Web Analytics
Jump to content

Noen som vet hvilke pickups Mark Knopfler hadde i Gibson LP 59'eren?


 Share

Recommended Posts

Mener at hans mest kjente sanger ble spilt på 59 reissues. Litt usikker på hva som står i disse, men så et program (husker ikke hvilket) hvor han sa at da han endelig fikk tak i the real thing så kunne ikke noe annet måle seg. Han har vel to - en 58 og en 59 - som begge har originale PAFer. Så kjøp deg et par av disse - koster vel bare en arm og et bein:).

Link to comment
Share on other sites

Mener at hans mest kjente sanger ble spilt på 59 reissues. Litt usikker på hva som står i disse, men så et program (husker ikke hvilket) hvor han sa at da han endelig fikk tak i the real thing så kunne ikke noe annet måle seg. Han har vel to - en 58 og en 59 - som begge har originale PAFer. Så kjøp deg et par av disse - koster vel bare en arm og et bein:).

Vet du hva disse heter?

Link to comment
Share on other sites

Det å ettermontere originale PAF pickups i noe annet enn en genuin 50/60 talls LP er det vel ikke mange som gjør pga prisen. Det finnes vel mange kloner, fra norske Cream T til Throbak etc. Finn noe du liker - googlet litt og ser ut som om Dire Straits LP-lyden kom fra en mer eller mindre originale 59 reissues. Hvis det er lyden på Money for Nothing du er ute etter så ble vel den til med en Wahwah satt på et fast nivå.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Hvis man snakker om Money For Nothing, har jeg spilt den låten på gigs et utall ganger. Jeg ga blaffen i wah-wah´en og brukte en MIJ strat. Har også brukt SG med vintage ´59 humbuckers fra GFS. Dette funka også veldig bra.

Men er det lyden fra f.eks "Brothers in Arms" er jeg også veldig interessert i hele riggen fra PU til høyttalerelement.

På de første platene brukte han etter hva jeg har blitt fortalt kun en Strat og en Fender Deluxe Reverb. Det låter jo konge det også.

Link to comment
Share on other sites

Det er i fingrene alt ligger hos MK. Fenderen han brukte i begynnelsen av Dire straits epoken var en vibrolux

Money for nothing har han spilt på både LP og strat! (Pensa) I de senere årene har han spilt på flere forskjellige amper Soldano, Crate, Reinhardt, Komet gjerne i dobbel konfigurasjon

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.