Web Analytics
Jump to content

Tronical / Min-Etune - Robottunere 2015, nåt att ha?


TUFFTUFFTUFF
 Share

Recommended Posts

Jadå, jag vet att man hellre borde svära i kyrkan än att snacka om självstämmande gitarrer på ett gitarforum, men vi kör på. Är det någon som har testat/eller vet en del om de här nya Tronical / Min-Etune - systemerna? Jag har en Gibson Les Paul Dark Fire som har en äldre version av "självstämdhet" i sig. Tanken är ju väldigt god och det funkar men nån gång har den kukat ur och strängar har rykit, så.. livevänlig, hmmm. Hur är teknologien idag? Har den förändrats? Det verkar ju som om man kan installera systemet i en gitar väldigt raskt, vilket ju är ett plus om man till exempel inte alltid använder samma livegitar. Personligen hade jag gärna haft ett sånt system eller två till livebruk.. om de kan stoles på. Hade varit perfekt att bara muta gitarren och strumma i ett par sekunder medans vokalisten håller låda, klappat och klart, 1, 2, 3, 4.

Får väl se hur lång tid det tar innan den första "Man ska då väl kunna stämma gitaren på egen hand, det har man ju alltid gjort och det borde så förbli, nya Gibson sucks" kommer ;) .

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Enn så langt har testing av robot tuning på gibson gitt mange bi-effekter som swollen neck syndrome og kretskort i mage. Jeg kjenner til tilfeller som har gitt varige funksjonshemminger og amputasjon av tuners. Heldigvis er gode mekaniske proteser fullt utviklet og fungere som en god substitutt.

Oppskriften blir stadig forbedret men per dags dato synest jeg det er skumle remedier, men med tiden vil nok formulaen forbedres. Dog dumt at dette vaksinasjonsprogrammet er tvunget av staten og ikke valgfritt.

Link to comment
Share on other sites

...Får väl se hur lång tid det tar innan den första "Man ska då väl kunna stämma gitaren på egen hand, det har man ju alltid gjort och det borde så förbli, nya Gibson sucks" kommer ;) .

Sitat av innlegg fra www.selvgaaende-vogn-forum.no i 1898:

Man maa da for svingende kunne starte sin automobil for haand med sveiv, det har man jo gjort i alle aar og slik burde det forbli, selvstarter sucks!

Edited by DrJustice
 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Jeg har lest, her på forumet?, om folk som har testet det, men at de ofte ikke stemmer rent. Spesielt i alternative stemminger.

Jeg synes det virker veldig praktisk, men om det ikke funker 100% HVER gang, så har de et lite stykke igjen.

Link to comment
Share on other sites

Ha, ha, i full fart så klickade jag faktiskt på länken..

Ja, enig, det må ju funka varje gång om det ska vara nån poäng. Och att det inte ska vara påtvingat. Men är det bara för alternativa stämningar den inte funkar optimalt? Stämmer bara i standard här i gården :).

Link to comment
Share on other sites

Ja men funker det like optimalt etter noen år med gigging? Alle vet jo at alt som kan ødelegges på en gitar gjør det på et tidspunkt og det er enkelt å skifte en dårlig tuner, uansett hvor i verdens eller norges avkrok du måtte befinne deg i.

Det er ikke SÅ mye arbeid å tune med for eksempel Polytune, det tar jo maks 10 sekunder med mindre noe har gått fullstendig galt og du har en super simpel mekanisk tannhjulssak å forholde deg til.

Skal du drive med masse rare tuninger i et sett skal du jo helst bytte strenger å (derav flere gitarer).

Jeg klarer ikke engang Drop-D med standard 10-46, gummibånd mørk E.

Edited by djupnes
Link to comment
Share on other sites

Har aldri testet, men drister meg innom med en liten betraktning som jeg har tenkt på. Håper det ikke blir for offtopic.

Problemet med slik elektronikk er jo at den blir veldig mye fortere utdatert enn gitaren. En god gitar fra G varer i veldig mange år, mens stemmesystemet har fått en god etterfølger etter et par års tid, akkurat som vi skifter ut kameraer, mobiltelefoner og andre ting. Så spørs det da, hvor mange skruehull, hulrom og slikt som ikke passer, ser stygt ut og så videre.

Det at gitaren stemmer seg selv, er jo egentlig flott i kampens hete. Ikke dumt, så lenge man faktisk behersker å gjøre det på "gamlemåten", for det synes jeg man skal. Det er ingen gitarhelter som er berømte fordi de er dritgode til å stemme gitaren sin fort mellom sangene..

Har man det forholdet til gitaren at det er et verktøy, så spiller det jo ikke noen rolle med ekstra hull og så videre.

Det er jo viktig at det funker. Hver gang, og på første forsøk.

Jeg har jo bare lest om andre som har testet (Orsvend?), og sett noe på Youtube. For meg så virket det som om det ikke virket hver gang på første forsøk.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Det är inte det att det är så mycket jobb att stämma med en tuner och jag kan helt klart överleva utan robot-tunere. Men nu finns ju teknologien och jag hade gärna testat den om det innebar att jag slapp bruka tid och energi på att stämma medans vi spelade live (skulle säkert kunna skriva mer om varför men tanken bakom tråden var liksom inte att försvara användningsområdet). Men jag har inte lust att göra det på en halvfärdig lösning som fungerar till 75%.

Du har ett godt poäng, Castor, med att teknologin fortare blir gammal än gitaren, men dagens utgave av tunersystem kan man ju faktiskt ganska enkelt byta ut och det är ju ett stort plus mot hur det var för några år sedan. Det är ju också att ta i betrakning det du skriver djupnes, vad händer när teknologin ryker? Har fått för mig att man kan stämma min-Etune manuellt men det kanske är fel?

Hade gärna haft en gitartekniker som tog hand om stämningen, men det har vi inte : ). Vet inte, det verkar ju gå framåt, men vi är kanske inte helt framme än?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har å hørt at enkelte har vært plaget med å få den til å virke smertefritt og da er liksom poenget borte som noen sa. For meg virker bare skummelt å gjøre seg avhengig av et slik system. Vi vet jo alle at både vaner og uvaner setter seg veldig fort hos oss gitarister :D De er vel batteridrevne å? For ordens skyld kommer aldri noe batteridrevet (annet enn en fuzz krets) til å slippe inn i gitarene mine.

Link to comment
Share on other sites

...Har fått för mig att man kan stämma min-Etune manuellt men det kanske är fel?

Nei, det er ikke feil - alle de automatiserte tuning-systemene fra Tronical kan brukes manuelt også.

Dersom disse tunerne er av bra kvalitet burde de fint kunne vare en to-tre tiår, men batteripakken må nok byttes noen ganger I løpet av den tiden. Tronical tunere kan jo også enkelt byttes til god gammel tuner mekanikk, som du nevner. Legger til at jeg aldri har testet et sånt system selv, så jeg aner ikke hvor godt det funker I praksis... Jeg føler heller ikke behov for det til hobbyspillingen min.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Interessant lesning.Jeg er nysjerrig på Harley Benton og kvaliteten på disse.Ikke at jeg har tenkt å kjøpe en selv,hehe,jeg har vel de gitarene jeg skal ha og er fornøyd med det.Men jeg har skrudd på en del billiggitarer oppigjennom tidene,og har vel dannet meg et bilde av hvordan det ser ut under den skinnende overflaten.Vet ikke om du tok noe bilde av elektronikken før du oppgraderte,men det hadde vært interressant å se hvordan det ser ut. Her er forøvrig et bilde av elektronikken på en Gibson:
  • Ser ut som det er kun i USA du kan få tak i dette.
  • Var redd den SC550-II ` en måtte kasseres etter å ha konstantert at halsen hadde en svak s-form når den ble forsøkt justert rett, men til min store overraskelse ble den veldig bra. Oversadelen var bare slengt nedi hakket uten å renske opp først, deretter hadde de kutta slottene. Tok den av, rensket og satte den i på ny. Da ble den marginalt lavere og et hakk under det jeg ville turt å file selv, men det fungerer helt perfekt. Og da kan det ikke bli bedre Båndene var så ujevne at gitaren ikke var spillbar uten ekstremt mye relief og kjempehøy action. Et bånd var mye høyere enn de andre til tross for at det tilsynelatende var forsøkt slipt allerede. Halsen ble ikke helt rett, som nevnt, ved å justere trussroden, så jeg satset på å kompensere med sliping av båndene. Her var det heldigvis masse å a av, og de er til og med rustfri. Holdt pusten etter at strengene var på, og kunne konstantere at den hadde fått ørlite relief av lasten strengene påførte. Action var svært lav, men - tadaa- ingen choking, unormal buzzing eller noe som helst. Det var ikke nødvendig å justere trussroden tilbake, halsen kom rett i stilling når strengene var spent opp. Justerte broa slik at action ved 1. streng havnet et sted mellom 1,25 og 1,5 og ca 1,75+ ved 6. Fungerte med lavere og, så jeg er veldig fornøyd med denne båndjobben - spesielt med et litt skremmende utgangspunkt. Tittet under pickup`ene og her hadde de på typisk Harley Benton-vis bomma med en skru slik at den stod nede i selve utsparingen. Får vel lime på en beta og bore et skikkelig hull. Ellers så pickupene forseggjorte ut med skikkelig strekkavlastning på kabel og 4 ledere til hver. Så her kan man sette opp coilsplitting om ønskelig. Alle hulrom er skjermet, og pot`ene er fullsize. Lønnetoppen ser ut til å være fullsize, men det er nok en veneer på toppen der igjen selv om den merkelig nok har en slående 3d-effekt. Gitaren låter bra akustisk og jeg høres sikkert dust ut når jeg påstår at disse Tesla-pickup`ene låter grisebra. Utrolig at denne gjengen klarer å selge en sånn haug med det som egentlig er kremdeler til den prisen - men det er dessverre ikke en ferdig gitar uten mye jobb når det er satt sammen på en sånn måte. Spesielt med tanke på at dette var erstatningen for et totalt vrak som ikke kunne reddes og gikk i retur. Vi vet jo at de får det til rett som det er - T-stylen jeg nevner over var nær perfekt i så måte (gitt bort til en ung musikkstudent som måtte flykte fra hjemlandet for et par måneder siden) og en TE40 Redblast (Filtertronsak)  hadde strøken hals og alle bånd sånn de skulle være. Nå må jeg bare få skaffet med en original Strat til samlingen. Og noe kult med floyd som den Solar`en nevnt over. Og få solgt den Big Muff Pi`en. Vi skjønner alle hvor dette bærer, ikke sant?          
  • Må innrømme at det har blitt noen flere Harley Benton siden åpningsinnlegget i denne tråden. Geniale gitarer å lære seg båndsliping og oppsett på, ikke så veldig stor risiko om noe skulle gå galt. Og man kan faktisk ha flaks å ende opp med et knallbra instrument etter litt jobb -  de fleste er ikke klare for bruk ut av esken. Paradoksalt nok er de dyreste jeg har kjøpt også de som kom mest uferdige. En Fusion II var ikke mulig å justere opp pga flere veldig ujevne bånd. Fikk tilbake en femhundrelapp og la ned litt arbeid på hals/bånd, og nå har den  veldig lav action uten noen problemer. Holder på med en SC550 II nå og her var første stopp å ta ut oversadelen, renske opp og montere den skikkelig. Noen fryktelig høye bånd, og har prøvd å justere halsen rett for å planslipe båndene men den er rett og slett litt s-formet når den rettes ut. Får bare slipe i vei og se hvor det bærer, kan vel kompensere mye med høyden på båndene tenker jeg. Målet er lav action og bittelitt relief, og jeg tror S-formen forsvinner da. Den låter ihvertfall overraskende bra, disse Tesla-pickup`ene er ikke til å kimse av. Med 5 HB-gitarer og en bass i samlingen tenker jeg det holder med det merket. Nå tør jeg ta for meg dyrere instrumenter om det skulle bli nødvendig   Sikler  på Solar, spesielt  A1.6FRC. Har ikke noe med floyd og aktiv elektronikk i samlingen, så det må bli neste. Kommer til å prøve å unngå å kjøpe gitarer uten rustfri bånd i fremtiden og Solar kommer med det. Alternativt må jeg lære meg å skifte bånd. Har jo noen HB med nikkelbånd jeg kan øve meg på  
  • Er det noen som vet hvor man kan få tak i roasted pine emner som kan brukes til el kropp? Det eneste jeg har funnet er amerikanske sider der emne koster ca 1500,- kr men frakter er på 4000,-   Det eneste norske jeg har funnet er terrasse plank med det er for tynt og smalt. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.