Web Analytics
Jump to content

Pickupanbefalinger til Strat


Affen
 Share

Recommended Posts

Huhei :)

Kjøpte en brukt Fender Classic 60`s Strat rett før jul. Herlig gitar, men jeg greier ikke pickupene :(
Jeg synes lyden er tynn og steril om jeg kan bruke det uttrykket. Hjelper ikke mye med ratting på amp eller tonekontroll.

Neck og mid pickup er standard fra fabrikken, bridge er en Di Marzio HS-3.
Jeg hadde en FSR Strat som jeg solgte, med standard pickups der jeg var kjempefornøyd med lyden.
Spiller endel U2 og rock fra 70-80 og 90-tallet, stort sett gjennom en Vox AC15.

Så trenger jeg anbefalinger fra folket til pickups. Husk, jeg er fattigfrans men alle forslag mottas med takk.
Ønsker mer fylde og "kropp" i lyden uten å miste the good old strat sound :)

Link to comment
Share on other sites

Suhr V60LP er mine allround favoritter.

Ihvertfall til min nye gitar kom med de nye Suhr V70 single coilene før helga, usikker nå for de låter virkelig bra.

Har du dårlig råd dukker det opp Fender CS, Duncan, DiMarzio o,l rimelig brukt med jevne mellomrom.

U2 lyden får du med de fleste OK singlecoiler bare du har en AC30'ish amp og bruker raspekanten(tverrsiden) på de blå Herdim plektrene (STOR del av Edge soundet!)

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Synes du Straten låter tynt, men likevel liker Fenders singlecoil-lyd, prøv G&Ls S-500-pickuper:

https://g-l-online-store.myshopify.com/collections/pickups/products/g-l-mfd-pickup-for-s-500

Disse ble konstruert av Leo Fender for å gi en klarere og fetere strat-lyd enn den tradisjonelle. Her er en video som direkte sammenligner S-500-pickupene med trad. strat-pickups av god kvalitet (G&L Legacy har Leo Fenders trad. Alnico singlecoil-pickuper, slik han designet dem for strat tidlig på 1950-tallet):

Edited by toralfsan
Link to comment
Share on other sites

Hvordan er de forskjellige?

..Jeg kjøpte nettopp en Strat med Texas Specials. De låt bra når jeg fikk skrudd dem lengre ned i kroppen, men jeg liker ikke at det er så veldig stor forskjell i volum fra streng til streng. Er jo direkte fjottete, spør du meg, å fortsatte lage pickups med staggering tilpassa Louisville Slugger-radius gripebrett og omspunnet g-streng.. >:-( G-strengen er altfor høylydt i forhold til de andre.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

 • Siste aktive tråder

  • Jeg oppbevarer mine heltregitarer (archtop og kasse) nesten uten unntak i gitarkassene. Rommet jeg oppbevarer gitarene i har «bedre» (for gitarer om ikke annet) luft enn resten av huset, men jeg har et hygrometer for å følge med på fuktighet og temperatur. Så langt har det stort sett vært innafor i rommet (35-60% fuktighet). I enkelte perioder om vinteren har jeg satt inn en bolle med vann for å tilføre fuktighet. Det funker, men jeg skal vurdere å anskaffe en liten luftfukter.
  • Brum brum. Neida, skaff deg et hygrometer (hundrelapp eller to), så følger du med utover vinteren. Ingen grunn til å fukte lufta så lenge du har inneklima innafor "normalen". Men absolutt lurt å ha forholdsregler: Jeg har en heltre granlokk Ayers stålstrenger som ikke greide seg gjennom den tørreste og kaldeste vinteren i trøndelag på lenge (10-12 år siden?) uten betydelige sprekker i lokket. Den hang på veggen i stua, og jeg hadde ikke begrep om luftfuktighet da. Den låter og spiller nydelig, så det er foreløpig kun kosmetisk, men så kosta den bare omkring 5000,-, så ikke noe stort tap. Ellers, hvorere du borhena? Innland/kyst/fjell? Har litt å si.
  • Takker!  Hvor mye legger dere i luftfuktighet og slikt for kassegitarer? Fikk med en pakke d'addario humipak, men tenkte det er lurest å vente til vinteren med å poppe den? Gitaren kommer til å ligge i kassen når den ikke er i bruk. Er første heltre kassegitar jeg eier, so bear with me
  • Takk, ingen ``blemmer`` så langt. Kroppen er av et treslag kalt silkwood, lett i vekt og lett å arbeide med, fresen  kutter som i smør. Kjøpte det av Roy Bang i RB Guitars . Teak i halsen derimot, chipper lett og her må man være forsiktig, forrige gang slo det ut en feit flis på hjørnet av headstock, da jeg kom for brått inn mot fresestålet. trodde det var kjørt der ,men den lot seg fint lime på plass, og umulig å se nå. Men jeg synes det passer bra i hals. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.