Web Analytics
Jump to content

Hva er egentlig greia med å stemme ned i akkurat C# ?


jonta
 Share

Recommended Posts

Jeg ser att mange foretrekker C# når de stemmer ned.

Ja, hvorfor ikke D eller C, er ikke det mer logisk / greit, er det noe som er spesiellt med C#, noe som går opp bedre eller noe slikt ?

Kanskje C blir vanskelig uten veldig tykke (012) strenger som kanskje er uønsket og D blir liksom ikke ned nok?

Link to comment
Share on other sites

Før jeg gikk over til bariton-gitar, så stemte jeg drop-H, og det er jo strengt tatt C#, bare med drop på mørkeste streng.
Hvorfor vi gikk for akkuratt den stemmingen er jeg litt usikker på.
Dette var i et seigt og tungt metal-band. Hadde prøvd med drop-A på en demo, men det ble litt for mye, men hvis jeg husker rett så ble drop-H "den gylne middelvei" av mørk stemming og ikke for mye grums.

Men etter at jeg kjøpte meg bariton-gitar og begynte å spille i standard H med lengre skala, så klarer jeg ikke spille på nedstemte gitarer med standard skala lengre. Bruker .012-strenger til standard stemming nå, og synes det er nesten litt for slapt.

Link to comment
Share on other sites

En mulig forklaring kan være at Tony Iommi stemte gitaren i C# på fra og med "Master of reality" og at dette har påvirket en del metalband opp gjennom årene i og med at Iommi har vært en klar inspirasjon.

For Iommi sin egen del ble gitaren stemt ned pga. utfordringer med å spille med fingerproteser. Han måtte ha tynne strenger og lettere spenn, og stemte derfor gitaren ned. C# passet også bra til Ozzy sin stemme.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ja, dette har jeg akkurat lest om, Da han begynnte spillingen igjen etter ulykken, eksprementerte han med banjostrenger, for å redusere tykkelsen. På denne tiden var vel utvalget av gitarstrenger begrenset til kun 011 set.

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar! Ikke noe spesiellt med C# alltså.

Ikke så voldsomt lang skala på den baritone gitaren din kanskje?

Jeg har en baritone, med 27.8" skala. Med 013 sett funker den fint i A

Er nok heller det at jeg forestrekker å ha mye motstand i strengene. :)

De to gitarene jeg bruker mest har 28" og 28.5" skala med .014-.068-strenger stemt i standard-H.

Funker ganske bra. :)

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Mange brukte banjostrenger som høy E (f.eks Brian May og Jeff Beck) og brukte E-strengen som H, H-strengen som G, osv. Det ble m.a.o. med tida mange lave E-strenger til overs. Man kan bar elure på hvor de tok veien.

Det man da satt igjen med var vel noe tilsvarende et .008-sett. Jeg mener å ha hørt at Iommi skilte seg videre ut ved å bruke .008 på begge de høyeste strengene og da den opprinnelige høye E-en som G, H-en som D, osv. Et satans under at han klarte å holde stemminga, i hvert fall om han stemte disse gummistrikkene sine ned til C#!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.