites

Hei. Det er ganske mye alright der ute til den prisklassen du er ute etter. Jeg ville sørget for å kjøpe noe rundt 6,5" elementer, noe som kan spille forholdsvis flatt ned til 40Hz. Hørt at de Mackie høyttalerne er ganske greie.

Som nevnt over, det er mer viktig med litt akustikkbehandling av rommet.

Rom med "kjip" akustikk med dyre høytalere låter dårligere enn mindre bra høyttalere i rom med god akustikk.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • 1 month later...
 • 5 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
  • Kina-gitarer har jo økt betraktelig på kvaliteten sist årene, og det skyldes nok produksjonsteknologi som er blitt mer presis og produserer høyre kvantum til billig pris. I tillegg til veldig billig arbeidskraft. Men når man nærmer seg 10k, så er det en del "trygge" alternativer der ute fra Martin, Furch, Taylor 110, Cort, Ibanez etc som jeg ville vurdert fremfor Morgan og HB. 
  • Du kommer mer enn langt nok med 15W rørforsterker og et 1x12 kabilett.  Blir det for lite, kan du selge kabinettet og kjøpe et 2x12 istedenfor - du fyller rommet noe bedre da   Jeg har ikke prøvd PRS'en men den får mye gode tilbakemeldinger, og skal være en meget allsidig amp. Må hvertfall ikke la deg lure av styrken på forsterkeren! Har en 15W røramp som lett holder tritt med min Marshall JVM på 50W volummessig, og spesielt i 25 kvm, som ikke er så veldig stort rom. Du blir nok ikke skfufet Ellers har Marshall DSL20 og ENGL Fireball 25 fått mye bra tilbakemeldinger, så du har mye å velge blant hvis du vurderer alternativer. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.