Web Analytics
Jump to content

Fra knapperad til old school MIDI?


 Share

Recommended Posts

Helt siden jeg så en gatemusikant med gitar på magen, munnspill i stativ og stortromme på ryggen har jeg vært fascinert av "enmannsorkesteret". Jeg har mange ideer rundt det å kombinere instrumenter, og en av dem går ut på å bygge inn et lite 1-oktavs midi-klaviatur i en gitarkropp. Jeg har søkt og søkt, men finner ingen kit, tegninger eller deler som gjør at noe slikt kan realiseres for billige penger.

Er det noen her som har vært borti noe slikt? Tanken er altså å lage en liten stripe av "tangenter" (egentlig holder det med pushbuttons, men akkurat den biten skal jeg klare) som gir et midisignal ut som kan trigge toner i en analog synth. Det jeg trenger er altså så enkel elektronikk som mulig for dette.

Kommer jeg til å bygge det? Aner ikke, men det hadde vært moro å vite litt mer om dette , uansett. :)

Edit: Bare som en illustrasjon av ideen. Jeg tenker på noe som i utgangspunktet er mindre enn dette:

post-7779-0-51714700-1422971369_thumb.jp

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

De kaossenhetene er jo morsomme, men de er egentlig litt for "free form" i forhold til det behovet jeg har. Det er vel Muse-gitaristen Matt Bellamy som har Kaosspad integrert i gitaren.

Når det gjelder Korg Microkey, så er de vel kun usb-MIDI, noe jeg tenkte jeg skulle forsøke å unngå, siden en del analoge synther ikke støtter USB inn. De er dessuten for store. Jeg hadde tenkt meg kun en oktav.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

De kaossenhetene er jo morsomme, men de er egentlig litt for "free form" i forhold til det behovet jeg har. Det er vel Muse-gitaristen Matt Bellamy som har Kaosspad integrert i gitaren.

Når det gjelder Korg Microkey, så er de vel kun usb-MIDI, noe jeg tenkte jeg skulle forsøke å unngå, siden en del analoge synther ikke støtter USB inn. De er dessuten for store. Jeg hadde tenkt meg kun en oktav.

Hva tenker du når du sier free form? For liten keypad?

Link to comment
Share on other sites

Hva tenker du når du sier free form? For liten keypad?

Jeg må ha noe så jeg taktilt kan kjenne tangentene/knottene, og de må være diskrete, altså ingen glidende overgang mellom tonene.

Det er også mulig jeg kan klare meg med noe som produserer CV / Gate-signaler. Jeg har søk litt mer og har noen ideer, men det kunne være interessant om noen har laget/jobbet med elektronikkbiten av noe slikt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Må innrømme at det har blitt noen flere Harley Benton siden åpningsinnlegget i denne tråden. Geniale gitarer å lære seg båndsliping og oppsett på, ikke så veldig stor risiko om noe skulle gå galt. Og man kan faktisk ha flaks å ende opp med et knallbra instrument etter litt jobb -  de fleste er ikke klare for bruk ut av esken. Paradoksalt nok er de dyreste jeg har kjøpt også de som kom mest uferdige. En Fusion II var ikke mulig å justere opp pga flere veldig ujevne bånd. Fikk tilbake en femhundrelapp og la ned litt arbeid på hals/bånd, og nå har den  veldig lav action uten noen problemer. Holder på med en SC550 II nå og her var første stopp å ta ut oversadelen, renske opp og montere den skikkelig. Noen fryktelig høye bånd, og har prøvd å justere halsen rett for å planslipe båndene men den er rett og slett litt s-formet når den rettes ut. Får bare slipe i vei og se hvor det bærer, kan vel kompensere mye med høyden på båndene tenker jeg. Målet er lav action og bittelitt relief, og jeg tror S-formen forsvinner da. Den låter ihvertfall overraskende bra, disse Tesla-pickup`ene er ikke til å kimse av. Med 5 HB-gitarer og en bass i samlingen tenker jeg det holder med det merket. Nå tør jeg ta for meg dyrere instrumenter om det skulle bli nødvendig   Sikler  på Solar, spesielt  A1.6FRC. Har ikke noe med floyd og aktiv elektronikk i samlingen, så det må bli neste. Kommer til å prøve å unngå å kjøpe gitarer uten rustfri bånd i fremtiden og Solar kommer med det. Alternativt må jeg lære meg å skifte bånd. Har jo noen HB med nikkelbånd jeg kan øve meg på  
  • Er det noen som vet hvor man kan få tak i roasted pine emner som kan brukes til el kropp? Det eneste jeg har funnet er amerikanske sider der emne koster ca 1500,- kr men frakter er på 4000,-   Det eneste norske jeg har funnet er terrasse plank med det er for tynt og smalt. 
  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.