Web Analytics
Jump to content

Sendte forsterker i post - Hva kan ha gått galt


Griffin

Recommended Posts

Hei alle sammen...

Nå trenger jeg noen tips.

Jeg solgte nettopp en Marshall AFD100. I utgangspunktet så ville jeg ikke sende fordi jeg er ukomfortabel med hvordan den kan bli behandlet og vil ikke ha det ansvaret.

Uansett, jeg gikk med på å sende den i posten etter at jeg testet forsterkeren en times tid hjemme uten at det var noe ulyd. Jeg pakket forsterkeren inn i to hele ruller med bobleplast og la den i to esker fra Biltema som jeg tapet vedig godt sammen.

Ifølge kjøper så kom pakken fram uten synlige skader (så vidt jeg forsto). Han koplet opp forsterkeren og og prøvde den i noen minutter uten noen form for ulyd. Ble avbrutt, og når han kom tilbake så var det en veldig irriterende bakgrunnstøy som grumset til lyden veldig.

Han prøvde den senere på kvelden og da var det bedre, men fortsatt litt bakgrunnsstøy... da har jeg forstått det var i ett annet lokale enn tidligere på dagen.

Han prøvde i går kveld igjen og da var det veldig ille... Han har en del rør tilgjengelig så han skal prøve å skifte rørene ila helgen...

Men spørsmålet mitt er... forsterkeren fungerte 100% og var i mint condition når jeg sendte... stuebrukt i noen timer kun... så hva annet kan ha gått galt i posten?

Jeg synes jo dette er veldig kleint for å være helt ærlig... men det er ingen radarer/sanser som forteller meg at han som kjøpte er uærlig altså, bare så det er sagt...

På forhånd takk...

Link to comment
Share on other sites

Ville også sjekket om rørene satt skikkelig i sokkelen, og eventuelt prøvd meg frem. Selv om pakken kom frem uskadd, så kan det jo ha forekommet støt på den så f.eks et preamp-rør har kommet litt i ustilling. Poweramp-rørene har vel en form for sikring så de ikke skal løsne..(?)

Har sendt og mottatt opp flere rørforsterkere i posten selv - aldri hatt noe problem. Kjipe greier det der.

Link to comment
Share on other sites

Du bør pakke slik at den tåler et fall på ca. 2 meter. Det kan skje når den detter fra samlebånd og ned postens store røde bøtter.

Jeg fikk en forsterker sendt med posten, som så helt fin ut på utsiden,

men hadde fått så harde smell at aluminiumschassiset var helt vridd.

Heldigvis lot det seg fikse, men jeg sendte klage til posten, og fikk dekka 10.000 for skaden.

Forsterkeren ble senere solgt til USA, og da pakket jeg den slik at det ikke var noen mulighet for bevegelse på trafoene,

og røra ble tatt ut og pakket for seg. Den forsendelsen gikk helt bra.

Edited by GunnarpåMo
Link to comment
Share on other sites

Ja, jeg håper på rørene... om det blir noen neste gang så tar jeg nok de ut også... men om trafoene har løsnet, så er det vel verre reaksjon enn noe skjemme bakgrunnsulyder vil jeg tro?

Forøvrig, så med de to rullene med bobleplast rundt den så burde den glatt klart ett fall på 2meter... mener jeg å tro i allefall.

Link to comment
Share on other sites

Lyden ble forøvrig beskrevet som en bakrunns "bøsselyd"... eller som en god gammaldags rufsete 70-talls fuzz som ligger i bunn og roter til lydbildet... om det kan gi noen indikasjoner...

En annen ting er at ulyden er kun der når han slår an strengene. Ingen ulyd ellers...

Edited by Griffin
Link to comment
Share on other sites

Jeg er nok ute på dypt vann nå, men....

Opplevde med en annen type forsterker, type hybrid med ett stk 12ax7-rør (Valvetronix serien til Vox), at det dukket opp en bakgrunnsstøy som fulgte strengeanslaget. Byttet røret, og ulyden forsvant. Så det kan jo hende at det er samme problemet, og da er det jo en enkel og billig sak og fikse. :) Synes beskrivelsen av ulyden i forrige post minnet mye om "erfaringen min" med sånn ulyd - så man vet jo aldri?

Link to comment
Share on other sites

Det er så surt å sende fra seg noe, pakke skikkelig, og så blir det skader!
Solgte en dobbelthalsgitar for en tid tilbake, flere lag bobleplast, gitarkroppen ekstra festet inne i hardcase, og så klarte jamen posten å håndtere den slik at det oppsto en sprekk i det ene halsfestet. Heldigvis hadde jeg tatt godt med bilder før jeg sendte den, så jeg kunne vise til at jeg ikke hadde lurt kjøperen.

Lurer på hvor mange G den kassen hadde blitt utsatt for, når en hals belaster kroppen så mye at det sprekker. Det burde være et marked der ute for rimelige G- målere med batteri, som man kan starte, tape fast, og så lese av via programvare, enten på en PC eller smarttelefon.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Krysser fingrene for at det er rørene.

Et par defekte rør kan forårsake ulyd og bakgrunnsstøy, på samme måte som andre fortsterker-komponenter ala transistoren.

Jeg solgte heldigvis min forsterker lokalt, men jeg ba kjøperen flere ganger om å behandle ampen pent under transport og gjerne vente i 2 timer med å slå den på, så rørene ikke går fra grisekalde til varme.

Det skal ikke mer enn et lite støyt til for at rørene begynner å tulle seg.

Link to comment
Share on other sites

Vel... det var ikke rørene... :( snakka med kjøper i kveld og hørte på ampen gjennom telefon. Ikke lett å høre gjennom telefonen, men jeg hørte ulyden han snakka om.

For å sammenligne lyden... Dere setter på en godforsterker og favoritt el-gitaren på litt semivoksent volum hjemme i kjellerstua. Bak dere står det en grei akkustisk gitar. Når du slår ann strengene på el-gitaren, så begynner strengene på den akkustiske å vibrere og i så måte legger en litt skranglete lyd bak det du spiller på elgitaren.

Eksemplet er kanskje ikke 100% homerun, men det er i samme gate...

Jeg klarte (rent tilfeldig) å reprodusere en slik ulyd i min Fender Vibrolux '68 for ett par dager siden. Jeg koplet en Dr.Z Brake Light på den for å kunne presse den litt etter at kona var i seng.

Jeg strupa volumet ganske heftig med den, men da fikk jeg en litt sånn skranglelyd som fulgte strengeanslagene.

Jeg har aldri egentlig hatt sjansen til å presse denne forsterkeren... den har stått hjemme i ett lunt rom og blitt spilt på ett svært hustru-vennlig volum. Så det kan være at han trigga en fabrikasjonsfeil når han guffa den opp mot 100W tenker jeg kanskje?

Hva dette kommer av aner jeg ikke... og om noen drar kjensel så bøyer og bukker jeg svært dypt... men det lukter service av dette :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Guest splitsound

Antagelig et skudd i blinde, men det er noe en skal ha i bakhodet hver gang man får elfeil, enten hjemme, i bilen (ikke minst) eller på MC: Hvordan er jordingen? Dårlig jording/jordingsfeil kan gi de merkeligste feil på elektrisk utstyr. Ulyd på rørforsterkere er vel ikke noe unntak fra denne regelen. Så spør kjøperen om når han sist hadde elsjekk på kåken sin? Eller, jordingsfeilen kan også være i forsterkeren. En løs ledning?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
  • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.