Web Analytics
Jump to content

Nybegynner akustisk gitar anbefalinger


SpitfireETW
 Share

Recommended Posts

Ibanez er det beste man får for pengene. Er ikke å henge seg opp i navn/pris. Jeg har brukt både squier og epiphone i studiogig for andre, for å si det sånn.

Se om du kan finne en billig Ibanez akustisk på finn i ditt område. Knall gode gitarer som er mye billigere enn de trenger å være.

Edited by Marwin Moody
Link to comment
Share on other sites

Det er mye å velge mellom, men du får OK begynnergitarer for ditt prisnivå. Prøv i butikk, ta gjerne med deg en som har spilt en stund og har erfaring med flere typer gitarer. I butikk får du også satt opp gitaren så den spiller bra. Jeg har hatt flere akustiske, Ibanez, Morgan, Takamine, i flere prisklasser opp til ca. 5-6000, men spiller nå på en mindre, slankere Yamaha APX500, du får siste versjon ny i butikkene for ca. 3-3.500 kr. De er veldig lettspilte, har grei akustisk lyd og bra mik. Andre merker med mye for pengene finnes også. Cort, Epiphone for å nevne noen. Ibanez er også nevnt.

Link to comment
Share on other sites

Det er helakustisk med pickup jeg mener. Takk for alle svar! jeg fikk en venn til å se litt på evt. Gitarer. kan noen sjekk ut denne? http://www.thomann.de/se/lag_tramontane_66_t66ace.htm

Kjenner ikke den gitaren, men husk at det påbeløper fraktomkostninger og 25% moms på kjøp fra utlandet. Skal være en MEGET god deal før dette vil lønne seg i det prissjiktet du ser for deg.

Edit:tyrkleif

Edited by Gmal
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Cort lager meget kurrante akustiske i den prisklassen også, mener jeg å huske.. Absolutt verdt å sjekke ut :)

Men er enig i at man får mye bedre gitar for en tusing ekstra. Det er verdt å ha en gitar som man er fornøyd med, man får mer glede og mindre stress/vedlikehold med en god gitar. Når det er sagt, så trenger ikke en god gitar koste 10-20k, alt etter behov.

Link to comment
Share on other sites

Trådstarter: Semi-akustisk skriver du. Er det helakustisk med pickup/transducer, eller type es 335 du mener?

Og Marwin M: Ibanez er det beste man får for pengene? Begrunn, er du snill.

Det er min egen mening og basert på de jeg selv har, først og fremst. Jeg liker dem pga. upåklagelig finish og kvalitet, til latterlig lav pris. Har brukt alle mine Ibanezgitarer på studiopptak uten problem ;) Noen av de mer "seasoned" jazzgitarister vil nok foreta et pickupbytte på dem med ACH-pickups, selv om disse ikke er spesielt dårlige. For 2.5k får du ikke et enormt utvalg, men jeg vet av erfaring at du kan få Ibanez til den prisen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • En tur alene til byen, kom hjem med åtte nye skiver (Ecclesia, #3 i midten fikk jeg forrige lørdag):  
  • Jeg oppbevarer mine heltregitarer (archtop og kasse) nesten uten unntak i gitarkassene. Rommet jeg oppbevarer gitarene i har «bedre» (for gitarer om ikke annet) luft enn resten av huset, men jeg har et hygrometer for å følge med på fuktighet og temperatur. Så langt har det stort sett vært innafor i rommet (35-60% fuktighet). I enkelte perioder om vinteren har jeg satt inn en bolle med vann for å tilføre fuktighet. Det funker, men jeg skal vurdere å anskaffe en liten luftfukter.
  • Brum brum. Neida, skaff deg et hygrometer (hundrelapp eller to), så følger du med utover vinteren. Ingen grunn til å fukte lufta så lenge du har inneklima innafor "normalen". Men absolutt lurt å ha forholdsregler: Jeg har en heltre granlokk Ayers stålstrenger som ikke greide seg gjennom den tørreste og kaldeste vinteren i trøndelag på lenge (10-12 år siden?) uten betydelige sprekker i lokket. Den hang på veggen i stua, og jeg hadde ikke begrep om luftfuktighet da. Den låter og spiller nydelig, så det er foreløpig kun kosmetisk, men så kosta den bare omkring 5000,-, så ikke noe stort tap. Ellers, hvorere du borhena? Innland/kyst/fjell? Har litt å si.
  • Takker!  Hvor mye legger dere i luftfuktighet og slikt for kassegitarer? Fikk med en pakke d'addario humipak, men tenkte det er lurest å vente til vinteren med å poppe den? Gitaren kommer til å ligge i kassen når den ikke er i bruk. Er første heltre kassegitar jeg eier, so bear with me
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.