Web Analytics
Jump to content

Trommelooper i Cubase


Thomas
 Share

Recommended Posts

Jeg bruker Cubase til litt leking, men har ikke greid å fundere meg fram til hvordan jeg skal få til en ting ordentlig ennå; lage trommelooper som gjentar seg på en kjapp og grei måte, å trykke i vei gjennom hele sangen ville være ganske trøttende (og meningsløst). Noen tips til hvordan jeg kan kopiere det, og få rytmen til å 'passe' sammen (kjipt å ha en liten forsinkelse hver eneste takt der man har limt sammen ;) )?

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Hvis du allerede har laget en trommeloop på noen takter (som går i takt med prosjektets BMP), la oss si 4 taker, så trykker du ned Alt mens du drar part'en og legger den etter den første og vips, så har du kopiert den første 4 takerters part'en og nå har du 8. Også kan du jo merke de to og gjenta samme, så har du 16 taker. OSV OSV

Skal legge ut noen tips når jeg kommer hjem.

(lover det..SKAL det denne gangen :))

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Og om trommene du har spilt inn er litt utenfor rytmen dobbeltklikker du på trommeinnspillingen (FØR du har strukket den ut!)

Da vil du se hver enkelt lyd du har spilt inn.

Jeg regner med at du har laget det i MIDI, så du skal kunne trekke, dytte og dra på hver eneste lyd.

Hvis du ser etter ser du at det er streker i bakgrunnen der lydene ligger, så du må dra lydene sånn at de ligger helt inntil nærmeste strek (vanligvis) for å få en trommerytme som passer perfekt til metronomen.

Jeg er ganske fersk i Cubase, så det er godt mulig at det er en enklere måte.

Men foreløpig gjør jeg det hvertfall sånn =)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg bor i Arendal, og jeg planlegger å kjøpe en gitar jeg gjerne vil ha profesjonelt setup på kort tid etter jeg mottar den. Er villig til å reise et lite stykke, men leter helst etter noe nærme Arendal. Noen som har noen plasser de anbefaler?
  • Har ikke vært innom her på en god stund. Trodde hele greia var avviklet, men så er det jo ikke - foreløpig i hvertfall🤔
  • Den som ideelt passer, i følge nettbutikken er på RMS-effekt: 250W - Toppeffekt: 350W, så du har nok rett:) Ja det er et relativt lite anlegg, men jeg tror det holder i et kjellerlokale eller øvingsrom. Jeg øver mest med hodetelefoner så jeg trenger å høre det jeg holder på med, i rommet, og det går ikke her jeg bor.
  • Det blir for avansert for meg. Jeg trodde det bare var å plugge i en gitar og spille i vei. Visste ikke om den pickupen. De selger også uten så det var en slik jeg så for meg, men hvis man trenger ekstrautstyr så blir det noe annet. Jeg har en Gibson Les Paul og ønsker meg en svart Fender Stratocaster. Det er alt jeg trenger av El gitarer og jeg liker ikke tanken på å koble på ekstrautstyr. Jeg så også nettopp på manualen og tror jeg trenger å tenke litt på dette, men det blir neppe aktuelt. Utrolig flott sak likevel, i hvert fall når de tester den på Youtube. Jeg er en enkel sjel og vil ha det enkelt. Derfor har jeg mye nesten ubrukt utstyr, eller bare testet for å se at det funker når man får det hjem, som skal ut på Finn når jeg en eller gang får den rette spiriten. Boss BR 800 Muligens en nyinnkjøpt Yamaha MG10 XUF Yamaha PSR-S670 keyboard (veldig lite brukt) Taylor 327e V-Class (så godt som ny) En del pedaler (Kun testet) Muligens forsterkeren til PA anlegget jeg nevnte. (Ny, kun testet) Og en del mer jeg ikke kommer på i farta. Jeg er redd det ville blitt en Roland GR55 GK i tillegg som skulle ut på Finn.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.