Web Analytics
Jump to content

Verdi på Fender "Squier" Stratocaster


Alfi27

Recommended Posts

Heisann! Driver med en liten byttehandel der jeg lurer på hva en Fender "Squier" Stratocaster fra 1988 er verdt? I følge eier er den en av de siste gitarene som ble laget mens Fender og Squier enda var samme merke og begge logoene står på headstocken. Uten å ha sett bilder regner jeg med at det er en slags Fender Squier series eller noe i den duren

Link to comment
Share on other sites

Du har vel sett bilder av gitaren? Be også om bilde av pickupene (over og under pickguarden). Tipper at det står Squier Stratocaster by Fender på headstocken og at gitaren er en lavprismodell med keramiske pickups av den dårlige typen. Noen av disse er satt sammen bra og er gode å spille på men har veldig billig/dårlig hardware. Er eksemplaret helt orginalt og i god stand så har det en samlerverdi ca 3000 - 5000 (Er du en samler av Squier?), ellers er det bare en helt vanlig midt på treet (og kanskje litt under) gitar og ca 1000 - 2500.

Edited by blaamann
Link to comment
Share on other sites

Har ikke fått bilder enda, han skulle fikse det i helga. Er definitivt ikke noen samler av Squier.

Han sier at det er en god gitar og det tviler jeg ikke på, men japansk Fender/Squier kan være ganske svingende i verdi har jeg skjønt. Skal legge ut bilder når jeg får de :)

Edited by Alfi27
Link to comment
Share on other sites

.... men japansk Fender/Squier kan være ganske svingende i verdi har jeg skjønt.

De lagde gitarer fra 30 000 til 115 000 YEN. De til under 40 000 YEN var ofte mindre bra. De til 115 000 var fantastiske. Tidlig Squier er best 82-84 (siden det egentlig var ren Fender Reissues). Senere Squier var billige (alle kostet vel under 45 000 yen) og kvaliteten vekslende.

Fint med bilder.

Link to comment
Share on other sites

Jeg vet at Squire er Fender sin billigste serie som alle har råd til. Jeg kjøpte en som jeg fikk i dag fordi jeg trengte gitarhals og solgte resten av gitaren som Fender prosjekt av Squire for 600kr. På den måten fikk jeg halsen gratis. Han som kjøpte det av meg sa at du får en Fender Squire til 1900kr. Jeg betalte 108 euro for hele gitaren så det er vel ikke mye verdi i en Fender av Squire serie ville jeg tro, eller eller er det verdifulle modeller også?

Edited by Rottenikken
Link to comment
Share on other sites

Å selge Squier som Fenderprosjekt? Har du solgt den som ekte Fender, uten hals?

Nei. Jeg sa at det var den billigste serien til Fender som heter Squire. Og han sa at den kostet ny 1900kr i Norge. Og jeg solgte for 600kr. Det er vel ikke løgn det. På halsen står det Squire Fender Stratocaster. Da er det vel Fender da? Men jeg forsikret om at det var en billig-Fender av type Squire. Det var vel ærlig det?

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Verdifull og verdifull.... Av dagens modeller så er vel Classic Vibe-serien dyrest og best. Det er ikke hav av forskjell mellom en Classic Vibe og en Mexico Standard, men den er der.

En Squier Bullett som du skaffet deg tilhører nedre sjikt av Squier-skalaen, uten at det betyr at det er en dårlig gitar.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
  • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.