Web Analytics
Jump to content

Heerby Les Paul hardware


Duckling
 Share

Recommended Posts

Hei.

Har en Heerby Les Paul (japaner fra slutten av 70-tallet) som er litt for glorete for min smak, så tenkte bytte ut all gullhardware med svart, samt bytte til åpne pickups for å få en noe røffere look. (Selv om det er begrenset hvor røff den kan bli med brun møbel-topp og klatreplante oppover hele gripebrettet).

Det jeg lurer på er da om det er noen god måte å finne ut om jeg skal ha amerikansk eller asiatisk hardware? Er det rimelig å gå ut fra at jeg skal ha asiatisk siden den er japansk, eller at de sannsynligvis brukte det de prøvde å kopiere? Evt en guide på nett med oversikt over asiatiske/amerikanske mål så jeg kan måle min og se hvordan det ligger an?

Har hittil aldri byttet annet enn elektronikk på gitarer, så er ganske blank på dette :)

Link to comment
Share on other sites

I see. Forsåvidt fornuftig.

Er det stor nok forskjell på ting at jeg får målt nøyaktig nok med en linjal/målebånd, eller er det snakk om få mm som skiller delene så jeg må ha skyvelære for å få målt nøyaktig nok?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • En tur alene til byen, kom hjem med åtte nye skiver (Ecclesia, #3 i midten fikk jeg forrige lørdag):  
  • Jeg oppbevarer mine heltregitarer (archtop og kasse) nesten uten unntak i gitarkassene. Rommet jeg oppbevarer gitarene i har «bedre» (for gitarer om ikke annet) luft enn resten av huset, men jeg har et hygrometer for å følge med på fuktighet og temperatur. Så langt har det stort sett vært innafor i rommet (35-60% fuktighet). I enkelte perioder om vinteren har jeg satt inn en bolle med vann for å tilføre fuktighet. Det funker, men jeg skal vurdere å anskaffe en liten luftfukter.
  • Brum brum. Neida, skaff deg et hygrometer (hundrelapp eller to), så følger du med utover vinteren. Ingen grunn til å fukte lufta så lenge du har inneklima innafor "normalen". Men absolutt lurt å ha forholdsregler: Jeg har en heltre granlokk Ayers stålstrenger som ikke greide seg gjennom den tørreste og kaldeste vinteren i trøndelag på lenge (10-12 år siden?) uten betydelige sprekker i lokket. Den hang på veggen i stua, og jeg hadde ikke begrep om luftfuktighet da. Den låter og spiller nydelig, så det er foreløpig kun kosmetisk, men så kosta den bare omkring 5000,-, så ikke noe stort tap. Ellers, hvorere du borhena? Innland/kyst/fjell? Har litt å si.
  • Takker!  Hvor mye legger dere i luftfuktighet og slikt for kassegitarer? Fikk med en pakke d'addario humipak, men tenkte det er lurest å vente til vinteren med å poppe den? Gitaren kommer til å ligge i kassen når den ikke er i bruk. Er første heltre kassegitar jeg eier, so bear with me
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.